2024.04.19. - Emma

Franciasaláta

Franciasaláta
FranciasalátaA zöldségeket megtisztítjuk, megpucoljuk majd megfőzzük. (Ha nem mirelit zöldségekből készítjük a salátát, akkor a répát csak a főzés után kockázzuk fel.) Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers almát és a felaprított ecetes uborkát. Elkészítjük az öntetet: a tejfölt a majonézzel és a mustárral, valamint az ízesítőkkel jól elkeverjük. Ráöntjük a zöldségekre és lazán összekeverjük. Jól lehűtve kínáljuk. Ha valaki kicsit szeretné "tartalmasabbá" tenni, vágható bele néhány karika virsli is.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

A salátához:

- 30 dkg zöldborsó
- 20 dkg sárgarépa
- 1 közepes db alma
- 3 közepes db csemegeuborka

Az öntethez:

- 3.75 dl tejföl
- 1.5 ek majonéz
- 2 teáskanál mustár
- 0.5 teáskanál cukor
- 1 kk só
- 1 teáskanál citromlé
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!