rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • Banános kenyér

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Banános kenyérVegyünk elő egy mély tálat, abba kerül elsőként a jó érett banán, törjük össze villával pépesre, majd adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport, szóval minden hozzávalót. Kapjuk elő a robot gépünket és az egészet jó alaposan keverjék össze, ez kb egy öt perces művelt. Jöhet a gyümölcskenyér forma. Alaposan vajazzuk ki, mehet bele a massza. 180 fokra előmelegített sütőbe tegyük. Egy jó negyven perc és kész! Miután kisült borítsuk sütőrácsra. Egy kicsit álljon, hogy szépen lehessen szeletelni! És már fogyasztható is.

    Hozzávalók:

    - 2 db banán
    - 5 dkg olvasztott vaj
    - 1 bögre barna cukor
    - 1 db tojás
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1 teáskanál sütőpor
    - csipet só
    - 1.5 bögre liszt
    - 0.5 teáskanál fahéj
    - ízlés szerint étcsokoládé összetörve


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Madártej

    MadártejTojásfehérjét a sárgájától különválasztjuk, fehérjébe egy evőkanálnyi citromlét teszünk, (ettől biztos, hogy verődni fog), jó keményre felverjük kb.10 dkg cukorral. Közben egy nagy lábasba felteszünk vizet főni, mikor forr, és a fehérje is jó kemény, akkor evőkanállal beleszaggatunk a fehérjéből, úgy, hogy ne érjenek össze. Nem szabad sokáig főzni, mert akkor is összeesik a hab. Úgy 4-5 másodpercig várunk és fordítjuk, kitesszük egy edénybe, lefedjük, hogy ne hűljön ki. Az összes fehérjét így kiszaggatjuk, ha kész van, feltesszük a tejet forrni.

  • Babos burgonya

    Hozzávalók: fél kg bab, 1 kg burgonya, 1 db babérlevél, 1 fej hagyma, 1 teáskanál só, 2 evõkanál liszt, 1 evõkanál olaj, késhegynyi pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, vegeta.

  • Almapuding

    25 dkg finomlisztet, 25 dkg borjú- vagy marhafaggyút, egy púpozott kávéskanál gyömbért, kevés sót összekeverünk, és hideg vízzel olyan sûrû tésztát készítünk belõle, hogy ne ragadjon a kezünkhöz.

  • Tejfölös lecsó

    Hozzávalók: 4 paprika (1 lehet csípõs is), 3 paradicsom, 1 közepes fej hagyma, 1 pohár tejföl, 1 evõkanál liszt, olaj, só, bors.

  • Húsvéti omlós krémes

    Hozzávalók

    Krém: 1 tojás, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 evõkanál liszt, 4 dl tej;

    Tészta: 25 dkg liszt, 5 dkg margarin, 4 dkg szalalkáli, 1 db tojás, 1-2 evõkanál tejföl, fél dl tej;

  • Almatorta

    Hozzávalók:

    Tésztához:
    - 120 g liszt
    - 80 g pocukor
    - 100 gsütõmargarin
    - 2 egész tojás
    - 1 kis doboz natur joghurt
    - 1 cs vaníliás cukor
    - 1 citrom reszelt héja
    - 1/2 cs sütõpor

    Tetejére:
    - 3 db közepes alma

  • Barackcrusta

    Shakerben összerázzuk, s crustázott koktélospohárba szûrjük. Az italba beleejtjük a citromspirált, s szívószállal kínáljuk.

  • Tejfölös bolognai tészta

    Tejfölös bolognai tésztaA penne tésztát sós olajos vízben kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk, az olajat felhevítjük és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Az olajon megfonnyasztott hagymához hozzáadjuk a húst, és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. Ezután 2,5 dl hideg vizet adunk hozzá, elkeverjük benne a bolognai alapot, folyamatosan kevergetve felforraljuk. Kb. 5 perc alatt kis lángon készre főzzük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett főtt tésztát. Kivajazott jénaiba simítjuk, és felöntjük a tejfölös-sajtos-tojásos keverékkel. Előmelegített sütőben készre sütjük.

  • Szilveszteri lencsesaláta

    Hozzávalók: 50 dkg lencse, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej hagyma, 4-5 szegfûszeg, 1 babérlevél, só, 2 közepes fej lilahagyma, 2 evõkanál fehér borecet, 1 kis csokor petrezselyem, 4 evõkanál salátaolaj, bors.

  • Édeskés babsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg szárazbab, 2 fej hagyma, 2 db sárgarépa, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1 ek cukor, 1 kk só, fél csokor petrezselyem, vegeta.

  • Burgundi marhapörkölt

    Hozzávalók: 1 kg pörköltnek való marhahús, 2 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 20 dkg gomba, 1 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, kakukkfû, 2 szegfûszeg, petrezselyem, liszt, olaj, só,bors, burgundi vörösbor.

  • Csuka tormamártással

    Elkészítés: A halat egészben, a fejével együtt, annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük fõni. A fõzõlébe beletesszük a cukrot, a babérlevelet, a borsot, a szegfûborsot, és literenként 2 kávéskanálnyi sót adunk hozzá. A halat - forrástól számítva - lassú tûzön 5 percig fõzzük. Mikor megfõtt, kiemeljük (a fõzõlevet nem öntjük ki), megtisztítjuk a szálkáktól, apró darabokra vágjuk, és melegen tartjuk. A fõzõlevet átszûrjük.

  • Babsaláta avokádóval

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g zöldbab, só, 500 g koktélparadicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 4 ek. fehérborecet, bors, cukor, 8 ek. olívaolaj, 1 cs. zöldhagyma, 1 avokádó, 1 cs. bazsalikom.

  • Sárgadinnyeíz

    A dinnyét ketté- vagy cikkekbe vágva megtisztítjuk kérges héjától, magját kikaparva, húsát nyersen, káposztareszelõn lereszeljük.

  • Hawaii tekercs

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Sült túrós tészta

    Hozzávalók:

    - 1 kg kocka vagy metélt tészta
    - 75 dkg túró
    - kevés só
    - 20 dkg cukor
    - 3 db egész tojás
    - 1-2 evõkanál tejföl
    - margarin ízlés szerint
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 10 dkg mazsola
    - margarin a tepsi kenéséhez

  • Bajor túrótorta

    Hozzávalók:
    1 kg tehéntúró, 4 tojás, 12,5 dkg vaj, 37 dkg kristálycukor, 1 db citrom, 1 cs. sütõpor, 1 cs. vaníliás cukor, 6 dkg búzadara, 5 dkg vaníliás pudingpor, vaj a forma kikenéséhez.

  • Valentin napi édes tojás

    Hozzávalók: 4 tojás, 80 gr kristálycukor, 85 gr liszt, 100 gr sütõmargarin, 100 gr csokoládé, 50 gr dió, 1 dl rum, 50 gr kakaópor, 50 gr porcukor, 100 gr csokoládé, durvára vágott dió, csokoládé dara, kókuszreszelék, mandula.

  • Marhahús leves

    Hozzávalók: 1 kg marhahús, l kg levescsont, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, l db karalábé, 1 db zeller, néhány levél kelkáposzta, l fej vöröshagyma, 2-3 db gomba, só, 5-6 szem bors, ízlés szerint darab gyömbér.

  • Aranyfánk burgonyából

    Hozzávalók: 1/2 kg burgonya, 3 dkg élesztõ, 1 db tyúkhúsleves kocka, 1 dl tej, 1 teáskanál cukor, 50 dkg liszt, bors, olaj a sütéshez.