2024.04.25. - Márk

Besamel mártás

Besamel mártás
Besamel mártásFelverjük a tojást, lereszeljük a sajtot, kibontjuk a tejes dobozt. Az olajat/zsírt kicsit felmelegítjük, majd a lisztet folyamatos keverés mellett beletesszük. Enyhe barnás színű rántást készítünk. A kész rántást levesszük a tűzről, a tejet (kb. 5 dl-t) szintén keverés mellett beleöntjük, simára keverjük, majd visszatesszük a tűzre. A maradék tejet szükség szerint apránként adagoljuk, attól függ, milyen sűrű mártást szeretnénk. Közben a tojást is belekeverjük, szép sárga színt ad neki. Mikor besűrűsödött, és forrt, levesszük a tűzről.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Sóval, fehérborssal, szerecsendióval ízesítjük. Végül a reszelt sajtot tesszük bele. Annyi szerecsendiót tegyünk bele, hogy kiérződjön, de apránként adjuk hozzá, mert intenzív az íze. Húsokat ízesíthetünk vele.

Hozzávalók:

- 3 ek olaj vagy 2 ek sertészsír
- 3-4 lapos ek liszt
- 1 db tojás
- 6-7 dl tej
- szerecsendió
- fehérbors
- 1 tk só
- 1 maréknyi reszelt sajt

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!