2020.11.25. - Katalin

Ananászos csirkemell saláta

Ananászos csirkemell saláta
Ananászos csirkemell salátaA csirkemellet megmossuk, felkockázzuk és bepácoljuk a fűszersóval elkevert olívaolajban 15 percre, ezután a tejfölt, a mustárt, a majonézet, a cukrot, sót, borsot, citromlevet egy habverővel jól összekeverjük, s ezt az öntetet betesszük a hűtőbe állni. Miután ezt elkészítettük, a pácolt csirkemellet fogjuk és serpenyőben jól átsütjük, ha kész félretesszük hűlni. A konzervkukoricát átmossuk, az almát meghámozzuk, majd felkockázzuk és az ananászt is. Ha csirke is kihűlt akkor ezeket a hozzávalókat is összekeverjük az öntettel s kész is a finom saláta.
bohócdoktor vizit szja 1%

Hozzávalók:

- 4 dl tejföl
- 1 db alma
- 30 dkg csirkemell
- olívaolaj
- 1 teáskanálnyi sült csirke fűszersó
- 15 dkg ananászkonzerv
- 1 kis doboz konzervkukorica
- 1 kanál cukor
- 1,5 kanál mustár
- 2 kanál majonéz light
- 1 csipet só és bors
- 1 kávéskanálnyi citromlé



Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!