rss
  • Töltött tojások

  • Share on Tumblr

    Töltött tojásokNagyságtól függően három - négy medvehagyma-levelet finomra vágunk, a petrezselymet felaprítjuk. A tojásokat tíz perc alatt keményre főzzük. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, majd lereszeljük őket. A retket tisztítást követően hajszálvékony szeletekre vágjuk. A főtt tojásokat gyorsan hideg vízbe helyezzük, langyos állapotukba megszabadítjuk mindegyiket a héjától, majd félbevágjuk őket. A tojások keményre főtt sárgáját egy közepes keverőtálba rakosgatjuk, a félbevágott fehérjéket pedig egy másik lapos tálra.

    loading...

    A tojássárgájához adjuk a joghurtot, a mustárt, a majonézt, az aprított zöldfűszereket, sózzuk, enyhén borsozzuk. Villával alaposan kikeverjük, ha túlságosan száraz lenne, a joghurt mennyisége növelhető, kóstolás után tovább ízesíthető.

    A sárgarépa nagyobb és a retek kisebb részét nagy tálra rakosgatjuk, erre ültetjük a még töltésre váró fél tojásfehérjéket. A zöldfűszeres keveréket nyomózsákba kanalazzuk, minden tojásfehérjébe töltünkk belőle. A maradék medvehagymával, retekkel és sárgarépával csinosítjuk.

    Tálalás előtt 10-15 percre betesszük a hűtőbe.

    Hozzávalók:

    - 8 közepes méretű tojás
    - 2 csokor zsenge vajretek
    - 1/2 csokor zsenge sárgarépa
    - 12-14 zsenge medvehagyma-levél
    - 2 dl natúr joghurt
    - 1 evőkanál majonéz
    - 2 teáskanál jó minőségű mustár
    - 1 kis csokor petrezselyemzöld
    - kb. 1 mokkáskanál só
    - ízlés szerint kevés frissen őrölt bors





    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Vöröskáposzta-saláta

    Négy közepes fej vörös káposztát megtisztítunk, meggyalulunk - vagy vékonyra vágunk - és besózunk. Ugyanakkor külön edényben 4 paradicsompaprikát is megtisztítunk és csíkokra vágva besózunk.

  • Tejfölös kaporleves

    Hozzávalók: 2 csomó kapor, 1 liter csontleves, 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl.

  • Töltött paradicsom

    Hozzávalók:

    8 db kisebb paradicsom, 10 dkg rokfort sajt, fél fej kisebb vöröshagyma, 1 kis csokor, petrezselyemzöld, 5 dkg vaj, 2 evõkanál tejföl, só, bors

  • Töltött káposzta

    Hozzávalók: fél kg savanyú káposzta, 6-8 levél, fél kg darált marhahús, 10 dkg fõtt rizs, 1 nagy fej hagyma, pirospaprika, 1 kanál sûrített paradicsom, ízlés szerint 1-2 gerezd fokhagyma, kevés kapor vagy csombor, 20 dkg füstölt libamell vagy ugyanennyi karikára vágott libakolbász, 3 kanál zsír, 1 tojás, só, bors, 3 kanál liszt.

  • Vegyes saláta pulykamellel

    Hozzávalók (4 személyre): 2-2 ág kapor és petrezselyemzöld, 300 g joghurt, 1/2 citrom leve, cukor, 40 dkg pulykamellfilé, 1 ek napraforgóolaj, 1-1 kicsi piros, zöld és sárga színû paprika, 1 csomó retek, 15 dkg koktélparadicsom, kb. 25 dkg kígyóuborka, 1 fejes saláta, 1 doboz (212 ml) csemegekukorica, só, bors.

  • Húsvéti mézestálka

    Hozzávalók: 50 g vaj (vagy margarin), 60 g barna cukor (vagy sima kristálycukor), 125 g méz, 1 citrom, 250 g finomliszt, 1 cs sütõpor, 1-1 mk õrölt fahéj, szegfûszeg, szerecsendió (mézeskalács fûszer is jó), 1 tojás, liszt a formázáshoz;

  • Forralt bor

    Hozzávalók: 1 l vörösbor, 1.25 dl víz, 6 dkg cukor, 1 rúd fahéj, 3 szegfûszeg, fél citrom héja.

