2024.04.25. - Márk

Töltött fasírt

Töltött fasírt
Töltött fasírtA hozzávalókat összekeverjük, majd a kizsírozott, zsemlemorzsával meghintett őzgerinc-formájú tepsibe beletesszük a fele mennyiségű húst. Erre helyezzük a főtt tojásokat, majd a maradék hússal befedjük. Végül megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával a tetejét. Előre melegített forró sütőbe tesszük, és amikor már levet eresztett a hús, lassú lángon folytatjuk a sütést kb. 45-60 percig. Célszerű alufóliával letakarni sütés közben, hogy ne száradjon ki a fasírozott. Időnként lehet ellenőrizni, hogy átsült-e vagy még folytatni kell a sütést.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha már átsült, az alufóliát levéve még 5 percig nagy lángon pirítjuk, hogy szép piros legyen a teteje.
Hagyjuk kihűlni teljesen (ez fontos!), akkor kiborítjuk a formából a kész fasírozottat, és szeleteljük.

Hozzávalók:

- 50 dkg darált sertés hús
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 2 tojás (a husiba)
- 2 áztatott zsömle
- vaj (tepsi kikenéséhez)
- zsemlemorzsa (tepsi kikenéséhez)
- tölteléknek 5 db főtt tojás

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!