A húst megmossuk, leszárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint kevés curryporral is megszórhatjuk. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben 3 perc alatt előfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, az almát megmossuk, kimagozzuk, mindkettőt apróra vágjuk. Nagyobb, mélyebb serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a húsdarabokat körben aranybarnára sütjük benne. Kivesszük. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a hagymát, felöntjük a borral, és 1 percig forraljuk
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Majd hozzáadjuk a levest és a tejszínt is. Az étkezési keményítőt kevés vízzel simára keverjük, a mártást besűrítjük vele, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a brokkolit, az almát, a húst és a friss főtt tésztát, az egészet 4-5 percig közepes lángon összeforgatjuk, a végén a citromlével ízesítjük, azonnal tálaljuk.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 50 dkg brokkoli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 alma
- 2 evőkanál vaj
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 2 dl csirkeleves, kockából
- 1 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 25 dkg tetszés szerinti tészta
- 1 kávéskanál citromlé
- curry