2024.04.18. - Andrea, Ilma

Csőben sült petrezselymes krumpli

Csőben sült petrezselymes krumpli
Csőben sült petrezselymes krumpliA burgonyákat meghámozzuk, uborkagyalun hajszálvékonyra szeleteljük. A petrezselyemzöldet közepesen finomra aprítjuk. A tejszínt a sóval, némi borssal és a rozmaringgal alaposan elkeverjük. A vaj kétharmadával alaposan megkenjük egy tűzálló tál alját és peremeit. A krumplikarikák felét beleszórjuk a sütőedénybe, meghintjük a petrezselyem felével, majd megismételjük a rétegezést. Nagyon fontos, hogy maximum 2 cm vastag legyen csupán a rétegezés, hogy rendesen átsüljön a krumpli, érdemes tehát megfelelő méretű edényt választani a sütéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A fűszeres tejszínnel meglocsoljuk az előkészített sütőtál tartalmát, majd a maradék vajjal megszórjuk a tetejét, és némi borssal is fűszerezzük. 190 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.

Közben lereszeljük a sajtot. A félpuhára sült krumpli tetejére szórjuk a sajtot, és további 10-12 percre visszatoljuk a sütőbe. Ennyi idő alatt ez a mennyiség tökéletesre sül. A krumplik szépen puhára sülnek a fűszeres tejszínben, a tetejére ráolvad, és kissé megpirul a sajt. Azon melegében tálaljuk.

Hozzávalók:

- 50 dkg nem szétfövő burgonya
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 3 dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 1 teáskanál tengeri só
- 1 mokkáskanál szárított, őrölt rozmaring
- 7 dkg mozzarella
- frissen őrölt bors ízlés szerint

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!