rss
  • Töltött tojások

  • Share on Tumblr

    Töltött tojásokNagyságtól függően három - négy medvehagyma-levelet finomra vágunk, a petrezselymet felaprítjuk. A tojásokat tíz perc alatt keményre főzzük. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, majd lereszeljük őket. A retket tisztítást követően hajszálvékony szeletekre vágjuk. A főtt tojásokat gyorsan hideg vízbe helyezzük, langyos állapotukba megszabadítjuk mindegyiket a héjától, majd félbevágjuk őket. A tojások keményre főtt sárgáját egy közepes keverőtálba rakosgatjuk, a félbevágott fehérjéket pedig egy másik lapos tálra.

    loading...

    A tojássárgájához adjuk a joghurtot, a mustárt, a majonézt, az aprított zöldfűszereket, sózzuk, enyhén borsozzuk. Villával alaposan kikeverjük, ha túlságosan száraz lenne, a joghurt mennyisége növelhető, kóstolás után tovább ízesíthető.

    A sárgarépa nagyobb és a retek kisebb részét nagy tálra rakosgatjuk, erre ültetjük a még töltésre váró fél tojásfehérjéket. A zöldfűszeres keveréket nyomózsákba kanalazzuk, minden tojásfehérjébe töltünkk belőle. A maradék medvehagymával, retekkel és sárgarépával csinosítjuk.

    Tálalás előtt 10-15 percre betesszük a hűtőbe.

    Hozzávalók:

    - 8 közepes méretű tojás
    - 2 csokor zsenge vajretek
    - 1/2 csokor zsenge sárgarépa
    - 12-14 zsenge medvehagyma-levél
    - 2 dl natúr joghurt
    - 1 evőkanál majonéz
    - 2 teáskanál jó minőségű mustár
    - 1 kis csokor petrezselyemzöld
    - kb. 1 mokkáskanál só
    - ízlés szerint kevés frissen őrölt bors





    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Almáskrémes

    Hozzávalók:

    A tésztához: 6 db tojás, 2 cs. vaníliás pudingpor, 2 cs. csokis pudingpor, 22 dkg kristálycukor, 2 kk. sütõpor. A krémhez: 5-6 db alma, 9 dl tej, 4 cs. vaníliás pudingpor, 20 dkg porcukor, 20 dkg margarin, reszelt citromhéj, ízlés szerint lehet még 1-2 kk. citromlé. A mázhoz: 5 dkg margarin, 5 dkg kakaópor, 3 dkg porcukor, 4 cl víz.

  • Sajtos karfiolfánk

    Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg liszt, 4 tojás, 3 evõkanál vaj, fél tasak sütõpor, 3 dl húsleves (kockából), só; a töltelékhez: 30 dkg rózsáira szedett karfiol, 10 dkg tejszínes krémsajt, 1 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl fehérbor, 1 csokor petrezselyem, bors, édes-nemes fûszerpaprika, olaj a sütéshez.

  • Csirkés-cukkinis tészta

    Hozzávalók:

    - 25 dkg penne tészta
    - 1 db csirkemell
    - 1 db cukkini
    - 15 dkg csiperke gomba
    - 1 db kaliforniai paprika piros
    - 20 dkg reszelt trappista sajt
    - 3 dl főzőtejszín
    - 2 db fokhagymagerezd
    - só
    - szárnyas fűszerkeverék
    - 1-2 evőkanál olaj
    - bors

  • Csíktusnádiak aprópecsenyéje

    Hozzávalók: 500 g sertéskaraj (csont nélkül), vagy szûzpecsenye, 1 fej vöröshagyma, 1 ek. margarin, 300 ml tejszín, 50 g liszt, tárkony, 100 ml fehérbor. Sült zöldséghez: 200 g zeller, 200 g sárgarépa, 200 g gomba, 1 db paprika, 1 db cukkini, 1 db padlizsán, 150 g ceruzabab, 1 db paradicsom, 1 db lilahagyma, só, bors, petrezselyem, oregano, 50 g vaj.

  • Káposztás tészta

    Hozzávalók: 1 kg csuszatészta, 5 dkg zsír, vagy 3 ek. olaj, 2 kg fejeskáposzta, só, bors, porcukor.

  • Csirkemell mogyorómártással

    Hozzávalók: 1 kg csirkemellfilé; 2 evõkanál szárnyas fûszerkeverék (ízlés szerint) ; 30 dkg piros husú paprika; 1 csokor újhagyma; 1 dl olivaolaj; 10 dkg tisztított amerikai mogyoró; 6 dkg mogyoróvaj; 2 dl tejszín.

