rss
  • Epres-csokis muffin

  • Share on Tumblr

    Epres-csokis muffinA sütőt előmelegítjük 180°C-ra és muffin papírral kibéleljük a muffin ütőnket vagy előkészítjük a szilikonos muffin formákat. A vajat megolvasztjuk, majd várunk kicsit, hogy hűljön. Ezután hozzákavarjuk a tojásokat. Egy másik tálban összekavarjuk a lisztet, sót, sütőport, cukrot, majd a tejjel felváltva hozzáadjuk a tojásos vajas masszához. A csokit és az epret apró kockákra vágjuk. A csokit hozzákavarjuk a masszához, az epret pedig egy evőkanálnyi lisztben megforgatjuk mielőtt szintén hozzákevernénk a muffin tésztához, hogy ne süllyedjen el sütés közben.

    Előmelegített sütőben körülbelül 10-12 perc alatt készre sütjük.

    Hozzávalók:

    - 110 g vaj
    - 2,4 dl tej
    - 2 tojás
    - 270 g liszt
    - 150 g cukor
    - 4 teáskanál sütőpor
    - 1/2 teáskanál só
    - 1 csésze eper (1 evőkanál liszt)
    - 10 dkg étcsoki


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Lekváros pufi

    Hozzávalók: 1 db egész tojás, 10-12 dkg finomliszt, 2 evõkanál sárgabaracklekvár, 1 db alma, 1 dl tej, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, mokkáskanál sütõpor, kevés só és porcukor;

  • Egyszerû barna sütemény

    2 tojás sárgáját összekeverünk 12 dkg zsírral, a fehérjét habnak, 4 dkg kakaó, 2 dl tejben áztatni, 10 dkg liszt, 1 sütõpor, 25 dkg cukor.

  • Szalonnával töltött gombóc

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 60 dkg burgonya
    - 40 dkg finomliszt
    - só
    - 1 tojás

    Töltelék:

    - 30 dkg húsos szalonna
    - 1 vöröshagyma
    - fél csokor petrezselyem
    - késhegyni reszelt szerecsendió

    A forma kikenéséhez:

    - vaj
    - finomliszt

    A lekenéshez:

    - 2 dl tej
    - 3 tojás
    - fél mk só

  • Kókuszkocka

    Hozzávalók: 20 dkg cukor, 30 dkg liszt, 5 dkg margarin, 1 tojás, 3 ek méz, kevés tej, 1 sütõpor.

  • Sárga mandulás rizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 2 tyúkhúsleves-kocka, 20 dkg sárgarépa, 5 dkg mazsola, 5 dkg tisztított fehér mandula, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál kurkuma, 1 mokkáskanál õrölt szegfûbors, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, só (ízlés szerint).

  • Rizs croquett

    A tisztára mosott két deci rizst, forró tejbe fõzzük be, melyet elõzõleg kicsit meg is sóztunk s gyakori kavarás mellett puhára fõzzük s aztán kihûlni hagyjuk.

  • Citromos torta

    Citromos tortaA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük. Mikor felverődött, kanalankét hozzáadjuk a cukrot, miközben tovább verjük, míg kemény habbá nem válik. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat és habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és óvatosan összekeverjük a habos masszával. Kivajazott kerek tortaformában 150 fokon megsütjük. A tejben megfőzzük a pudingot és a vaníliás cukrot. Kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a citrom levét, reszelt héját, és az egészet újra kikeverjük.

  • Pompás diótorta

    Hozzávalók:

    a tésztához: 6 db tojás, 12 dkg kristálycukor, só, 11 dkg liszt, 4 dkg darált dió, 1 evõkanál rum, a forma kikenéséhez diónyi ráma, 20-22 szem felezett dió a díszítéshez

    a krémhez: 3 dl tej, 6 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 20 dkg ráma, 20 dkg darált dió, 2 zacskó vaníliás cukor, 1/2 dl rum

  • Retek levél krémleves

    Hozzávalók: 2-3 köteg reteknek a levele, 2 közepes burgonya, 1 közepes hagyma, só.

