rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • Csőben sült petrezselymes krumpli

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Csőben sült petrezselymes krumpliA burgonyákat meghámozzuk, uborkagyalun hajszálvékonyra szeleteljük. A petrezselyemzöldet közepesen finomra aprítjuk. A tejszínt a sóval, némi borssal és a rozmaringgal alaposan elkeverjük. A vaj kétharmadával alaposan megkenjük egy tűzálló tál alját és peremeit. A krumplikarikák felét beleszórjuk a sütőedénybe, meghintjük a petrezselyem felével, majd megismételjük a rétegezést. Nagyon fontos, hogy maximum 2 cm vastag legyen csupán a rétegezés, hogy rendesen átsüljön a krumpli, érdemes tehát megfelelő méretű edényt választani a sütéshez.

    A fűszeres tejszínnel meglocsoljuk az előkészített sütőtál tartalmát, majd a maradék vajjal megszórjuk a tetejét, és némi borssal is fűszerezzük. 190 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.

    Közben lereszeljük a sajtot. A félpuhára sült krumpli tetejére szórjuk a sajtot, és további 10-12 percre visszatoljuk a sütőbe. Ennyi idő alatt ez a mennyiség tökéletesre sül. A krumplik szépen puhára sülnek a fűszeres tejszínben, a tetejére ráolvad, és kissé megpirul a sajt. Azon melegében tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 50 dkg nem szétfövő burgonya
    - 1 nagy csokor petrezselyemzöld
    - 3 dkg vaj
    - 2 dl főzőtejszín
    - 1 teáskanál tengeri só
    - 1 mokkáskanál szárított, őrölt rozmaring
    - 7 dkg mozzarella
    - frissen őrölt bors ízlés szerint


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Krumplileves

    Hozzávalók: 4 nagy krumpli, 3 evõkanál vaj vagy margarin, 2 mogyoróhagyma (4 zöldhagyma), 1 evõkanál apróra vágott koriander levél (petrezselyem), 1 teáskanál csíkokra vágott gyömbér (1 mokkáskanál száraz reszelt gyömbér), 2 sárgarépa apró kockára szeletelve, 1 csésze paradicsom ketchup, késhegynyi fehérbors, 4 bögre meleg víz, 3 evõkanál reszelt sajt.

  • Szilvamártás

    Hozzávalók: fél kg jó érett szilva, l kanál libazsír, kevés liszt, só, cukor, fahéj, szegfûszeg.

  • Tejszínes, tojásos karfiol

    Hozzávalók: 8 db tojás, 6 evõkanál tejszín, 35 dkg fõtt karfiol, vaj, só, szerecsendió, egy csomó petrezselyem.

  • Ananászos csirke

    Hozzávalók: étolaj: 1/2 liter, csirkemell: kb. 10 dkg, keményítõ, víz, só, ananász, cukor, ecet, na-glutamát (kínai só).

  • Burgundi puncs

    A hozzávalókat elõre hûtse be, majd hûtött üvegtálba öntse össze. Nagyobb darab jeget helyezzen a tálba, keverje össze a hozzávalókat, és nagyon vékony szeletekre vágott naranccsal díszítse.

  • Almaleves

    Hozzávalók 4 személyre:

    fél kg alma, 1 citrom leve, 15 dkg porcukor, 2 db szegfûszeg, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, 1 dl fehérbor, 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 dl tejszín

  • Babfõzelék zsemlegombóccal

    Az elõzõ este beáztatott babot fokhagymával, babérlevéllel, Vegetával puhára fõzzük, magyaros rántással berántjuk. Kicsit hígabbra készítjük, mint általában.

  • Blue Lagoon

    Az összetevõket egy pohárban jéggel elkeverjük, felöntjük a limonádéval, majd újra megkeverjük.

  • Mangós-shake

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 1 db érett mangó, 1 rózsaszín grépfrút, 3 dl almalé, 3 dl hideg író, 1 evõkanál méz, 2 evõkanál citromlé, 3-4 evõkanál szórócukor, néhány szelet mangó.

