2024.04.19. - Emma

Karfiol leves

Karfiol leves
Karfiol levesA vöröshagymát megpucoljuk, és felkockázzuk, majd olajon elkezdjük dinsztelni. Ha félig átdinsztelődött, hozzáadjuk a megpucolt, feldarabolt sárgarépát és gyökeret is. Így is dinszteljük kicsit, utána pedig felöntjük vízzel. Addig amíg dinsztelődnek a zöldségek, megtisztítjuk a karfiolt, és rózsáira szedem. A nagyon nagy rózsákat 2-3 részre vágjuk. Így tesszük bele a lébe a karfiolt. Annyi vízzel engedjük fel, hogy bőven ellepje a karfiolt, de ha kész lesz a leves, akkor se legyen túl híg, mivel ebbe a levesbe semmilyen tésztabetét nem kell. Így csak a zöldségek adják a sűrűségét.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Adunk hozzá sót, ételízesítőt, a 1/2 leveskockát is beledobunk és fedő alatt elkezdjük főzni. Amikor már majdnem megfőtt a karfiol, hozzáadjuk a pirospaprikát is. Annyit, hogy szép paprikás színe legyen a levesnek, és így főzzük tovább. Kicsit később még megkóstoljuk, hogy kell-e bele még só, ilyenkor tegyük bele a borsot és a liszttel kikevert tejfölt. Összefőzzük és kész is van a leves.

Hozzávalók:

- 2 szál nagyobb sárgarépa
- 1 szál gyökér
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagyobb fej karfiol
- 1 doboz tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só
- őröltbors
- ételízesítő
- 1/2 leveskocka
- őrölt pirospaprika
- kevés étolaj

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!