2024.04.18. - Andrea, Ilma

Céklaleves

Céklaleves
CéklalevesA céklákat alaposan megmossuk, és héjában puhára főzzük. A répákat és a zellerszárat megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A káposztát csíkokra vágjuk. Kevés olajon 10 percig pároljuk az előkészített zöldségeket. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a feldarabolt, héjatlan paradicsomot, felforraljuk, és kis lángon kb. 20 percig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Közben lehúzzuk a cékla héját és kockákra vágjuk. A leveshez adjuk, sózzuk, édesítjük. Még 3-4 percig főzzük, majd összeturmixoljuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Minden adagot 1-1 evőkanál habosra kevert tejföllel díszítve és egy kevés finomra vágott zellerlevélet teszünk.

Hozzávalók:

- 2 db sárgarépa
- 2 db zellerszár
- 12.5 dkg káposzta
- 2 e.k. napraforgó olaj
- 20 dkg paradicsom
- 40 dkg cékla
- 1 l víz
- 1 m.k. só
- stevia
- 1.5 dl tejföl
- 1 e.k. zellerlevél



Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!