  • Trópusi gyümölcsös spagettifelfújt

    Fél kg spgetti, 7,5 dl tej, 10 dkg puha vaj, 10 dkg porcukor, 4 tojás, 1 nagy doboz trópusi gyümölcskonzerv, 2 csomag vaniliáscukor.

  • Zöldséges-kolbászos tollszártészta

    Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg tollszártészta (penne), 1 sárgarépa, 1 cukkini, 1 piros húsú paprika, 40 dkg zöld hüvelyû bab, 25 dkg brokkoli, 1-2 evõkanál olaj, 2,5 dl tejszín, 25 dkg fokhagymás kolbász (például Cabanossi), 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál reszelt parmezán sajt, só, bors.

  • Tofupörkölt

    Hozzávalók: tofu, olaj, vöröshagyma, köménymag, koriander, piros porpaprika, zöldpaprika, szójaszósz, fokhagyma.

  • Nutellás kocka

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 6 tojás
    - 6 ek cukor
    - 3 ek liszt
    - 3 ek durvára darált dió
    - 1 cs sütõpor
    - 1 közepes üveg nutella
    - 1,5 cs édes háztartási keksz
    - 2 csésze feketekávé

    Krémhez:

    - 1/2 l tej
    - 6 tojássárgája
    - 15-20 dkg cukor
    - 1 cs vaníliás puding
    - 2 ek liszt
    - 25 dkg margarin
    - 5 dkg porcukor
    - 2 ek kakaópor

    Süti tetejére:

    - tejszínhab
    - kakaópor a szóráshoz

  • Szilvás-fahéjas köles

    Elkészítés:
    A kölest kiválogatjuk, folyóvízben jól átmossuk. Lapos lábasban feltesszük fõni annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje. Egy csipet sót , fahéjat, kardamom-ot teszünk bele. Amikor félig megpuhult (kb. 10 perc forrástól számítva), beletesszük a darabokra vágott szilvát, és puhára fõzzük. Kevergetni is kell, de csak finoman. Amikor kihûlt, mézzel édesítjük. Vaníliát is fõzhetünk bele.

  • Gyümölcsös habzóborzselé

    Hozzávalók: 20 dkg málna, 20 dkg ribizli, 20 dkg eper, 1 dl bodzavirág likõr, 2 evõkanál kristálycukor, fél zacskó zselatin, 4 dl spanyol habzóbor.

  • Gesztenye leves

    Hozzávalók:

    30 deka fõtt, pucolt gesztenye, 1 ek. vaj, 1 szál sárgarépa, 1 kis fej hagyma, 7 dl csirkehúsleves, 2 dl tejszín, só, bors, szerecsendió, szarvasgomba ízû olaj

  • Baconbe tekert töltött hús

    Baconbe tekert töltött húsA vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. A zsemlét tejben, vagy vízben megáztatjuk. A darált húst egy tálba rakjuk, ráütjük a tojást, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, a szétzúzott fokhagymát, a kihűlt vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, majoránnával, pirospaprikával, és egy kanálnyi piros arannyal ízesítjük. Jól összedolgozzuk a masszát. A szalonna szeleteket egy deszkán kiterítjük, majd fonatot készítünk belőle. A szalonna fonat egyik oldalára simítjuk a darált húst, ennek közepére pedig a kolbászt. A hússal két oldalról betakarjuk a kolbászt.

  • Blue angel karácsonyi lekvár

    Hozzávalók: fél liter frissen csavart narancslé, 75 ml Blue Curacao, 1 ek narancshéjforgács (1 kezeletlen narancs héja vékonyan lehámozva és metéltre vágva), fél kg befõzõcukor.

  • Bagdadi roston sült pisztráng

    Hozzávalók:

    6 pisztráng, 1/2 tcs. liszt, frissen õrölt bors, 1 tk. só, 1 ek. olaj, 15 dkg vaj felolvasztva, 3 ek. apróra vágott mogyoró, 1/2 ek. citromlé, 1-1 ek. finomra vágott petrezselyem és zellerlevél, csipet reszelt szerecsendió

  • Camembert-túró kence

    Hozzávalók: 20 dkg Camembert, 5 dkg vaj, 10 dkg sovány túró, 1 kis fej hagyma, só, bors, paprika.