rss
  • Csőben sült petrezselymes krumpli

  • Share on Tumblr

    Csőben sült petrezselymes krumpliA burgonyákat meghámozzuk, uborkagyalun hajszálvékonyra szeleteljük. A petrezselyemzöldet közepesen finomra aprítjuk. A tejszínt a sóval, némi borssal és a rozmaringgal alaposan elkeverjük. A vaj kétharmadával alaposan megkenjük egy tűzálló tál alját és peremeit. A krumplikarikák felét beleszórjuk a sütőedénybe, meghintjük a petrezselyem felével, majd megismételjük a rétegezést. Nagyon fontos, hogy maximum 2 cm vastag legyen csupán a rétegezés, hogy rendesen átsüljön a krumpli, érdemes tehát megfelelő méretű edényt választani a sütéshez.

    A fűszeres tejszínnel meglocsoljuk az előkészített sütőtál tartalmát, majd a maradék vajjal megszórjuk a tetejét, és némi borssal is fűszerezzük. 190 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.

    Közben lereszeljük a sajtot. A félpuhára sült krumpli tetejére szórjuk a sajtot, és további 10-12 percre visszatoljuk a sütőbe. Ennyi idő alatt ez a mennyiség tökéletesre sül. A krumplik szépen puhára sülnek a fűszeres tejszínben, a tetejére ráolvad, és kissé megpirul a sajt. Azon melegében tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 50 dkg nem szétfövő burgonya
    - 1 nagy csokor petrezselyemzöld
    - 3 dkg vaj
    - 2 dl főzőtejszín
    - 1 teáskanál tengeri só
    - 1 mokkáskanál szárított, őrölt rozmaring
    - 7 dkg mozzarella
    - frissen őrölt bors ízlés szerint


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos sonkás reggeli tükörtojással

    Hozzávalók: Személyenként 2-2 szelet Gici grillsajt, borsos és fokhagymás (Gictej-tõl), 60 g gépsonka (pápai), 1 db tojás, pár csepp olaj. A díszítéshez koktél paradicsom és petrezselyemzöld.

  • Serpenyõs almás-csirkemáj

    Hozzávalók: 4 szép lilahagyma, 50dkg alma, 3-4 ek olaj, 1 csokor zsálya, 40dkg csirkemáj, só,õrölt bors és 1 dl almabor.

  • Szegedi fánk

    Hozzávalók: liszt 1 kg, élesztõ 5 dkg, só 1 késhegynyi, tej 2 dl, vaj 15 dkg, tojássárgája 8 db, porcukor 4 dkg, tej 2 dl.

  • Almás-csirkemájas serpenyõ

    Hozzávalók: 4 szép lilahagyma, 50dkg alma, 3-4 ek olaj, 1 csokor zsálya, 40dkg csirkemáj, só,õrölt bors, 1 dl almabor.

  • Dióbundában sült ponty

    Hozzávalók: 8 vékony szelet pontyfilé, 1 nagy tojás, 5 dkg liszt, 12 dkg dióbél, 10 vaj, só.

  • Isler házilag

    Isler házilagEgy tálba tesszük a lisztet, majd a margarinnal jól összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a darált mogyorót, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, a rumot és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd cipót formálunk belőle. Fóliával lefedjük és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihentetni. A hűtőből kivéve, lisztezett felületen, kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk. Ízlés szerinti nagyságúra pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztából a korongokat. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük a korongokat.

  • Szalonnás káposzta

    Hozzávalók: 1 ek földimogyoró olaj, 1 piros chili, 1 tk Szechuan bors, összetörve, 6 szelet füstölt szalonna csík, 1 tk kínai rizsbor (Shaoshing), 30 dkg zöld káposzta, 1 ek rizsecet (kínai), 1 zöldcitrom leve, 1 tk szezámolaj.

  • Sajtos nokedli (Schwäbische Käsespätzle),

    Fél kg lisztet 1/8 l tejjel és 1/4 l szódavízzel összekeverünk, hozzákeverünk 4 egész tojást és egy teáskanál sót. Addig keverjük, míg hólyagos lesz, majd állni hagyjuk. Mialatt áll, sós olajos vizet felforralunk, majd a nokedlitésztát beleszaggatjuk.

