2025.12.08. - Mária

Lazacos avokádó saláta

Lazacos avokádó saláta
Lazacos avokádó salátaAz avokádót alaposan megtisztítjuk majd kettévágjuk, magját eltávolítjuk, majd szeletekre vágjuk. A nektarint alaposan megmossuk, cikkekre vágjuk. A rukkolát eloszlatjuk három tányéron. Ráhelyezzük az avokádó és a nektarin szeleteket. A lazacot vékony csíkokra vágjuk, majd szintén a salátára szedjük. A salátát meglocsoljuk egy lime levével és egy kis olívaolajjal. A tasmán borsot pelyhesre törjük vagy egy mozsárban, vagy egy munkalapon egy széles pengéjű késsel összetörve, majd rászórjuk a salátára.
Hozzávalók:

- 100 g rukkola saláta
- 1 db érett avokádó
- 3 db nektarin
- 50 g fürtölt vagy marinált lazac
- 2 db lime
- 3 tk extra szűz olívaolaj
- 9 szem tasmán bors
( - van aki szokott egy kis paradicsomot is vágni bele)