  • Csirke vadász módra

    Hozzávalók: 1 csirke, 1 fej hagyma, 1 sárgarépa, 1 kis zeller, 4 érett paradicsom, 1 marék fekete olajbogyó, kis liszt, só, bors, olívaolaj;

  • Túrós krumpli

    Keverjen össze 10 dkg friss túrót (pld. rikottát, cottege dreese-t, sovány étkezési túrót) 1/2 csomag finomra vágott retekkel és 2-3 evõkanálnyi tejjel.

  • Articsókás pizza

    Hozzávalók: 450 g konzerv articsóka, 240 g önkelesztõ liszt, 160 g cheddar sajt, 90 g növényi zsiradék, fél tk. só, olívaolaj, 6 db közepes paradicsom, 1 tk. szárított oregánó, 1 fej vöröshagyma, 1 ek. paradicsompüré, 12 fekete olajbogyó.

  • Csirkecomb ananászraguval

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 6 karika ananászbefott, 1 dl ananászbefottlé, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj, 2 húsos paradicsompaprika, 1 teáskanál citromlé, 1 csokor petrezselyemzöld, 1-1 mokkáskanál orölt szerecsendió-virág és orölt fehér bors, ízlés szerint só.

  • Marhapörkölt variációk

    A pörkölt igazi magyar étel, így most adunk Önöknek néhány tippet, hogy milyen marhapörkölteket is lehet készíteni.

  • Kókuszos piramis

    Hozzávalók:

    - 20 dkg porcukor
    - 4 evõkanál házi baracklekvár
    - 4 evõkanál rum
    - 4 evõkanál kakaópor
    - 2 dl tej
    - 30 dkg darált keksz

    Töltelék:

    - kevés tej
    - 15 dkg porcukor
    - 10 dkg margarin
    - 10 dkg kókuszreszelék

  • Ízletes sajtgolyók

    Hozzávalók kb. 35 darabhoz: 25 dkg krémsajt, 10 dkg vaj, 25 dkg trappista sajt reszelve, 2 evõkanál tejföl, só, õrölt bors, 1-1 csokor petrezselyemzöld, snidling.

  • Fejessaláta leves

    Hozzávalók: 45 dkg burgonya, 2-3 fej saláta külsõ levelei, 2,5 dkg vaj, 6 dl víz, 4 dl tej, 1,5 dl tejszín, tengeri só, csipetnyi õrölt feketebors, csipetnyi szerecsendió.

  • Pikáns metélt

    Hozzávalók: 25 dkg széles metélt, 10 dkg füstölt szalonna, 1 db sárgarépa, 1 db petrezselyemgyökér, 2 dl tejföl, 1 szelet zellergumó, 1 fej vöröshagyma, 1 dl száraz vörösbor, 1 db marhahúsleves kocka, fél db citrom leve és héja, 1 ek kristálycukor, 1 ek liszt, 1 tk mustár, 1 db babérlevél, 1 mk tört borókabogyó, 1 mk tört koriander, 1 mk tört mustármag, 1 csipet só, 1 csipet törött fekete bors.

  • Serpenyõs rostélyos

    Hozzávalók: 80 dkg marha hátszín, 3 dkg olaj, vagy zsír, 1 fej hagyma, 2 zöldpaprika, 2 kis paradicsom, kb. 60-80 dkg burgonya, kevés õrölt paprika, kevés õrölt köménymag, só.

  • Karfiolpörkölt

    Hozzávalók: három ek olaj, 80 dkg karfiol, egy nagy fej hagyma, só, 2 ek paprika.

  • Fokhagymás pogácsa

    Hozzávalók: 1 doboz mirelit leveles-vajas tészta, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 1 tojássárga, fél dl tej, 1 mk törött bors, 1 mk só.

  • Zöldfûszeres pulykasült

    Hozzávalók: 8 kisebb burgonya, 300 g friss vagy mélyhûtött kelbimbó, 200 g sárgarépa, 175 g majonéz, 1 evõkanál dijoni mustár, 1 evõkanál borecet, 2 teáskanál "zellermag" (zellertermés), 1 evõkanál felaprított metélõhagyma vagy petrezselyemzöld, só, bors.

loading...