2021.06.19. - Gyárfás

Babsaláta

Babsaláta
BabsalátaA babot minimum 4 órára hidegvízbe áztatjuk, majd egy darab füstölt szalonnabőrkével, sóval, babérlevéllel, köménnyel és a fokhagymával puhára főzzük. A bacont két ujjnyi darabokra vágva megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt lilahagyma felét és az előfőzött, lecsepegtetett babot megsózzuk, borsozzuk és együtt sütjük egy kis ideig. A jégsalátát csíkokra vágva tálba tesszük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt lilahagyma másik felét, erre tesszük a babos keveréket. Megpirítunk egy vékony szelet kenyeret, megkenjük fokhagymával és apró kockára vágjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ezt is hozzáadjuk a salátához, rászórjuk a kakukkfű leveleket és meglocsoljuk a balzsamecettel.

Hozzávalók:

- 20 dkg fejtett bab
- 10 dkg bacon
- 1 közepes fej jégsaláta
- 1 kis fej lilahagyma
- 2 dkg füstölt szalonna
- 1 db babérlevél
- 1 szál kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szelet kenyér
- 2 ek balzsamecet
- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!