2024.04.19. - Emma

Sajtos-sonkás csiga

Sajtos-sonkás csiga
Sajtos-sonkás csigaA krumplit enyhén sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le, krumplinyomón nyomjuk át és hűtsük ki teljesen. Az olajat, az egész tojást, és a tejet keverjük össze, majd öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe. Ezután kanalazzuk rá a kihűtött, áttört krumplit, majd a sóval összekevert lisztet. Végül szórjuk rá a cukrot, és morzsoljuk rá az élesztőt, majd indítsuk el a dagasztó programot. Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát. Amikor végzett a dagasztóprogram tegyük át a tésztát egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük egy órán át.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Közben készítsük elő a tölteléket. A sonkát vágjuk fel apróra, majd keverjük össze a reszelt sajttal, ízlés szerint sóval, őrölt borssal és a tejföllel. (A tejfölt apránként keverjük hozzá, nehogy túl folyós legyen a massza.)

A megkelt tésztát borítsuk ki lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki vékonyra. Ezután kenjük rá a sonkás-sajtos-tejfölös masszát, majd tekerjük fel mint a bejglit. Ezután éles késsel vágjuk fel kb. 2 cm-es csíkokra, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb sütőpapírral bélelt tepsire. Takarjuk le egy konyharuhával, majd szobahőmérsékleten kelesszük 30 percig a csigákat. Végül ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. A sütőből kivéve szedjük rácsra, és hűtsük ki a csigákat.

Hozzávalók:

Tésztához:

- 50 dkg liszt
- 2.5 dkg élesztő
- 20 dkg főtt krumpli
- 0.5 evőkanál só
- 1 teáskanál cukor
- 0.5 dl olaj
- 1 db tojás
- 2.5 dl tej

Töltelékhez:

- 20 dkg sonka
- 10 dkg reszelt sajt + a tetejére
- 4 evőkanál tejföl
- só
- őrölt bors

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!