rss
  • Babsaláta

  • Share on Tumblr

    BabsalátaA babot minimum 4 órára hidegvízbe áztatjuk, majd egy darab füstölt szalonnabőrkével, sóval, babérlevéllel, köménnyel és a fokhagymával puhára főzzük. A bacont két ujjnyi darabokra vágva megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt lilahagyma felét és az előfőzött, lecsepegtetett babot megsózzuk, borsozzuk és együtt sütjük egy kis ideig. A jégsalátát csíkokra vágva tálba tesszük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt lilahagyma másik felét, erre tesszük a babos keveréket. Megpirítunk egy vékony szelet kenyeret, megkenjük fokhagymával és apró kockára vágjuk.

    Ezt is hozzáadjuk a salátához, rászórjuk a kakukkfű leveleket és meglocsoljuk a balzsamecettel.

    Hozzávalók:

    - 20 dkg fejtett bab
    - 10 dkg bacon
    - 1 közepes fej jégsaláta
    - 1 kis fej lilahagyma
    - 2 dkg füstölt szalonna
    - 1 db babérlevél
    - 1 szál kakukkfű
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 szelet kenyér
    - 2 ek balzsamecet
    - 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
    - só ízlés szerint
    - bors ízlés szerint


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sertéssült rizzsel

    Hozzávalók:

    50 dkg sertéscomb, 3 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál szójaszósz, csipetnyi pirospaprika; az ananászos rizshez: 40 dkg ananász, 1 hagyma, 5 dkg thai rizs, 2 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi cukor, 3 dl tej, 10 dkg kókuszreszelék, 5 dkg mogyoró, 1 kávéskanál koriandermag, õrölt bors

  • Burgonyatorta

    Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg fõtt, áttört burgonya, 2 evõkanál kakaó, 3 dkg margarin, 3 kanál finom maceszliszt.

  • Tejben fõtt metélt

    Fél liter tejet s egy dió nagyságú vajat kis sóval felforralunk s ebbe fõzzük bele a finomra vágott metélteket, jól elkeverjük s folytonos ...

  • Buenosi marhapörkölt (Argentína)

    Hozzávalók: 1 kg tarja kockára vágva, 1 ek. csípõs pirospaprika, 25 dkg kockára vágott füstölt sonka, 35 dkg áztatott fehér szárazbab, 2 ek. zsír, 1 felkockázott nagy hagyma, 1 hámozott, kimagozott aprított paradicsom, 1 csésze fõtt kukorica (só nem!).

  • Fehér vajmártás

    Hozzávalók: 5 dkg apróra vágott salottahagyma (apró hagyma), 1 teáskanál durvára õrölt bors, 1 1/2 dl borecet, 1 1/2 dl fehérbor, vagy hal alaplé, 15-20 dkg hideg vaj, 2 evõkanál tejszín, só, õrölt fehérbors;

  • Riói jegeskávé

    Személyenként: Fél csésze erõs kávé, fél csésze kakaó, 1 ek fehér rum, 1 gombóc vaniliafagyi.

  • Habos-torta

    56 deka cukrot nagyon finomra törünk s evvel együtt kis ujjnyi hosszú vaníliát is, megszitáljuk az egészet s félretesszük. 8 tojás fehérjét kemény habbá verünk s a cukor felét kanalankint adva hozzá, avval is folyton verjük.

  • Gombás tarja tepsiben

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 15 dkg margarin, 1 kg sertéstarja, õrölt bors, só, 30 dkg gomba, 2 zöldpaprika, 4 dl tejföl, 1 kis fej hagyma.

  • Diós kókuszos szelet fagyasztott joghurttal

    Hozzávalók: 11 dkg lágy, sózatlan teavaj, 17 dkg barna cukor, 13 dkg méz, 2 db tojás, 9 dkg korpás búzaliszt, 1 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 8 dkg natúr (nem cukrozott) kókuszreszelék, 6 dkg apróra metélt dió (pekándió), 8 dkg elõfõzött zab (vagy rizs), 1,9 liter zsírszegény fagyasztott vaníliás joghurt.

