rss
  • Banános kenyér

  • Share on Tumblr

    Banános kenyérVegyünk elő egy mély tálat, abba kerül elsőként a jó érett banán, törjük össze villával pépesre, majd adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport, szóval minden hozzávalót. Kapjuk elő a robot gépünket és az egészet jó alaposan keverjék össze, ez kb egy öt perces művelt. Jöhet a gyümölcskenyér forma. Alaposan vajazzuk ki, mehet bele a massza. 180 fokra előmelegített sütőbe tegyük. Egy jó negyven perc és kész! Miután kisült borítsuk sütőrácsra. Egy kicsit álljon, hogy szépen lehessen szeletelni! És már fogyasztható is.

    Hozzávalók:

    - 2 db banán
    - 5 dkg olvasztott vaj
    - 1 bögre barna cukor
    - 1 db tojás
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1 teáskanál sütőpor
    - csipet só
    - 1.5 bögre liszt
    - 0.5 teáskanál fahéj
    - ízlés szerint étcsokoládé összetörve


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Baracklekváros derelye (Baracklekváros barátfüle)

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, baracklekvár, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • Vaníliás banántej

    Hozzávalók: 6 dl csökkentett zsírtartalmú tej, 4 db jó érett (közvetlen fogyasztásra már nem nagyon alkalmas) banán, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 evõkanál citromlé, 1 púpozott evõkanál porcukor (vagy édesítõszer).

  • Káposztás krumplileves

    Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 25 dkg savanyú káposzta, 15 dkg puha, füstölt kolbász, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 1 csapott evõkanál finomliszt, 1 evõkanál vegeta, ízlés szerint kevés kristálycukor, 1 mokkáskanál csombor (borsikafû), 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 dl tejföl, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, csipetnyi csípõspaprika (vagy paprikakrém, esetleg néhány csípõs hegyespaprika-karika).

  • Tavaszi gombaleves

    Hozzávalók:

    - 1 fej kelkáposzta
    - 10 dkg gomba
    - 1 db karalábé
    - 1 nagyobb szál sárgarépa
    - 1 evőkanál vaj
    - 1 kg csont
    - só
    - 1 mokkáskanál Piros Arany
    - 2 zsemle
    - 4 dkg vaj

  • Forralt bor

    Hozzávalók: 1 liter fehér- vagy vörösbor, 10-12 szem kockacukor, csipetnyi szegfûszeg, 4-5 rúd fahéj, 1 citrom reszelt héja, dió, mazsola.

  • Szegedi burgonyaköret

    Hozzávalók: 50 deka burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 deka paradicsom, 3-4 darab zöldpaprika, 8 deka zsír, 12 deka tarhonya, só, kiskanálnyi pirospaprika.

  • Zöldséges, tormás hús

    Hozzávalók: 60 dkg cupákos marhahús (pl marhafartõ), 1 csomó levesszöldség, 3 fej hagyma, 3-4 szem szegfûszeg, 1 babérlevél, törött bors, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 10-12 dkg frissen reszelt torma, fél liternyi húsleves, cukor, só.

  • Sólet

    Hozzávalók:

    10 dkg vajbab, 4 tojás, 1 kg burgonya, 1 kg csontos marhahús, gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 csipetnyi paprika, 1 babérlevél, 5 dkg vaj, 1 szál sárgarépa, 10 dkg hántolt árpa, zellerdarab, csokor petrezselyemzöld, só

  • Burgonya-leves

    Minden személyre két darab nagyobb fajta burgonyát vegyünk, tisztitsuk azt meg nyersen, aztán vágjuk fel szép egyenlõ koczkákba.

  • Juhsajtos uborkasaláta

    Hozzávalók: 2 salátauborka, 10 dkg sós juhsajt, 12 EK olivaolaj, 12 fekete olajbogyó, 3 ág menta, õrölt feketebors.

  • Madártej recept zug módra

    Hozzávalók 4 személyre: 1 liter tej, 4 tojás, 4 ek cukor, 5 cm vaníliarúd.

  • Zöldséges krumplileves

    Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 10 dkg hagyma, 10 dkg fehérrépa, 5 dkg zellergumó, 2 cikk fokhagyma, 1 csomag petrezselyem, só, õrölt bors, 1 evõkanál zsír.

  • Isler

    Hozzávalók: 14 dkg porcukor, 14 dkg darált dió, 25 dkg Rama margarin, 40 dkg liszt, ½ sütõpor.

  • Cukkinikarikák fokhagymásan

    Cukkinikarikák fokhagymásanA megmosott, héjas cukkinit megtörölgetjük és ujjnyi vastag szeletekre karikázzuk. A tojást a tejjel és a fűszerekkel habosra verjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A cukkini-karikákat először a lisztbe, ezután a fűszeres tojásba, majd ismét a lisztbe mártjuk, és azonnal beletesszük a 170 fokra felhevített olajjal töltött olajsütőbe. 7-8 perc alatt pirosra megsül, majd jól lecsöpögtetve, papírtörülközővel bélelt tálra rakjuk. Ha melegen tálaljuk, paradicsommártás illik hozzá. Hidegen majonézes salátát és pirított kenyérszeletéket kínálhatunk hozzá.

  • Epres banán

    Hozzávalók: 5 dkg eper, egy kisebb banán, 1.5 dl zsírszegény tej, méz, ha szükséges.

  • Egres dzsem

    Össze kell keverni a hozzávalókat egy edényben, és lassan felmelegíteni. Folyamatosan kevergetés közben kb. 30 percig kell ezután fõzni, amíg meg nem sûrûsödik.

  • Vajastáskák

    25 deka lisztet, 1/2 csomag Váncza-sütõport, 20 deka vajat, 2 egész tojást, 6 deka cukrot, 1/2 citrom levét és 1 csomag Váncza-vanilincukrot annyi tejjel gyúrunk össze, hogy könnyen nyújtható legyen.

  • Sajtszószos karfiolos tészta

    Hozzávalók:

    - fél kg makaróni tészta
    - 1 kis vagy közepes fej karfiol

    A sajtszószhoz:

    - 1 evõkanál liszt
    - fél liter tej
    - 1 tojás
    - 1 evõkanál vaj
    - 10-15 dkg reszelt trappista sajt
    - 2-3 lap lapka sajt
    - 1 kávéskanál bors
    - só

  • Juhsajttal töltött paprika

    Hozzávalók: 4 nagy piros paprika, 20 dkg Feta sajt, 2 tojás, 1 csomó petrezselyemzöld, feketebors, 6 ek olivaolaj, 2 ek borecet.

  • Féloldalas lazac

    Hozzávalók 4 személyre: 4 lazacfilé, só és bors, 2 mogyoróhagyma, 25 g vaj, 4 dl fehérbor, 2 dl tejszín, 1 csokor kapor.