rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Ananászos csirkemell saláta

  • Share on Tumblr

    Ananászos csirkemell salátaA csirkemellet megmossuk, felkockázzuk és bepácoljuk a fűszersóval elkevert olívaolajban 15 percre, ezután a tejfölt, a mustárt, a majonézet, a cukrot, sót, borsot, citromlevet egy habverővel jól összekeverjük, s ezt az öntetet betesszük a hűtőbe állni. Miután ezt elkészítettük, a pácolt csirkemellet fogjuk és serpenyőben jól átsütjük, ha kész félretesszük hűlni. A konzervkukoricát átmossuk, az almát meghámozzuk, majd felkockázzuk és az ananászt is. Ha csirke is kihűlt akkor ezeket a hozzávalókat is összekeverjük az öntettel s kész is a finom saláta.

    Hozzávalók:

    - 4 dl tejföl
    - 1 db alma
    - 30 dkg csirkemell
    - olívaolaj
    - 1 teáskanálnyi sült csirke fűszersó
    - 15 dkg ananászkonzerv
    - 1 kis doboz konzervkukorica
    - 1 kanál cukor
    - 1,5 kanál mustár
    - 2 kanál majonéz light
    - 1 csipet só és bors
    - 1 kávéskanálnyi citromlé




    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gyömbéres falatok

    Hozzávalók:

    - 22.5 dkg cukor
    - 12.5 dkg sütõmargarin
    - 1 evõkanál méz
    - 1 db tojás
    - 30 dkg sütõporos liszt
    - 1 kiskanál szódabikarbóna
    - 3 kiskanál õrölt gyömbér
    - 0.5 kiskanál õrölt szegfûszeg

  • Rumos szelet

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált keksz
    - 1 dl rum
    - 3 ek. kakaópor
    - 2 dl tej
    - 20 dkg Rama
    - 25 dkg porcukor

  • Sajtos-tejfölös rakott törtburgonya padlizsánnal és gombával

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 padlizsán, 1 doboz tejföl (nagy), 1-2 üveg gomba (vagy fél kiló friss), 5-6 szelet bacon, 20 dkg sajt, só, bors, köménymag, ételízesítõ, vaj vagy margarin.

  • Túrógolyó kókuszreszelékben

    Túrógolyó kókuszreszelékbenA túrót a porcukorral és a van. cukorral összekeverjük,majd körülbelül tíz percig állni hagyjuk! Ezután hozzáadjuk a 15 dkg kókuszreszeléket és jó alaposan összekeverjük. Annyi darált háztartási kekszet adjunk hozzá, hogy golyókat megfelelőlen tudjunk belőle formázni. A masszából kis golyókat formázunk,megforgatjuk kókuszreszelékben. A golyók közepébe lehet tenni mogyorót, mandulát,vagy az egészbe mazsolát esetleg ha valaki gyümölcsösre szeretné akár epret is vagy egyéb gyümölcsöt. Könnyű,nyári édesség,hűtve fogyasztjuk!

  • Tengeri halpogácsa

    Hozzávalók: 1 doboz paradicsomos halkonzerv, 2 dl fõtt (párolt) rizs, 2 db egész tojás, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, 2-3 evõkanál liszt, fél citrom leve, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés só;

  • Rizses lecsó debrecenivel

    Hozzávalók: 10 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 50 dkg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evõkanál pirospaprika, 2 pár debreceni, 12 dkg rizs, só.

  • Magyaros tojássaláta

    Hozzávalók: 5 keménytojás, 2 ek lecsó, 1/2 mk pirospaprika, 3 dl tartármártás, 1 ek vágott metélõhagyma.

  • Birsalmás csirkemáj

    Hozzávalók: 8 db csirkemáj, 1 közepes nagyságú birsalma (vagy birskörte), 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1-2 teáskanál cukor, ízlés szerint só és törött fekete bors, késhegynyi õrölt szegfûszeg.