  • Diós gyümölcssaláta

    Hozzávalók: 1 kimagozott szeletekre vágott õszibarack, 2 gerezdekre bontott narancs, 25 dkg kockára vágott friss ananász, 17,5 dkg mag nélküli szõlõ, 2,5 dkg brazil dió durvára darálva, 1 narancs leve.

  • Cukkini rakottas

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 30 dkg cukkini, 4 evõkanál olívaolaj, só, 30 dkg stracchino (olasz friss sajt, ami bármilyen más friss, lágy sajttal helyettesíthet?).

  • Paradicsomos káposzta

    A fejes káposztát csíkokra vágom és felteszem köménymagos vízbe fõzni. Közben kis olajon 1-2 kanál lisztet pirítok (nem barnára), ráöntök 2 kicsi doboz paradicsomkonzervet (vagy paradicsomlevet) és vízzel felengedem.

  • Gyömbéres csirkemell

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemellfilé, 1 fej hagyma, 6 centis gyömbérdarab, 4 szem borókabogyó, só, bors, fél kiskanál õrölt fahéj, 1 kisebb csilipaprika, szétmorzsolva, 1 evõkanál margarin, 1 evõkanál napraforgóolaj, 1 evõkanál liszt, 2 körte, 2 dl fehérbor.

  • Hideg töltött paradicsom - másképpen

    Hozzávalók: 8 db kemény paradicsom, 20 dkg juhtúró, 5 dkg vaj vagy margarin, késhegynyi hagymakrém, néhány szál petrezselyem, 1 kávéskanál mustár, 5 dkg parmezán sajt, 1 kávéskanál curry, 1 kávéskanál só.

  • Mozzarellás gombatál

    Hozzávalók: 1 kg apró gomba, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg paradicsom, 1 tasak mini mozzarella, friss bazsalikomlevelek.

  • Rakott húsos-gombás tészta

    Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, só, 25 dkg csõtészta, 30 dkg gomba, 4 közepes hagyma, 3 ek. olaj, 50 dkg darálthús, kb. 300 g. sûrített paradicsom, 2 babérlevél, sajt;

  • Céklasaláta

    Hozzávalók: 5-6 db cékla, 5-6 db alma, 2 fej hagyma, fél csomag snidling, vagy újhagyma zöldje, 2 pohár joghurt, 1 db zelleres szójacsíra-konzerv, 1 tk só, 1 tk almaecet.

  • Tom burger mikróban

    A zsemléket félbevágjuk,megkenjük vajjal. Ráhelyezzük a szalonna szeleteket,erre rakjuk a pizza szószt,majd ráhelyezzük a sajtot,ráboritjuk a megkent felsõ részét. Porcelán vagy tûzálló tányérra helyezzük és 3.5 percig 650W-os mikróbam sütjük.

  • Zsemlegombóc

    Hozzávalók: 3-4 szikkadt zsemle kockára vágva, liszt ízlés szerint, só, 1 pohár forró víz, vaj a pirításhoz, víz a kifõzéshez.

  • Sárgabarack-sárgadinnye dzsem

    Hozzávalók: 1 kg sárgabarack, 20 dkg sárgadinnye, 40 dkg méz, 1 kg zselécukor, néhány levél citromfû.

  • Kenyérben sült sonka

    Hozzávalók: 1 kb 1 kilós fõtt sonka, csülök, tarja stb, fél kg liszt, 2 dkg élesztõ, 1 kanál olaj, 1 mk só, 2 kk cukor, 1 dl tej, 2 dl víz.

  • Szedres torta

    Szedres tortaA szedret megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk. A vajat, a tejfölt, a cukrot, a citrom lereszelt héját, a vaníliát és a tojást habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, a sót, a szódabikarbónát is a tojásos masszába keverjük. A tésztát sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába egyengetjük, a tetején eloszlatjuk a szedret, és óvatosan lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Tálalás előtt porcukorral meghintjük a tetejét. Gyorsan elkészíthető és nagyon ízletes sütemény.

  • Bolond körte

    Hozzávalók: 5 db (50 dkg) körte, meghámozva és kimagozva, 5 dkg porcukor, 1 evõkanál méz, 2 teáskanál citromlé, 1/2 teáskanál õrölt szerecsendió, 1 evõkanál kukoricaliszt egy evõkanálnyi vízben elkeverve, 1 dl zsírszegény tejföl.

loading...