rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Ananászos csirkemell saláta

  • Share on Tumblr

    Ananászos csirkemell salátaA csirkemellet megmossuk, felkockázzuk és bepácoljuk a fűszersóval elkevert olívaolajban 15 percre, ezután a tejfölt, a mustárt, a majonézet, a cukrot, sót, borsot, citromlevet egy habverővel jól összekeverjük, s ezt az öntetet betesszük a hűtőbe állni. Miután ezt elkészítettük, a pácolt csirkemellet fogjuk és serpenyőben jól átsütjük, ha kész félretesszük hűlni. A konzervkukoricát átmossuk, az almát meghámozzuk, majd felkockázzuk és az ananászt is. Ha csirke is kihűlt akkor ezeket a hozzávalókat is összekeverjük az öntettel s kész is a finom saláta.

    Hozzávalók:

    - 4 dl tejföl
    - 1 db alma
    - 30 dkg csirkemell
    - olívaolaj
    - 1 teáskanálnyi sült csirke fűszersó
    - 15 dkg ananászkonzerv
    - 1 kis doboz konzervkukorica
    - 1 kanál cukor
    - 1,5 kanál mustár
    - 2 kanál majonéz light
    - 1 csipet só és bors
    - 1 kávéskanálnyi citromlé




    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Krémes keksz

    Hozzávalók:

    1 csomag háztartási keksz (kocka alakú), 1,5 csomag vanília puding, 2 tojás, 7 evõkanál cukor, 1 evõkanál liszt, 12 dkg margarin, 7,5 dl tej, fél csomag zselatin

  • Túrós kagylósaláta

    Hozzávalók: 2 doboz kagylókonzerv, 35 dkg túró, 1 dl tejszín, 1,5 dl majonéz, 1 dkg só, 1 g õrölt bors, 1 fej fejes saláta, 4 db tojás.

  • Hamuzsák

    Hozzávalók:

    64 darabhoz: olaj vaníliás porcukor A tésztához: 35 dkg liszt 25 dkg vaj 8 tojássárgája 1 mokkáskanál só 1 sütõpor A töltelékhez: 30 dkg porcukor 30 dkg darált dió 8 tojásfehérje

  • Pudingos süti

    Hozzávalók: A krémhez: 1 csomag puncsízû pudingpor, 3 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 10 dkg mazsola, 1/2 dl rum.

    6 tojásból piskótát készítünk. Amikor kihûlt, rátesszük a következõ krémet, végül olvasztott csokoládéval vonjuk be.

  • Spagetti Karbonara

    Hozzávalók: 25 dkg sonka (tarjából, vagy húsos szalonnából, baconbõl is finom), 5-6-7 gerezd fokhagyma, olívaolaj, 3 dl tejszín, parmezán, 1 csomag spagetti.

  • Muffin kakóval és lekvárral

    Hozzávalók: 8 dkg margarin, 14 dkg cukor, 2 db tojás, 28 dkg liszt, 2 teáskanál sütõpor, fél teáskanál só, 2,2 dl tej, 8 dkg darabolt darált dió, 2 evõkanál kakaópor, 4 dkg csoki darabokra törve, 9 dkg aszalt gyümölcs apróra vágva, lekvár (mindegyik muffin közepébe 1-1 kávéskanállal).

  • Hagymás tyúkmáj

    Hozzávalók: 50 dkg tyúkmáj, 6 vöröshagyma, 10 dkg tyúkzsír, só, bors.

  • Hajdú sajt

    Hozzávalók: 20 dkg Hajdú sajt, 1 db egész tojás, 1 evõkanál tej, 1 mk currypor, csipet õrölt szerecsendió, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, ízlés szerint só.

  • Gombafasírt

    1 kg csiperke, vagy más gomba, 1 fej hagyma, 3 tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, egy csokor petrezselyemzöld, 5-6 gerezd fokhagyma, 1 kk ételizesítõ, 1 mk õrölt bors, só.

    A hagymát apróra vágom és megpárolom rajta a felszeletelt gombát, a zöldpetrezselymet apróra vágom, a fokhagymát átpréselem. Mindezeket fasírtmasszává gyúrom és morzsába forgatva forró olajban kisütöm.

    Jó étvágyat hozzá!

  • Puncstorta

    Hozzávalók:

    tésztához: 1 készen vásárolt piskótatorta.
    töltelékhez: 1 dl tej, 3 evõkanál rum, 1 tojás, 15 dkg porcukor, 1 dl erõs feketekávé, 2 evõkanál kakaó, 10 dkg ráma, 5 dkg mazsola, 5 dkg dió.
    mázhoz és díszítéshez: 20 dkg porcukor, 3 evõkanál málna vagy meggyszörp, 1 tojásfehérje, 2 dl tejszínbõl hab, néhány szem mazsola.

  • Bitter Mint

    Hozzávalók: 10 cl grapefruitlé 6 cl bitter lemon, 2 cl ásványvíz, 1 cl citromlé, 1 öntet borsmentaszirup.

  • Párizsi kosár

    Hozzávalók: 6 dkg (2 szelet) párizsi felvágott, 10 dkg cukorborsó, 2 ek tejszín, 1 mk apróravágott petrezselyemzöld, ízlés szerint só, a kisütéshez olaj.

  • Hagymamártás

    Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 5 dkg zsír, 5 dkg liszt, 2 dl húsleves, 2 dl tejföl, törött bors, ízlés szerint só.

  • Texasi krumpli

    Hozzávalók: 5 nagy krumpli, 2 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma,1 ek olaj, 50 dkg darált sertés és marhahús keverve, 2 ek paradicsompüré, 1 doboz hámozott paradicsom, cazenne bors, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, 1/2 csokor petrezselyem zöld, fehér bors.

  • Édesleves

    Hozzávalók: 2 sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 2 fehérrépa, olaj, 1 csipet zsálya, borsika, õrölt szerecsendió, koriander, 1 szegfûszeg.

  • Habos-torta

    56 deka cukrot nagyon finomra törünk s evvel együtt kis ujjnyi hosszú vaníliát is, megszitáljuk az egészet s félretesszük. 8 tojás fehérjét kemény habbá verünk s a cukor felét kanalankint adva hozzá, avval is folyton verjük.

  • Lencsefõzelék

    Hozzávalók: lencse, zsír, liszt, pirospaprika, vöröshagyma, fokhagyma, tejföl, babérlevél, mustár, citromlé, citromhéj, cukor, só.

  • Paprikasaláta szõlõvel és juhsajttal

    A paprikát mossa meg, a csumáját vágja ki és szeletelje vékony csíkokra. Keverje össze a borecetet a mézzel és az olajjal, sózzal meg. Keverje hozzá a paprikát és kb fél órára tegye hûtõbe. Idõnként keverje meg. A szõlõt eközben mossa meg, szemezze le. A juhsajtot tördelje kis darabokra. Keverje össze a szõlõt a sajtot és a paprikát. Tegye tálba, szórja meg borssal és frissen tálalja.

  • Amerikai pite

    Hozzávalók: 200 g liszt, 1dl tej,20 g élesztõ, só, 100 g finom kristálycukor, 50 g vaníliás pudingpor, 1l tej, 20 g mazsola, 20g dió,600 g alma, 100 g baracklekvár.

  • Ananásszal töltött jércemellfilé

    Hozzávalók 8 személyre: 60 dkg jércemellfilé, 20 dkg ananászbefõtt, 5 dkg mandula darálva, 1 zsömle, 1 tojás, só, õrölt bors.