rss
  • Banános kenyér

  • Share on Tumblr

    Banános kenyérVegyünk elő egy mély tálat, abba kerül elsőként a jó érett banán, törjük össze villával pépesre, majd adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport, szóval minden hozzávalót. Kapjuk elő a robot gépünket és az egészet jó alaposan keverjék össze, ez kb egy öt perces művelt. Jöhet a gyümölcskenyér forma. Alaposan vajazzuk ki, mehet bele a massza. 180 fokra előmelegített sütőbe tegyük. Egy jó negyven perc és kész! Miután kisült borítsuk sütőrácsra. Egy kicsit álljon, hogy szépen lehessen szeletelni! És már fogyasztható is.

    loading...

    Hozzávalók:

    - 2 db banán
    - 5 dkg olvasztott vaj
    - 1 bögre barna cukor
    - 1 db tojás
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1 teáskanál sütőpor
    - csipet só
    - 1.5 bögre liszt
    - 0.5 teáskanál fahéj
    - ízlés szerint étcsokoládé összetörve


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos brokkoli

    Hozzávalók:

    1 kg brokkoli, 15 dkg reszelt ementáli sajt, 2 dl tejföl, 2 tojás, 2-2 evõkanál finomliszt és olaj, 1 evõkanál Delikát

  • Padlizsánsaláta

    Hozzávalók:

    - 4 padlizsán
    - só
    - 25 dkg paradicsom
    - 2 újhagyma
    - 2-3 szál friss bazsalikom

    A szószhoz:

    - 1 kis darab friss gyömbér
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 2-3 evõkanál balzsamecet
    - 2 evõkanál olíva- vagy szezámolaj
    - 2 evõkanál szójaszósz
    - só
    - bors
    - cayenne-bors

  • Amerikai almatorta

    Az almákat beledaraboljuk a sütõpapírral kibélet vagy kivajazott sütõformába és megszórjuk a fahéjas cukorral. A hozzávalókat össszekeverjük és ráöntjük az almára. Elõmelegített sütõben 40-45 percig sütjük.

  • Zellersaláta almával vegyítve

    Hozzávalók:

    - 40 dkg zellergumó
    - só
    - 1 kávéskanál porcukor
    - 1 citrom
    - 40 dkg savanykás alma
    - 1 tubus majonéz
    - 1 dl tejszín vagy tejföl

  • Töltött burgonya

    Hozzávalók: 12 egyforma burgonya, 3 tojás, 10 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 2 gerezd fokhagyma, 5-6 evokanál liszt, 5-6 evokanál zsemlemorzsa, só és törött bors ízlés szerint, olaj a sütéshez, 4 adag mustáros uborkamártás a tálaláshoz;

  • Császárszalonnás paradicsomos tészta

    Hozzávalók:

    - 10 dkg felcsíkozott császárszalonna
    - 25 dkg tészta
    - pár szem koktélparadicsom
    - só
    - bors
    - 2 evõkanál paradicsomsûrítmény
    - 1 közepes fej hagyma felcsíkozva

  • Túrós tarhonya

    Hozzávalók 4-5 személyre: 25 dkg tarhonya, 35 dkg túró, egy közepes hagyma, egy zöldpaprika, kevés zsiradék, húslé vagy leveskocka, só.

  • Eszterházy torta

    Hozzávalók a piskótához: 10 db tojásfehérje, 30 dkg cukor, 30 dkg darált dió, 2 dkg rétesliszt, kevés sárgabaracklekvár, 1 teáskanálnyi barna rum.

  • Kukoricafõzelék

    Hozzávalók:

    - 50 dkg kukoricakonzerv
    - 5 dkg vaj
    - 1 evõkanál liszt
    - 1-2 dl tej
    - 1 dl tejszín
    - só, õrölt fehér bors
    - 1 csokor petrezselyem

  • Meleg körözöttes kifli

    Hozzávalók: 30 dkg körözött, 10 dkg vaj, 15 dkg kemény sajt, 10 kifli, köménymag.

