rss
  • Zöldségragu virslivel

  • Share on Tumblr

    Zöldségragu virslivelA vöröshagymát finomra vágjuk, a póréhagymát megtisztítjuk, hosszában felvágjuk, jól kiöblítjük, majd átlósan 2 cm-es darabokra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, szintén ferdén felszeleteljük. A karalábét meghámozzuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát az olajban, serpenyőben kis lángon megpároljuk, majd az előkészített zöldségféléket hozzáadjuk, és pár percig együtt sütjük. A zöldséglevessel felöntjük, és kb. 20 percig kis lángon puhítjuk. 2 majoránna ágról a leveleket lecsipkedjük, durvára aprítjuk, és a zöldségraguhoz keverjük.

    Az egészet megsózzuk, megborsozzuk. A virslit felkarikázzuk, és a főzési idő vége előtt 5 perccel az ételbe keverjük. A ragut ecettel ízesítjük, majoránnával díszítjük, és burgonyalepénnyel tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 szál póréhagyma
    - 50 dkg sárgarépa
    - 2 karalábé
    - 2 ek olaj
    - 7,5 dl zöldségleves (leveskockából)
    - só
    - őrölt bors
    - néhány majoránna ág
    - 3 pár virsli
    - 1 ek vörösborecet


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Saláta paradicsommal, fetával, újhagymás kefirrel

    Hozzávalók: 1 kis fejes saláta, 2 marék zöldsaláta vagy rucola saláta, 4 kemény paradicsom, 20 dkg feta sajt, 0,8 dl olívaolaj.

  • Barbecue-s csirkeszárnyak

    Barbecue-s csirkeszárnyakA csirkeszárnyakat megtisztítjuk, besózzuk, és egy főzőedényben fél húsleveskockával, 1 gerezd fokhagymával előfőzzük, de nem teljesen omlósra. A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, besózzuk, pihentetjük, majd lemossuk a levét. Beszórjuk a grillfűszerrel a felszeletelt, darabolt zöldségeket és olajat öntünk rá. A szósz elkészítése: A serpenyőben a felaprított fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a mézet, az eperszörpöt, sziruposítjuk, majd ketchuppal felöntjük, megszórjuk ízlés szerint chilivel, és tovább sziruposítjuk.

  • Citromos rizs

    Hozzávalók: 40 dkg gomba, 25 dkg gyors rizs, 1 citrom, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, cukor, õrölt fekete bors, a tálaláshoz 1 evõkanál marinált paradicsompaprika-csík.

  • Sonkás karfiolos tészta

    Hozzávalók:

    - 40 dkg kagylótészta
    - 6 e.kanál vaj
    - 1 nagy fej hagyma
    - 3 e. kanál liszt
    - 5 dl tej
    - só
    - bors
    - 20 dkg reszelt sajt
    - 25 dkg főtt sonka
    - 30 dkg karfiol
    - 1 e.kanál zsemlemorzsa
    - 2 e.kanál szárított parmezán

  • Gombaleves

    Egy fazékba tegyünk forrni annyi vizet, a mennyire szükségünk van: három személyre mindenkor egy liter vizet számithatunk. Tegyünk a vizbe mindenféle zöldséget, sót és borsot; azalatt mig a viz forr, egy lábasba tegyünk egy kanál zsirt rántásnak, három személyre egy fakanál lisztet számitva.

  • Boszorkány kehely

    Hozzávalók 4 személyre: 250 g eper vagy málna, 1 l tej, 2 dl tejszín, 5 db tojás, 200 g cukor, 15 g vaníliás cukor, 2 doboz hóvirág kétszersült, 50 pudingpor, 0,5 dl rum.

  • Tárkonyos hús

    Hozzávalók:

    70 dkg sertéscomb, 1 fej vöröshagyma; 2 kanál zsír, tárkonylevél, egy kevés liszt, 0,5 dl tejföl, só. A galuskához: 50 dkg burgonya, 1 db tojás, liszt, szódabikarbóna, só

  • Lángos túróval

    Hozzávalók: 40 deka liszt, 25 deka tehéntúró, 1 deci tejfel, 2 deci tej, 5 szál zöldkapor, 1 tojás sárgája, 2 deka élesztõ, olaj, só.

