rss
  • Töltött tojások

  • Share on Tumblr

    Töltött tojásokNagyságtól függően három - négy medvehagyma-levelet finomra vágunk, a petrezselymet felaprítjuk. A tojásokat tíz perc alatt keményre főzzük. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, majd lereszeljük őket. A retket tisztítást követően hajszálvékony szeletekre vágjuk. A főtt tojásokat gyorsan hideg vízbe helyezzük, langyos állapotukba megszabadítjuk mindegyiket a héjától, majd félbevágjuk őket. A tojások keményre főtt sárgáját egy közepes keverőtálba rakosgatjuk, a félbevágott fehérjéket pedig egy másik lapos tálra.

    A tojássárgájához adjuk a joghurtot, a mustárt, a majonézt, az aprított zöldfűszereket, sózzuk, enyhén borsozzuk. Villával alaposan kikeverjük, ha túlságosan száraz lenne, a joghurt mennyisége növelhető, kóstolás után tovább ízesíthető.

    A sárgarépa nagyobb és a retek kisebb részét nagy tálra rakosgatjuk, erre ültetjük a még töltésre váró fél tojásfehérjéket. A zöldfűszeres keveréket nyomózsákba kanalazzuk, minden tojásfehérjébe töltünkk belőle. A maradék medvehagymával, retekkel és sárgarépával csinosítjuk.

    Tálalás előtt 10-15 percre betesszük a hűtőbe.

    Hozzávalók:

    - 8 közepes méretű tojás
    - 2 csokor zsenge vajretek
    - 1/2 csokor zsenge sárgarépa
    - 12-14 zsenge medvehagyma-levél
    - 2 dl natúr joghurt
    - 1 evőkanál majonéz
    - 2 teáskanál jó minőségű mustár
    - 1 kis csokor petrezselyemzöld
    - kb. 1 mokkáskanál só
    - ízlés szerint kevés frissen őrölt bors





    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Barackos csirkemellsteak

    A megmosott csirkemellbõl 15 dkg-os szeleteket vágunk. Enyhén klopfoljuk. Mindkét
    oldalát meghintjük sóval, reszelt gyömbérrel. Kevés elõhevített olajon elõsütjük.

  • Camembert sajt bajor módra

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g camembert sajt, 100 g teavaj, 1 fej vöröshagyma, só, õrölt bors, 2 ek. paprikakrém, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Barbecue szósz

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 3 db újhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1-1 dl borecet, víz, ketchup, citromlé, chiliszósz, 10 dkg barna cukor, 1 ek õrölt mustármag, 2 ek Worchester szósz, 1-1 mk Cayenne-bors, õrölt fekete bors, bazsalikom, szurokfû, só.

  • Olajos zöldbabsaláta

    Hozzávalók:

    1kg zöldbab, 2 fej vöröshagyma, 2-3 paradicsom, zöldpetrezselyem, kevés só, cukor, olaj

  • Babos burgonya

    Hozzávalók: fél kg bab, 1 kg burgonya, 1 db babérlevél, 1 fej hagyma, 1 teáskanál só, 2 evõkanál liszt, 1 evõkanál olaj, késhegynyi pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, vegeta.

  • Barna süti

    Hozzávalók: 1 tojás sárgáját habosra keverünk 5 dkg margarinnal v. vajjal, 25 dkg cukorral, 25 dkg liszttel, 1 sütõporral, 3 evõkanál kakaóval, 2,5 dl tejjel. Jól kidolgozzuk. Belekeverünk durvára vágott diót, mazsolát, csokit, amit szeretünk. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjuk és megsütjük.

  • Pikáns, paprikás sajttorta

    Hozzávalók: kb. 20 darabhoz 1-1 kisebb piros,sárga és zöld húsú paprika, 1/2 csokor kakukkfû, kb. 6 levélzselatin, 400 g tejszínes krémsajt, 300 g friss kecskesajt, 400g mozarella, 50 g hántolt tökmag, só, fehérbors, 4 db mogyoróhagyma, 4 ek. fehérborecet, 4-4 ek. tökmag-és napraforgóolaj.

  • Green Widow (Zöld Özvegy)

    Elkészítése roppant egyszerû: egynegyedrész kék curacao-hoz egynegyedrész vodkát töltök, majd hozzátöltöm a félrész narancslevet - közben gyönyörködöm a színhatásban.

  • Mustáros marhaszelet

    Hozzávalók: 4-6 szelet marhahús, 4 evõkanál olaj, só, bors, mustár, kevés víz.

  • Sajtkrémes krumplileves

    Hozzávalók: 40 dkg krumpli, 20 dkg tejszínes krémsajt, 1 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 0,5 dl olívaolaj, 8 dl zöldségleves (kockából), 1 csokor petrezselyem, só, frissen õrölt fekete bors.

  • Gesztenyével töltött libasült

    A hagymákat megtisztitjuk, kettõt karikára vágunk és forró olajban megpirítjuk. A májat nagyobb kockákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához, majd tovább pirítjuk, majoránnával, sóval, borssal apróra vágott petrezselyemmel fûszerezzük és hozzáadjuk a megtisztított szeltekre vágott gesztenyét.

  • Joghurtos süti

    Hozzávalók: 1 pohár natúr joghurt, ugyanezzel a pohárral mérve 1 adag cukor, 2 pohár liszt, 3/4 pohár étolaj, 1/2 csomag sütõpor, 3 tojás, vegyes gyümölcs.

  • Rakott zöldbab

    Hozzávalók: fél kg zöldbab, 20 dkg párolt rizs, 30 dkg pörköltmaradék, vágott petrezselyem, reszelt sajt, 2 pohár tejföl, só.

  • Ribizli mártás

    Egy fél liter vizbe fél liter szépen megtisztitott ribizlit tegyünk fõzni; ha megfõtt, a mi igen gyorsan történik, tegyünk bele kevés sót és több czukrot mint az almába, mert ez savanyú.

  • Sonkás tojássaláta

    Hozzávalók:

    - 8 db fõtt tojás
    - 30 dkg héjában fõtt burgonya
    - 25 dkg fõtt füstölt sonka
    - 2 fej lilahagyma
    - 1 csokor retek
    - 3 ág kakukkfû
    - 1 csokor petrezselyemzöld
    - fél dl olaj
    - 3 dl majonéz
    - 1 fej saláta
    - 1 csipet õrölt bors
    - 1 csipet só

  • Finn palacsinta

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 2 db tojás, 5 dl tej, 1/2 dl olaj, só, alma, párizsi, téli szalámi, uborka, sonka, tarja törek stb;

  • Roston sült amúr

    Párolt vegyes zöldség (mélyhûtött) éppencsak annyi olajjal ,amennyivel a teflont kikentem.

  • Rumos sombefõtt

    Hozzávalók: 1 kiló dércsípte som, 70 dkg cukor, fél liter víz, 1 liter rum.

  • Tiramisu alla frutta

    Hozzávalók: 30 dkg mascarpone, 20 dkg cukor, 3 db tojás sárgája, 20-25 db savioardi (babapiskóta), 2 pohár narancslé 100%-os, 1/2 kg gyümölcsök (friss).

  • Banános torta

    Hozzávalók:

    150 gr vaj, 120 gr porcukor, 2 db tojás, 1 cs. Vaniliacukor,250 gr finomliszt, 2 kávéskanál sütõpor, 120 ml tej, 500 gr banán, díszítéshez: vaníliaízû porcukor