2025.12.08. - Mária

Hagymás kukoricasaláta

Hagymás kukoricasaláta
Hagymás kukoricasalátaElső lépésként a nagy fej lilahagymát megtisztítjuk, és hajszálvékony félkarikákra felszeleteljük. A zöldcitrom (vagy lehet sima citrom is) levét kinyomkodjuk, és abban hagyjuk pácolódni a hagymát legalább 10 percig, de még jobb, ha egy-két órát is pihen benne a hagyma. A kukorica levét leszűrjük, a fetát felkockázzuk, a petrezselymet durvára vágjuk, majd összekeverjük. Hozzáadjuk a bepácolt hagymát a levével együtt (ízlés szerint!), megborsozzuk és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Ha valaki szereti a csípőset, karikázhat bele néhány paprikaszeletet is.
Hozzávalók:

- 140 g csemegekukorica
- 10 dkg feta sajt
- 1 közepes fej lilahagyma
- 0.5 csokor petrezselyem
- 1 citromból nyert citromlé
- 2 ek olívaolaj
- bors ízlés szerint