rss
  • Ananászos csirkemell saláta

  • Share on Tumblr

    Ananászos csirkemell salátaA csirkemellet megmossuk, felkockázzuk és bepácoljuk a fűszersóval elkevert olívaolajban 15 percre, ezután a tejfölt, a mustárt, a majonézet, a cukrot, sót, borsot, citromlevet egy habverővel jól összekeverjük, s ezt az öntetet betesszük a hűtőbe állni. Miután ezt elkészítettük, a pácolt csirkemellet fogjuk és serpenyőben jól átsütjük, ha kész félretesszük hűlni. A konzervkukoricát átmossuk, az almát meghámozzuk, majd felkockázzuk és az ananászt is. Ha csirke is kihűlt akkor ezeket a hozzávalókat is összekeverjük az öntettel s kész is a finom saláta.

    Hozzávalók:

    - 4 dl tejföl
    - 1 db alma
    - 30 dkg csirkemell
    - olívaolaj
    - 1 teáskanálnyi sült csirke fűszersó
    - 15 dkg ananászkonzerv
    - 1 kis doboz konzervkukorica
    - 1 kanál cukor
    - 1,5 kanál mustár
    - 2 kanál majonéz light
    - 1 csipet só és bors
    - 1 kávéskanálnyi citromlé




    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rakott mini palacsinta

    Hozzávalók: 8 palacsinta, lekvár, vaniliapuding (porból gyorsan elkészíthetõ), darált dió, csokiöntet (üveges, vagy porból készített is jó), vaj.

  • Marinált gomba

    Hozzávalók: 1 hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 8 ek olivaolaj, fél kg gomba, 2 ek vágott zöldpetrezselyem, 1 citrom leve, só, bors.

  • Parmezános májszeletek

    Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 2 db egész tojás, 1 dl tej, 10 dkg reszelt parmezán sajt, mokkáskanálnyi törött bors, mokkáskanálnyi majoránna, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Krokett

    Hozzávalók: fél kg héjában fõtt burgonya, l tojás, 1 kanál zsír, fél csésze búzadara, kb. fél csésze liszt, só, olaj a sütéshez;

  • Green Widow (Zöld Özvegy)

    Elkészítése roppant egyszerû: egynegyedrész kék curacao-hoz egynegyedrész vodkát töltök, majd hozzátöltöm a félrész narancslevet - közben gyönyörködöm a színhatásban.

  • Sült hal

    Hozzávalók:

    1 kg tengeri hal, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin, 0,5 dl citromlé, 1 késhegynyi pirospaprika

  • Mézes-narancsos kacsa

    Mézes-narancsos kacsaA páclé elkészítéséhez keverjük össze az összes hozzávalót. Távolítsuk el a bőrt és a zsírt a kacsamellekről. Vágjuk a húst vékony csíkokra, és tegyük a páclébe. Keverjük meg, hogy jól összekeveredjenek, majd fedjük le, és hagyjuk pácolódni félóráig, vagy tegyük a hűtőbe, amíg szükségünk nem lesz rá. Vegyük ki és itassuk szárazra a kacsamellcsíkokat. Hevítsünk olajat nagy lángon egy wokban vagy nagy teflonserpenyőben, majd keverve süssük a kacsahúst 4-5 percig, amíg meg nem barnul. Öntsük a páclét a kacsára, és hagyjuk bugyogni, amíg elfövi a levét, és sötét sziruppá nem sűrűsödik.

  • Tojássaláta

    Hat tojást keményre fõzünk, megtisztítunk és karikára vágunk. 3-4 db közepes nagyságú burgonyát héjában megfõzünk és megtisztítva ugyancsak karikára vágunk.

  • Kagyló-krémleves

    Hozzávalók: 1 doboz bármilyen konzerv kagyló, 6 dl fehér hal alaplé (leírása e recept elõtt), 1 nagy sárgarépa, 1 kis szál póréhagyma, 4 evõkanál olaj, 1 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evõkanál liszt, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl sherry (Héliosz), késhegynyi fehér bors, 3 gerezd fokhagyma, só (ízlés szerint).

  • Spenótlepény

    A spenótot sokan nem szeretik, de így lepényként az íze is kicsit elfogadhatóbb.

  • Lencseleves gazdagon

    Hozzávalók: 20 dkg lencse, 5 dkg füstölt szalonna, 1 ek olaj, 1 hagyma, kevés zellerzöld, 20 dkg leveszöldség, 1 póréhagyma, 1 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 3 szegfûszeg, só, 1/4 tk egész fekete bors, 1 db nagy burgonya, ízlés szerint tejföl, 1/2 citrom leve, 2 pár virsli.

  • Fetasajtos-paradicsomos spagetti

    Hozzávalók:

    1 fej lilahagyma
    1 nagy paradicsom
    5 dkg fetasajt
    1 teáskanál kókuszolaj
    1 teáskanál olívaolaj
    1 teáskanál citromlé
    15 dkg spagetti
    2 gerezd fokhagyma
    2 csipet oregánó
    frissen õrölt bors

  • Rokfortos burgonyamártás

    Hozzávalók: 1 burgonya, 5 dkg reszelt rokfort, 2 dl tejföl, 1 csokor zöldhagyma szára vagy snidling, késhegyni törött fehérbors, csipetnyi porcukor.

  • Mákos-kávés sütik

    Hozzávalók:

    - 4 ek liszt
    - 3-4 ek cukor
    - 2 ek darált mák
    - 1 ek darált kávé
    - 3 ek olaj
    - 3-4 ek tej
    - 1 egész tojás
    - fél cs sütőpor
    - csipetnyi só

  • Gumisüti

    Hozzávalók:

    Az 1. réteghez:

    - 3 tojás
    - 4 evõkanál porcukor
    - 1,5 dl víz
    - 2 evõkanál zselatin

    A 2. réteghez:

    - 3 tojás
    - 4 evõkanál porcukor
    - 1,5 dl víz
    - 2 evõkanál zselatin
    - 2 evõkanál kakaót

    A 3. réteghez:

    - 5 dl tejföl
    - 7 evõkanál porcukor
    - 1,5 dl víz
    - 2 evõkanál zselatin

    A 4. réteghez:

    - 2 dl szörp
    - 1,5 dl víz
    - 2 evõkanál zselatin

  • Padlizsánsaláta

    Hozzávalók:

    - 4 padlizsán
    - só
    - 25 dkg paradicsom
    - 2 újhagyma
    - 2-3 szál friss bazsalikom

    A szószhoz:

    - 1 kis darab friss gyömbér
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 2-3 evõkanál balzsamecet
    - 2 evõkanál olíva- vagy szezámolaj
    - 2 evõkanál szójaszósz
    - só
    - bors
    - cayenne-bors

  • Rakott zöldbab

    Hozzávalók: 60 dkg darált sertéshús, vagy borjúhús, 50 dkg friss zöldbab 3 pohár tejföl, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg füstölt szalonna só, bors, paprika.

  • Kapros túrós csusza

    Hozzávalók: 300 g csuszatészta, 50 g bacon szalonna, 250 g túró, 2 dl tejfel, ½ csomag friss kapor;

  • Szilveszteri lencseleves

    Hozzávalók 8 személyre: 50 dkg lencse, 1 sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg rizs, 4 evõkanál ételízesítõ, 3 dl tej, 2 evõkanál vaj, 3 evõkanál, liszt, 3 dl tejszín, 3 tojássárgája.

  • Betyáros tarhonya

    Hozzávalók: fél kg Sertéspörkölt, 25 dkg tarhonya, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej hagyma, negyed kiló krumpli, só, 1 kk pirospaprika, 2 zöldpaprika.