
A zöldségeket megtisztítjuk, megpucoljuk majd megfőzzük. (Ha nem mirelit zöldségekből készítjük a salátát, akkor a répát csak a főzés után kockázzuk fel.) Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers almát és a felaprított ecetes uborkát. Elkészítjük az öntetet: a tejfölt a majonézzel és a mustárral, valamint az ízesítőkkel jól elkeverjük. Ráöntjük a zöldségekre és lazán összekeverjük. Jól lehűtve kínáljuk. Ha valaki kicsit szeretné "tartalmasabbá" tenni, vágható bele néhány karika virsli is.
Hozzávalók:
A salátához:
- 30 dkg zöldborsó
- 20 dkg sárgarépa
- 1 közepes db alma
- 3 közepes db csemegeuborka
Az öntethez:
- 3.75 dl tejföl
- 1.5 ek majonéz
- 2 teáskanál mustár
- 0.5 teáskanál cukor
- 1 kk só
- 1 teáskanál citromlé