rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Töltött tojások

  • Share on Tumblr

    Töltött tojásokNagyságtól függően három - négy medvehagyma-levelet finomra vágunk, a petrezselymet felaprítjuk. A tojásokat tíz perc alatt keményre főzzük. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, majd lereszeljük őket. A retket tisztítást követően hajszálvékony szeletekre vágjuk. A főtt tojásokat gyorsan hideg vízbe helyezzük, langyos állapotukba megszabadítjuk mindegyiket a héjától, majd félbevágjuk őket. A tojások keményre főtt sárgáját egy közepes keverőtálba rakosgatjuk, a félbevágott fehérjéket pedig egy másik lapos tálra.

    A tojássárgájához adjuk a joghurtot, a mustárt, a majonézt, az aprított zöldfűszereket, sózzuk, enyhén borsozzuk. Villával alaposan kikeverjük, ha túlságosan száraz lenne, a joghurt mennyisége növelhető, kóstolás után tovább ízesíthető.

    A sárgarépa nagyobb és a retek kisebb részét nagy tálra rakosgatjuk, erre ültetjük a még töltésre váró fél tojásfehérjéket. A zöldfűszeres keveréket nyomózsákba kanalazzuk, minden tojásfehérjébe töltünkk belőle. A maradék medvehagymával, retekkel és sárgarépával csinosítjuk.

    Tálalás előtt 10-15 percre betesszük a hűtőbe.

    Hozzávalók:

    - 8 közepes méretű tojás
    - 2 csokor zsenge vajretek
    - 1/2 csokor zsenge sárgarépa
    - 12-14 zsenge medvehagyma-levél
    - 2 dl natúr joghurt
    - 1 evőkanál majonéz
    - 2 teáskanál jó minőségű mustár
    - 1 kis csokor petrezselyemzöld
    - kb. 1 mokkáskanál só
    - ízlés szerint kevés frissen őrölt bors





    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Babos köret pikánsan

    Hozzávalók:

    - 1 nagyobb hagyma
    - 1-1 zöld és piros húsú paprika
    - 2 vörösbab konzerv

    Mártáshoz:

    - 10 evk ketchup
    - 2 evk barna cukor
    - 1 kk. fűszerkeverék
    - 1 kk. mustár
    - chili paprika

  • Bearni mártás

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 0,5 dl borecet, 2 tojássárgája, 3 szem gyöngyhagyma, 2 ek. citromlé, 1-1 ek. vágott tárkonylevél és metélõhagyma, só, bors.

  • Gombás tejszínes csirke

    Hozzávalók: kb 8db csirkeszárny, 1 tasak Gombakrémlevespor (a nagytasakos, a poharasból 2-3tasak), 2dl tejszín (ha lehet hab tejszínt mert akkor krémesebb).

  • Krumplis paradicsomsaláta

    Hozzávalók:

    - 6-8 db közepes krumpli
    - 5 db közepes paradicsom
    - 2 kisebb fej lilahagyma
    - cukor
    - ecet

  • Sütõtökös fánkocskák

    Hozzávalók: 50 dkg sütõtökpüré, 7,5 dkg sütõporos liszt, késhegynyi só, 2 tojás, olaj a sütéshez.

  • Egyszerû torta húsvétra

    Hozzávalók: 225 g finomliszt, csipetnyi só, 115 g mazsola, 50 g felaprított mandula, 50 g felaprított dió, 40 g kandírozott gyümölcshéj, fél citrom lereszelt héja, 75 g kristályosított gyömbér felaprítva, 175 g cukrozott cseresznye negyedelt, 200 g vaj, 175 g porcukor, 4 tojás, 5 ml / 1 teáskanál vanilia esszencia, 30 ml /2 evõkanál konyak, sárgabarack dzsem a kenéshez, 500 g marcipán.

  • Almapuding

    25 dkg finomlisztet, 25 dkg borjú- vagy marhafaggyút, egy púpozott kávéskanál gyömbért, kevés sót összekeverünk, és hideg vízzel olyan sûrû tésztát készítünk belõle, hogy ne ragadjon a kezünkhöz.

  • Párolt sajtos paradicsom

    Hozzávalók: 20 dkg reszelt sajt, 1 kg paradicsom, 2,5 dl tejföl, 1 tojás, 7 dkg füstölt szalonna, 1 kanál fehérbors, szerecsendió, 1 kanál ételízesítõ, só, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 5 dkg margarin.

  • Tejlikõr

    Hozzávalók: 1 l tej, 6 dl alkohol vagy vodka, 2 citrom, 1 rúd vanília, 1 kg cukor.

  • Tengeri varangy (ördöghal) nyárson

    Hozzávalók: 1,2 kg tengeri varangy, 4 tojás, 25 dkg zsemlemorzsa, olaj, 2,5 dl fehérbor, só, bors;

  • Juhászné pontypörköltje

    Hozzávalók: 1 db ponty, 15 dkg zalai rák, fél dl olaj, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 2 dkg pirosarany, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg gomba, 20 dkg gyufatészta, 25 dkg túró, 2 dl tejfel.

  • Gyümölcskenyér

    GyümölcskenyérA margarint 28 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és hozzáadjuk a felaprított gyümölcsöket és a reszelt narancs héjat. A tojásfehérjét a maradék 6 dkg porcukorral kemény habbá verjük és lágyan összekeverjük a margarinos masszával. Ezután hozzáadjuk a lisztes gyümölcsmasszát. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük. 180 fokon kb. 45 percig sütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval ecsettel lekenjük. Csokizás után egy kis darált mogyoróval díszíthetjük.

  • Erdei gombás galuska

    Hozzávalók: 6-8 zsályalevél, 10 dkg vaj, 5 dkg szárított erdei gombából õrölt por, 20 dkg liszt, só, õrölt bors, 1 dl tej, 4 ek. víz, 5 dkg reszelt parmezán.

  • Tarhonyás lecsós pulykamell

    Hozzávalók: 1 kg (kicsontozott) pulykamell, 50 dkg tarhonya, 1,2 kg zöldpaprika, 1 csípõs paprika, 70 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 2 tyúkhúsleveskocka, 1-1 evõkanál ketchup és csípõs gulyáskrém, 1 kávéskanál ételízesítõ, 1 dl víz, 2-3 dl olaj.

  • Angol jegeskávé

    Hozzávalók: 6 dkg õrölt kávé, 4 csésze víz, 4 adag vaniliafagyi, 1/8 l tejszín.

  • Húsvéti tejszínes sonkaleves

    Hozzávalók: 4 személyre: 60 g vaj, 40 g liszt, 2 csokor petrezselyem, 1 csokor zsálya, 150 g fõtt füstölt sonka, 500 ml tej, 400 ml sonka fõzõlé, 200 ml fehérbor, 100 ml tejszín, õrölt bors, (só!) 1 szem mokkacukor;

  • Tejfölös tojás

    Hozzávalók: 6 tojás, 2 doboz tejföl, só, étolaj, trappista sajt, snidling.

  • Illatos csirkeragu

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, fél kg gesztenye, 6-7 evõkanál szójaszósz, 1 evõkanál konyak, 1 fej lilahagyma, 1 kis gyömbér, 1 evõkanál cukor, 3-4 evõkanál olívaolaj;

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípõs paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztbõl;

  • Virsli köpönyegben

    Hozzávalók: 4 pár virsli, 8 szép nagy kelkáposztalevél, 1 púpozott evõkanál mustár, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 2 db egész tojás, 2 evõkanál tej, kevés só;