2024.04.24. - György

Meggyes-cappuccinos szelet

Meggyes-cappuccinos szelet
Meggyes-cappuccinos szeletA tojásokat és a porcukrot konyhai robotgéppel habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, pudingport és a sütőport, hozzáadjuk az olajat, és óvatosan összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített (légkeverésen) sütőben 15 perc alatt megsütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tepsiből kivéve lehúzzuk róla a papírt. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni. A meggy levét leöntjük, és egy kevéske vízzel felhígítjuk. A pudingport hozzáadjuk, először hidegen simára keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Végül hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet, és kihűtjük. A pudingport, az instant kávéport és a cukrot csomómentesre keverjük 1-2 ek. hideg tejjel, majd hozzáadjuk a maradék tejhez, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Egy nagyon sűrű állagú krémet kapunk, amit többször átkeverve teljesen kihűtünk. A tejszínt kemény habbá verünk, végül a kihűlt csokis pudinghoz adagoljuk, és sima krémmé keverjük.

A kihűlt meggyes tölteléket a tésztára egyengetjük, majd a csokis habot is, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

Hozzávalók:

Tésztához:
- 10 dkg finomliszt
- 1 tasak csokoládéízű pudingpor (főzni való)
- 1 tk. sütőpor
- 3 tojás
- 1 ek. étolaj
- 9 dkg porcukor

Meggyes töltelék:
- 1 üveg meggybefőtt (kb.35 dkg)
- 1 cs. vaníliás pudingpor (főzni való)

Krém:
- 1 cs. csokoládé ízű pudingpor (főzni való)
- 3 ek. instant kávépor
- 3 ek. cukor
- 3 dl tej
- 3 dl habtejszín

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!