  • Sztroganov csirke

    Hozzávalók:

    1 szép nagy csirkemell csontozva (pulykából is finom), 25 dkg vegyes gomba (csiperke, erdei csiperke), 1 csokor újhagyma, 2 evõkanál liszt, 2-3 db kisebb csemege uborka, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 teáskanál mustár, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál olaj, só, õrölt feketebors

  • Karottás sertéstokány

    Hozzávalók:

    60 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 1 csomó újkarotta, 1 evõkanál liszt, só.

  • Magyaros lecsó ürühússal

    25 dkg hagymát karikára vágunk, 10 dkg füstölt szalonnát, 10 dkg fokhagymás kolbászt kis kockákra, 1/2 kg ürühúst nagyobb kockákra darabolunk. Kb. 1 kg zöldpaprikát hosszában ujjnyi vastag csíkokra vágunk, végül meghámozunk 1/2 kg paradicsomot.

  • Túrós gyümölcsös szelet

    Hozzávalók:

    Tésztához:
    - 12 dkg finomliszt
    - 12 dkg porcukor
    - 4 egész tojás
    - csipetnyi só
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1 tk. sütõpor
    - 5 dkg olvasztott vaj

    Krémhez:

    - 25 dkg mascarpone
    - 25 dkg krémes állagú tehéntúró
    - 12 dkg cukor
    - 2 dl tejszín (habbá verve)

    Tetejére:

    - 1 csomag fagyasztott eredei gyümölcs (35 dkg)
    - 1 csomag tortezselé
    - kb. 2,5 dl meggybefõtt lé

  • Fûszeres, sült sárgarépa

    A fiamnak sokkal jobban ízlik a zöldség, ha õ maga is részt vesz az elkészítésében. A fûszeres, sült répa igazán remek!

    “Öreg” répával is el lehet készíteni, de friss, ropogós sárgarépával az igazi. Nem csak én, de a fiam is imádja. Ráadásul sütés elõtt mindig az õ feladata, hogy a fûszeres olajjal megkenje a répákat.

  • Paprikás köményes penne (Penne ai peperoni e cumino)

    Hozzávalók: 1 sárga paprika, 1 piros paprika, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek olivaolaj, 1 csésze hámozott, lé nélküli paradicsom, só, bors, 1 1/4 tk kömény, petrezselyemzöld, 30 dkg penne.

  • Csevap (szerb étel)

    Hozzávalók: 1 kg darált birkahús, 1,5 dl olaj, néhány rozmaringlevél, õrölt feketebors, só.

  • Eredeti erdélyi töltött káposzta

    Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 50 dkg kocsonyahús (nyers sertésfül, farok, fejhús), 50 dkg nyers füstölt oldalas, 50 dkg dagadó, 3 dkg liszt, 2 evõkanál olaj, 2 kg savanyú, aprókáposzta, 10 db savanyú káposztalevél, 10 dkg rizs, 1 kisfej vöröshagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 8 dl tejföl, ízlés szerint õrölt fekete bors, só;

  • Kiwilekvár

    Hozzávalók: 1 kg érett kiwi, 1 narancs, 1 citrom, 1 kg zselécukor, fél dl Curacao.

  • Csirkecomb kókuszbundában

    A csirkecombot a só, bors és paprika keverékében megforgatjuk és azzal egyenletesen bedörzsöljük. A kókuszreszeléket és a tojást összekeverjük, a combokat ebben is átforgatjuk, a kókuszdarabokat enyhén rányomkodjuk. A vajat felolvasztjuk, a combokat belehelyezzük, és szorosan lefedve sütjük. 5 percenként megfordítjuk, hogy mindenhol egyenletesen átsüljön.

  • Dödöli (Szlovénia)

    Hozzávalók: Fél kg krumpli, 30 dkg liszt, 8 dkg zsír, 2 dl tejföl, 10 dkg hagyma, só.