  • Csirkeegytál

    Hozzávalók: 1 csirke (kb. 1 kg-os), 1 kg burgonya, 3 dl tejföl, 8 dkg vaj, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 teáskanál curry, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint só;

  • Rakott zöldköret

    Hozzávalók: 30 dkg friss vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 4 db sárgarépa, 20 dkg friss vagy fél csomag sárgabab, 3/4 csésze rizs, 1 evõkanál vaj, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Almás csirkecomb

    Hozzávalók:

    4 db egész csirkecomb, 2 db alma, 1-1,5 dl olaj, 1-1,5 dl édes fehérbor vagy narancslé, só, bazsalikom, oregánó

  • Gyümölcssaláta joghurtos-túrós öntettel

    Hozzávalók: 25 dkg alma, 25 dkg körte, 1 doboz ananászkonzerv, 20 dkg aszalt szilva, 10 dkg porcukor, 2 pohár joghurt, 25 dkg túró, 2 db citrom.

  • Konyakos körtelepény

    Hozzávalók: 2 nagy, kemény körte, 2 db egész tojás, másfél dl tej, fél dl konyak, 2 evõkanál reszelt étcsokoládé, csipetnyi só, 1 mokkáskanál sütõpor, 20 dkg finomliszt, 8-10 dkg porcukor ízlés szerint;

  • Zöldborsós tokány

    Hozzávalók: 80 dkg sertéslapocka, 20 dkg megtisztított primõr zöldborsó, 15 dkg vöröshagyma, 1 csomag petrezselyem, 50 dkg újburgonya, 6 dkg vaj, só,õröltbors.

  • Szilveszteri gombás palacsinta

    Hozzávalók: 20 dkg kucsma- vagy vargányagomba (10 db palacsinta töltéséhez), 10 dkg vaj, 1 dkg só, 0.2 dkg törött bors.

  • Sült rizs rákkal

    Hozzávalók: 2 tojás felverve, 1 közepes vöröshagyma, 4 szál újhagyma, 25 dkg fõtt sonka, 2 ek mogyoró olaj, 25 dkg thai illatos rizs, 5 dkg zöldborsó, 2 ek szójaszósz, 25 dkg konyhakész koktélrák.

  • Lencseleves húsgombóccal

    Hozzávalók: 50 dkg lencse, 2 kis fej hagyma, 1 petrezselyemgyökér, 3 szál sárgarépa, 2 ek. vaj, 1 ek. liszt, 1 ek. liszt, 1 tk. cukor, 25 dkg. darált hús, 1 tojás, 2 ek. zsemlemorzsa, fél tk. szárított majoránna, szerecsendió, negyed liter húsleves, ízlés szerint só, õrölt bors.

  • Rakott tészta recept

    Hozzávalók:
    400 g széles metélt, 4 db tojás, 2 dl tejfel, 100 g cukor, 150 g mák, 50 g mazsola, 200 g eper lekvár, 100 g dió, 10 g vaníliás cukor, 50 g zsemlemorzsa, 100 g + 20 g vaj, 100 g porcukor, só, õrölt fahéj

  • Göngyölt borjú

    Hozzávalók: 10 dekás borjúszeletek, 1 szeletke füstölt szalonna, 1 szál leveszöldség, egy kis töröttbors és 6 deka zsír.

  • Õszibarackbólé

    Hozzávalók: 8 db érett barack,vagy 1doboz õszibefõtt, 100 ml konyak, 30 ml baracklikõr, 2 citrom leve, 4 ek cukor,( ha befõttet használunk, akkor nem kell a cukor) 2 üveg száraz fehérbor, 2 üveg száraz pezsgõ.Pár szem mokkacukor.