  • Sült libamáj

    Hozzávalók: 80 dkg libamáj, 20 dkg hagyma, 10 dkg zsír, 3 g õrölt bors, 1 dkg paprika, 2 g majoranna, 2 dkg só, 1 csomó vágott petrezselyemzöld.

  • Bécsi karikafánk

    Hozzávalók: 45 dkg liszt, 1 teáskanál cukor, 15 g élesztõ, 0,25 l tej, 1 teáskanál só, 50 g vaj, vagy margarin, 1 tojás;

  • Túróval töltött sonkatekercs

    Hozzávalók: 40 dkg tehéntúró, 20 dkg vaj, 1 fej hagyma, 8 szelet gépsonka, fél csokor petrezselyem, 8 dkg aszpik (zselatinporból), köménymag, pirospaprika, só.

  • Argentin rakott bab

    Hozzávalók: 60 dkg darált marhahús, 30 dkg áztatott, száraz tarkabab, 1 felaprított nagy hagyma, 2 ek. zsír, 2 felaprított hegyes csípõs paprika, 1 ek. paradicsompüré, 0,5 mk. szurokfû, 1 tk, apróra vágott petrezselyemzöld, 1 ek. citromlé, só, 2 karikára vágott paradicsom, 6 szelet füstölt szalonna.

  • Fûszeres sült krumpli mentás joghurttal

    Hozzávalók:

    A krumplihoz: 40 dkg krumpli, 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szárított chili , 1 ek. õrölt, római kömény, 0,5 ek. curry, olaj, só

    A joghurthoz: 1 dl natúr ivójoghurt, 1 ek. szárított menta, 3 ek. víz

  • Nagyoncsokis brownie

    Hozzávalók: 200 g vaj, 200 g jó minõségû étcsokoládé és tejcsoki, 3 nagy tojás, 1 csomag vaníliáscukor, 250 g finom szemû kristálycukor, 115 g finomliszt, 1 kávéskanál só, 150 g vágott mogyoró.

  • Sertésragú

    Hozzávalók

    30 dkg szárazbab, 1,3 kg sertéslapocka, olaj, 4 db közepes fej hagyma, 3 db sárgarépa, 1 csokor petrezselyem, 3 db paradicsom, 2 babérlevél, kb 1.5 liter marhahús leves (kockából fõzött is lehet)

  • Sonkás gombás metélt

    Hozzávalók: 200g tömlõs sajt, 10 szelet fõtt sonka (darabolva), 200g gomba (szeletelve), 300g száraz szélesmetélt tészta, 2 evõkanál tej, 1 nagyobb darab margarin vagy vaj, 1 evõkanál, fokhagymakrém vagy 1 gerezd fokhagyma, frissen õrölt feketebors, friss vágott petrezselyem.

  • Csokoládés-konyakos tejturmix

    Hozzávalók: 50 dkg csokifagylalt (2 tasak fagylaltpor utasítás szerint elkészítve), 1 liter tej, 0,5 dl konyak, 3 dkg kakaópor, 1 dl tejszín.

  • Eperleves

    Hozzávalók:

    - fél kg eper
    - 15 dkg cukor
    - 2 dl tejszín
    - 1 csipet szegfűszeg
    - 1 csipet fahéj
    - 1 db tojás sárgája
    - 1 ek liszt
    - 1 csipet só

  • Kókuszos-csokoládés-meggyes muffin

    Hozzávalók:

    20 dkg liszt, 4 dkg kókuszreszelék, 6 dkg cukor, 1 tojás, 2 dl tej, 6 dkg olvasztott vaj + kevés olvasztott vaj a muffintepsi kikenéséhez, 3 tk sütõpor, 0, 5 tk szódabikarbóna, csipet só, 1 csésze (2, 5 dl) lecsöpögtetett megybefött, 0, 5 csésze (1, 2 dl) apróra vágott fözöcsokoládé