rss
  • Epres-csokis muffin

  • Share on Tumblr

    Epres-csokis muffinA sütőt előmelegítjük 180°C-ra és muffin papírral kibéleljük a muffin ütőnket vagy előkészítjük a szilikonos muffin formákat. A vajat megolvasztjuk, majd várunk kicsit, hogy hűljön. Ezután hozzákavarjuk a tojásokat. Egy másik tálban összekavarjuk a lisztet, sót, sütőport, cukrot, majd a tejjel felváltva hozzáadjuk a tojásos vajas masszához. A csokit és az epret apró kockákra vágjuk. A csokit hozzákavarjuk a masszához, az epret pedig egy evőkanálnyi lisztben megforgatjuk mielőtt szintén hozzákevernénk a muffin tésztához, hogy ne süllyedjen el sütés közben.

    Előmelegített sütőben körülbelül 10-12 perc alatt készre sütjük.

    Hozzávalók:

    - 110 g vaj
    - 2,4 dl tej
    - 2 tojás
    - 270 g liszt
    - 150 g cukor
    - 4 teáskanál sütőpor
    - 1/2 teáskanál só
    - 1 csésze eper (1 evőkanál liszt)
    - 10 dkg étcsoki


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rákpörkölt rizzsel

    Hozzávalók: 60 dkg elõkészített rákfarok és olló (crevet, homár, crab), 1 dkg só, 3 g paprika, 2 dl csontleves (lehet húsleves, vagy zacskós leves is), 15 dkg vaj, 2 dkg liszt, 30 dkg rizs.

  • Fokhagyma krémleves

    Hozzávalók:

    -1 vagy 2 fej fokhagyma megpucolva
    -1 nagyobbacska fej vöröshagyma
    -2 dl tejszín
    -2 evõkanál liszt
    -növényi olaj, lehetõleg oliva
    -só
    -bors
    -picike rozmaring
    -pirítós kenyér kocka

  • Fokhagymás pogácsa

    Hozzávalók: 1 doboz mirelit leveles-vajas tészta, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 1 tojássárga, fél dl tej, 1 mk törött bors, 1 mk só.

  • Sárgarépa fõzelék

    Hozzávalók: 80 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 2 dkg liszt, 2-3 dkg cukor, tej, petrezselyem, só.

  • Leves zabpehelybõl

    Hozzávalók: 4 kisebb vöröshagyma (hold alakúra vágva), 1 csésze zabpehely (serpenyõben megpirítva), tengeri só, 1 ek. kukoricaolaj, Szójaszósz.

  • Besamel mártás

    A besamel mártás vagyis a tejmártás így készül: 5 deka lisztbõl és 5 deka margarinból világos rántást készítek (lassú tûzön és kevergetés mellett felolvasztom a margarint, amikor elkezd gyöngyözni, rászórom a lisztet és kevergetem, amíg rózsaszín kezd lenni).

  • Rakott zöldköret

    Hozzávalók: 30 dkg friss vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 4 db sárgarépa, 20 dkg friss vagy fél csomag sárgabab, 3/4 csésze rizs, 1 evõkanál vaj, 1 teáskanál só, vegeta

  • Brokkolis penne

    Hozzávalók: 30 dkg tészta, 25-30 dkg brokkoli, 1 csomag sajtszósz, 1 dl tejszín, só, bors.

  • A tökéletes ebéd

    A „molekuláris gasztronómia” meglehetõsen komolyan hangzik, pedig egyszerûen csak a fõzésrõl szól; és arról, hogy módszeresen gondolkodunk a felhasznált anyagokról és fõzés technológiájáról - vallja Hervé This, az új szemléletû konyhamûvészet egyik megálmodója.

    A tökéletes ebéd egy ötfogásos, viszonylag egyszerû ételekbõl álló menü elkészítésén vezet minket keresztül, közben pedig számtalan apró trükköt ismerhetünk meg, amelyekkel nemcsak egy báránysült, hanem akár egy szimpla fõtt tojás is sokkal finomabb lesz.

  • Töltött burgonya

    Hozzávalók: 8 db egyforma közepes nagyságú burgonya, 1 közepes fej vöröshagyma, kb . 1/5 kg kelkáposzta, ízlés szerint só, õrölt bors, 1 evõkanál margarin, 25 dkg darált hús, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 csipet majoránna és õrölt kömény, 1-1 evõkanál paradicsompüré és tejföl, 1 tojás.

  • Marhahús leves

    Hozzávalók: 1 kg marhahús, l kg levescsont, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, l db karalábé, 1 db zeller, néhány levél kelkáposzta, l fej vöröshagyma, 2-3 db gomba, só, 5-6 szem bors, ízlés szerint darab gyömbér.

  • Almamártás

    1/2 kg savanyú almát meghámozunk, darabokra vágjuk és beletesszük a
    2 evõkanál liszttel, tejfellel készített habarásba.

  • Tejszínes-mustáros pulykamáj recept

    Hozzávalók:
    50 dkg pulykamáj, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj (vagy margarin), 2 evõkanál mustár, 1 fej vöröshagyma,
    1 mokkáskanál majoránna, ugyanannyi törött bors, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só;

  • Kókuszos kocka

    Kókuszos kockaA margarint megolvasztjuk. A porcukrot, a vaníliás cukrot, a mézet, a tojást, a reszelt citromhéjat és az olvasztott margarint összekeverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a tejjel váltakozva a cukros margarinhoz adjuk, majd jól eldolgozzuk. A tepsit margarinnal kikenjük, lisztel meghintjük, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 20-25 percig sütjük. Elkészítjük a csokoládémázat. A margarint felolvasztjuk, a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, a rumot és a tejet, egy lábasba öntjük és állandó keverés mellett felforraljuk.

  • Csirkemell süni

    Hozzávalók: 4 kicsi csirkemell, 10 dkg tisztított, fehér mandula, 2 ek liszt, 2 púpozott ek zsemlemorzsa, 1 gerezd fokhagyma, só és törött fehér bors ízlés szerint, 2 db egész tojás, 1 mk mandulaaroma.

  • Banana Coko

    Hozzávalók: 8 jégkocka, 2 cl banánszirup, 6 cl marakujanektár, 6 cl narancslé, 6 cl kókuszlikõr.

  • Körteleves joghurtosan

    Körteleves joghurtosanEgy fazékban felforralunk 1 liter vizet. Beledobjuk a fahéjat, szegfűszeget, a citrom kipréselt levét és vékonyan levágott héját. Csipetnyi sót szórunk rá, felforraljuk és kis lángon 10 percig főzzük. A körtét megmossuk, meghámozzuk, magházát kiszedjük, húsát felszeleteljük. Óvatosan az alaplébe szórjuk, és 5 percig főzzük. Közben elkészítjük a habarást: a tejszínt éa a joghurtot elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Hozzáöntünk 1 dl. hideg vizet, és rámerünk a levesből egy keveset.

  • Mákos rétes

    Élesztõs tésztát készítünk; 12 deka vajat elkeverünk 2-3 tojássárgája, 3 deci langyos tej és 3 deka, tejben feloldott, élesztõvel, melybe 2 kanál cukrot s egy kis sót is tettünk.

  • Csirke karfiol, vagy kalarábéval

    A karfiolt kis rózsákra darabolva, vagy ha kalarábéval készítjük, azokat kocka, vagy tetszés szerinti darabokra vágva egy földarabolt csirkével együtt sósvízben puhára fõzünk.

  • Bolond körte

    A keverõgépbe tegyük az elsõ öt hozzávalót és keverjük simára, egyenletesre. Merjük át a keveréket egy fém (öntöttvas) mártásos tálba.