2024.03.19. - József, Bánk

Töltött tojások

Töltött tojások
Töltött tojásokNagyságtól függően három - négy medvehagyma-levelet finomra vágunk, a petrezselymet felaprítjuk. A tojásokat tíz perc alatt keményre főzzük. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, majd lereszeljük őket. A retket tisztítást követően hajszálvékony szeletekre vágjuk. A főtt tojásokat gyorsan hideg vízbe helyezzük, langyos állapotukba megszabadítjuk mindegyiket a héjától, majd félbevágjuk őket. A tojások keményre főtt sárgáját egy közepes keverőtálba rakosgatjuk, a félbevágott fehérjéket pedig egy másik lapos tálra.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojássárgájához adjuk a joghurtot, a mustárt, a majonézt, az aprított zöldfűszereket, sózzuk, enyhén borsozzuk. Villával alaposan kikeverjük, ha túlságosan száraz lenne, a joghurt mennyisége növelhető, kóstolás után tovább ízesíthető.

A sárgarépa nagyobb és a retek kisebb részét nagy tálra rakosgatjuk, erre ültetjük a még töltésre váró fél tojásfehérjéket. A zöldfűszeres keveréket nyomózsákba kanalazzuk, minden tojásfehérjébe töltünkk belőle. A maradék medvehagymával, retekkel és sárgarépával csinosítjuk.

Tálalás előtt 10-15 percre betesszük a hűtőbe.

Hozzávalók:

- 8 közepes méretű tojás
- 2 csokor zsenge vajretek
- 1/2 csokor zsenge sárgarépa
- 12-14 zsenge medvehagyma-levél
- 2 dl natúr joghurt
- 1 evőkanál majonéz
- 2 teáskanál jó minőségű mustár
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- kb. 1 mokkáskanál só
- ízlés szerint kevés frissen őrölt bors




Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!