2025.11.06. - Lénárd

Krémes áfonyaleves

Krémes áfonyaleves
Krémes áfonyalevesAz áfonyát megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi, felforraljuk. Egy percnyi főzés után szitán áttörjük. A keletkezett gyümölcslevet annyi vízzel egészítsük ki, hogy 8 dl legyen. A szegfűszeget és a citromhéjat 1/2 dl vízben 10 percig főzzük, majd leszűrve hozzáöntjük a gyümölcsléhez. Csipetnyi sóval és cukorral ízesítjük, majd 5 percig együtt forraljuk. Közben a tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverjük, ezután sűrítsük be vele a forrásban levő levest. Felforraljuk, és csészékben tálaljuk. Hidegen is, melegen is nagyon finom!
Hozzávalók:

- 50 dkg áfonya
- 2 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 1 mk reszelt citromhéj
- 1 ek liszt
- pár szem szegfűszeg
- ízlés szerint só
- ízlés szerint kristálycukor