  • Rákkal töltött sült alligátorteknõs

    Hozzávalók: 4 evõkanál vaj, 1 kisméretû, apróra vágott hagyma, 1 kiskanál bazsalikom, 1 evõkanál bazsalikom zöldje, 1 pohár tejföl, 225 g rákhús, 2 pohár zsemlekocka, 3 evõkanál citromlé, 2,2 kg vörös alligátorteknõs;

  • Házi készítésű eperfagyi

    Házi készítésű eperfagyi Törjük össze az epret, majd keverjük el 5 dkg cukorral és tegyük félre. Egy másik edényben keverjük simára a tojássárgákat a maradék cukorral, a tejjel és a csipet sóval. Közepes hőfokon melegítsük forrásig, de ne forraljuk. Öntsük át egy hideg tálba, tegyük 3 órára hűtőbe, és néha keverjük meg. Ha lehűlt, adjuk hozzá a vaníliás cukorral habbá vert tejszínt, és keverjük bele az elkészített eperpürét. Tegyük fagylaltgépbe, és kövessük a készülék útmutatóját. Az eperpüréhez hozzákeverhetünk fél deci narancslikőrt vagy fél pohár tokaji aszút.

  • Marhahusi grenicci módra

    Hozzávalók: 2 bélszínszelet (hátszín is jó), 1dl ketchup, 3-4 szem krumpli, zsír, só, bors, szerecsendió, worchester, mustár, citromlé;

  • Húsgombócos pörkölt

    Hozzávalók 4 személyre 30 dkg darált hús (sertés, pulyka vagy csirkemell is lehet) 1 fej hagyma, 2 dl tejföl, vagy tejszín, 1 evõkanál liszt olaj, só, pirospaprika, 1 tojás, majoranna.

  • Sült báránylapocka görögösen

    Hozzávalók:

    - 1.5 kg csontozott báránylapocka
    - 4 gerezd fokhagyma
    - 20 dkg feta sajt
    - 1 maréknyi mentalevél, aprítva
    - 1 maréknyi petrezselyem zöld, aprítva
    - 1 citrom
    - 4 szál kakukkfű levelei
    - 4 ek olívaolaj
    - 2 dl fehérbor

  • Fokhagymakrém leves

    Fokhagymakrém levesA megpucolt vöröshagymát kezjük el olajon pirítani majd adjuk hozzá a megtisztított összemorzsolt fokhagymákat és ezt is pirítsuk egy picit. Vegyük le a tűzről és óvatosan keverjük bele a lisztet. Öntsük fel 1/2 liter vízzel (aki hígabban szereti, az önthet hozzá több vizet is) és adjuk hozzá a tejszínt és a fűszereket. Nem baj ha csomós úgy is össze fogjuk turmixolni. Ha jól összeforrt a leves jöhet a turmix majd forraljuk fel utoljára is! Ízlés szerint még tehetünk bele reszelt sajtot is. Friss pirítós kenyér kockákat is tehetünk bele.

  • Rakott túrós karfiol

    Hozzávalók:

    - 70 dkg karfiol
    - 5 dkg túró
    - 5 dkg sonka
    - 3 dkg sajt
    - 5 dkg snidling
    - 1,5 dl joghurt
    - só

  • Whisky Sour

    Hozzávalók: 6 cl blended whisky (pl. 7 Crown), 3 cl citromlé, 1,5 cl cukorszirup (cukor és víz sziruppá keverve) egy öntet tojásfehérje.

  • Gyümölcsös golyók

    Hozzávalók:

    20 dkg müzli, 10 dkg porcukor, 3 dkg margarin, idény gyümölcs és gyümölcslé ízlés szerint

  • Gombás palacsinta

    Hozzávalók 4 személyre: 100 g liszt, 100 ml tej, 4 tojás, ½ tk. tojásételek fûszerkeveréke, 1 cs. rucola, 250 g gomba, 3 ek. vaj, 1 tk. olajban elkevert provence-i fûszerkeverék, 1 tk. fokhagymakrém, só, 4 ek. tejföl, 2 ek. fehérbor.

  • Grillezett bruschetta pácolt paradicsommal

    Hozzávalók:

    3 gerezd fokhagyma, 5 szelet teljes kiõrlésû rozskenyér, 1 evõkanálnyi olívaolaj, fél kg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, másfél evõkanálnyi friss tárkony, 1 evõkanálnyi borecet, só, bors,2 evõkanálnyi petrezselyem

  • Besamel-(tej)mártás

    Hozzávalók: 14 dkg vaj, 12 dkg liszt, 9 dl tej, 2 dkg só, 0,5 dkg cayennei bors;