2024.04.25. - Márk

Töltött hagyma

Töltött hagyma
Töltött hagymaA vöröshagymát megtisztítjuk. Egészben hagyva a fejeket, forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és puhulásig főzzük, de a formáját őrizze meg. Majd a hagymákat lecsepegtetjük, a kétharmaduknál keresztben elvágjuk, és egy kiskanállal óvatosan kiszedjük a belsejét. Összekeverjük a túrót a joghurttal, a sajttal, a finomra vágott sonkával és petrezselyemmel, a hagymák kiszedett és nagyon apróra vagdalt belsejével, egy csipet sóval és borssal, majd jól összedolgozzuk. A tojást hozzátesszük, még egyszer alaposan összekeverjük, hogy megfelelő masszát kapjunk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymákat megtöltjük a sonkás-túrós keverékkel, és kiolajozott tepsibe tesszük. Meghintjük szemlemorzsával és egy kis olajjal. Az előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ha sütés közben a hagymák kiszáradnának, meglocsoljuk kevés langyos vízzel.

Hozzávalók:

- 8 közepes vöröshagyma
- 10 dkg túró
- 15 dkg sonka
- 1 dl joghurt
- 4 evőkanál reszelt sajt
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
- 2 tojás
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!