  • Frissítõ fõzelék

    Hozzávalók: 1 csomag (50 dkg) franciasaláta alap, 1 fél fej kelkáposzta, 1 csomag újhagyma vagy 1 szál póréhagyma, 15 dkg hasábokra vágott zeller, 10-15 db kiseb kelbimbó, 5 dl tejföl, kb. 2 dl tej vagy víz, 4-5 evõkanál liszt, ízlés szerint só és bors, 1 csomag friss petrezselyemzöld vagy 2 evõkanálnyi szárított, 1 teáskanál tárkony.

  • S'More - pillecukros keksz

    Ez egy hagyományos és nagyon népszerû édesség Amerikában. A tûbortûz felett sütögetett pillecukor továbbfejlesztett változata. Nagyon népszerû a gyerekek körében köszönhetõen annak, hogy nagyon ropogós, nagyon csokis és nagyon ragacsos.

  • Töltike – szõlõ vagy tormalevélbõl

    Hozzávalók: 60-70 dkg darált sertéshús, kb 1 szûk bögre rizs (vagy gersli, vagy kukoricadara), 1 tojás, 6-8 cikk fokhagyma, 1 hagyma, másfél kg hordóskáposzta (vagy egy fej édeskáposzta), szükség szerinti mennyiségû szõlõ vagy tormalevél, 1 kisdobozos parpüré (vagy 3-4 paradicsom), só, bors, pirospaprika (+ételízesítõ vagy leveskocka), kanál zsír, púpos kanál liszt, kapor, egy kis ág csombor/borsikafû, ha szárított csapott mokkáskanálnyi (elhagyható), tejföl (elhagyható).

  • Fügés kacsasült

    Hozzávalók:

    - 1,5 kg egész kacsa
    - 3 ek olvasztott vaj
    - 1 db nagy vöröshagyma négybe vágva
    - 1 db babérlevél
    - 0,5 tk õrölt köménymag
    - 2 tk szárított kakukkfû
    - 1 tk õrölt bors
    - 1 tk só

    Fügés narancsmártáshoz:

    - bõ 3 dl friss narancslé
    - 5 dkg cukor

  • Almazselé

    Hozzávalók:

    1 liter tiszta almalé, 1 kg zselésítõ cukor

    1 liternyi almaléhez kb. 2 kg alma kell. Bármilyen fajtát használhatunk, keverhetjük is. Ebbõl a mennyiségbõl kb. 4 üveg zselé lesz.

  • Rakott szûz káposzta

    Hozzávalók: 1 kisebb kelkáposzta, só, kis vajdarabok és tejfel.

  • Paradicsomleves

    Az érett piros paradicsomot széttördeljük, miután elõzõleg megmostuk s zöld petrezselyem és egy kis fej vereshagymával kevés vízzel tûzhelyre tesszük.

  • Sonkás töltött palacsinta

    "Szép vékony palacsinta - lapokat sütünk, melyeket külön rakunk egy deszkára, míg a töltelék elkészül. Sós vízben fõtt velõt szitán átnyomunk, borsot és kevés tejfölt adva hozzá. Apróra vágott sonkát szintén összekeverünk kevés tejföllel.

  • Adventre: töltött gránátalmák

    Hozzávalók: 4 db gránátalma, 4 evõkanál baracklekvár, 4 evõkanál mazsola, 4 evõkanál durvára vágott mandula, csipetnyi fahéj, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej.

  • Baconbe tekert csirkemell

    Baconbe tekert csirkemellA csirkemellet sózzuk, borsozzuk majd fokhagyma péppel megkenjük. A bekent húsokat betekerjük a bacon szalonnába. A sütőzacskóba beletesszük a zöldséget (nem kell sózni), majd ráfektetjük a húsokat. Egy evőkanálnyi vizet öntünk a zacskóba,majd lezárjuk. Pár helyen hústűvel megszurkáljuk a zacskót, hogy jobban levegőzzön és ropogósra süljön. Sütőben körülbelül 30-40 perc alatt ropogósra sütjük. Ha a hús elkészült tálra tesszük a zöldséget, ráhelyezzük a megsült csirkemelleket, petrezselyem zölddel díszíthetjük és tálaljuk.

loading...