  • Mazsolás tejbegríz, fahéjjal

    Hozzávalók: 1 l tej, 30 dkg búzadara, 1 csomag mazsola, fél rúd vanília, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál fahéj, 1 evõkanál porcukor, 1 evõkanál cukor, 1 evõkanál méz, csipet só.

  • Gundel-palacsinta

    Hozzávalók:

    8 db édes palacsinta, 4 dkg vaj, a töltelékhez: 12 dkg dióbél, 8 dkg cukor , 12 dkg cukrozott narancshéj, 6 cl tejszín, 1 dl portorikó rum, 3 dkg mazsola, 1 csípet õrölt fahéj, a mártáshoz: 3 dl tej, 1/4 rúd vanília, 4 dkg cukor, 1,5 dl tejszín, 3 tojás sárgája, 5 dkg kakaópor, 1 evõkanál finomliszt

  • Rakott káposzta üvegben

    Hozzávalók: 2 fej hagyma, 80 dkg sertéslapocka, 30 dkg rizs, 1 kg savanyú káposzta, 10 dkg zsír, 3 gerezd fokhagyma, só, õrölt bors, kevés pirospaprika, 15 dkg füstölt kolbász.

  • Paradicsomos káposzta

    Hozzávalók: 1000 g fejeskáposzta, 1500 ml paradicsom ivólé, 1 fej vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 2-3 db paradicsom, 40 g zsír, õrölt bors, õrölt kömény, só, ételízesítõ, pirospaprika, kis doboz paradicsompüré, liszt, cukor.

  • Tojáskrém

    Hozzávalók: 4 db tojás, 5 dkg margarin, 1-2 evõkanál tejföl vagy kefír, mustár, vöröshagyma, petrezselyemzöld, bazsalikom, só ízlés szerint.

  • Céklamártás

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt cékla, két evõkanál liszt, só, 4 dkg zsír, egy evõkanál cukor, 2 dl tejföl, 2,5 dl húsleves vagy csontlé, ecet.

  • Birsalma leves

    Hozzávalók: Csirke aprólék (csak ez jó hozzá), zöldségek, vöröshagyma, só, vegeta, birsalma (birskörte jobb), egy kanál tejföl, egy kanál liszt, citromlé (ecet), pici cukor ízlés szerint.

  • Borjúmáj

    Hozzávalók:

    4 szelet borjúmáj, olaj, 1 kanál keményítõ, 1 tojás, 1 csésze zöldborsó, 5 percig elõfõzve, 1 diónyi friss gyömbér apróra kockázva, 2-3 gerezd fokhagyma apróra kockázva, 1 csipet cayenne bors, szójaszósz, egy csipet só, fél pohárka rizsbor (vagy húsleves)

  • Pontypaprikás

    Hozzávalók: 1,5 kg-nyi pontyszelet, 8 dkg zsír, egy nagy fej hagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 pohár tejföl, paprika, 1 ek liszt, só.

  • Amerikai tojáslepény

    Hozzávalók: 4 tojás, 10 dkg angolszalonna, 1 evõkanálnyi darált sós mogyoró (vagy sótlan mogyoró és 1 púpozott késhegynyi só), 2 közepes nagyságú ecetes uborka, törött fekete bors és só ízlés szerint.

  • Dél-olasz rakott tészta

    Hozzávalók: 30 dkg spagetti vagy cérnametélt, 1 csomag szójagranulátum, 2 fej hagyma, 1-1 késhegynyi fokhagymakrém, pirospaprika, 1 1/2 pohár tejföl, két db paradicsom, 1 ek só, 1 ek olaj, vegeta.

  • Sertéskocsonya más módon

    Hozzávalók: 2 kg kocsonyahús (az elõbbi recept szerint), 50 dkg nyers füstölt hús (lehet sonka, tarja vagy csülök), 30 dkg vegyes leveszöldség, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint bors, só;