rss
  • Sült gyümölcsök vaníliás habbal

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Sült gyümölcsök vaníliás habbalA különböző gyümölcsöket egyforma, falatnyi darabokra vágjuk. Egy hőálló tálat kivajazunk, a gyümölcsöket összekeverjük egy kevés nádcukorral, és megforgatjuk őket étkezési keményítőben. Reszelünk rájuk friss gyömbért, és betesszük a 200 C fokra előmelegített sütőbe. Amíg a gyümölcsöket elősütjük, összeállítjuk a tésztát. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy kevés sóval, hozzáadjuk a nádcukrot, egy csipetnyi fahéjjal. Végül hozzáöntjük az olvasztott vajat és összekeverjük. A gyümölcsöket kivesszük a sütőből, és a tésztát egy evőkanállal tetejükre szaggatjuk.

    200 C fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. A joghurtot egy kevés mézzel és egy fél rúd vanília magjaival elkeverjük, lehűtjük. A megsült cobblert a hideg vaníliás joghurttal vagy vanília fagyival tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 7,5 dkg sima liszt
    - 7,5 dkg teljeskiörlésű liszt
    - 10 dkg nádcukor
    - 15 dkg olvasztott vaj
    - sütőpor
    - fahéj
    - gyömbér
    - 1 kg őszi gyümölcs:
    - őszibarack, szilva, füge, áfonya, körte
    - 30 dkg török vagy görög joghurt
    - méz
    - 1/2 vanília rúd


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Erdélyi gulyásleves

    Hozzávalók: 2,5 kg birkahús (hasaalja, vagy combja), fél kg leveszöldség, 2 fej hagyma, 10 gerezd fokhagyma, 1 ek egész bors, 2 fej kelkáposzta, 1,2 kg burgonya, borsikafû, majoranna, kömény, 3-4 babérlevél, 2 ek vágott zöldpetrezselyem, 4 dkg só.

  • Fekete ribizli pálinka

    1/2 l tisztított feketeribizli,1/2 gyökér gyömbér,1/2 vanília,20 kockacukor,1/2 üveg tiszta pálinka.

  • Zöldborsós gombapörkölt

    Hozzávalók: 40 dkg csiperke gomba, 20 dkg zöldborsó, 2 kis fej vöröshagyma, kömény, majoránna, pirospaprika, só, 2 evõkanál olaj.

  • Jeges tejeskávé

    Hozzávalók 4 személyre: 1 1/4 csésze/275 ml extra erõs kávé, 1 1/4 csésze/275 ml forró tej, cukor ízlés szerint. A díszítéshez: 4 evõkanál tejszín, kissé felkeverve.

  • Tojásos nokedli

    Tojásos nokedliA saláta levéhez egy lábosba ecetet öntünk, felengedjük vízzel , cukrot adunk hozzá, és melegíteni kezdjük. Forraljuk fel, és pár csepp olajat adjunk hozzá. Hagyjuk hűlni. A salátát mossuk meg, kissé tépkedjük össze, hogy egyszerűbb legyen a fogyasztása, és a langyos salátalével öntsük le. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. Kisütjük a zsírját, és erre két felvert tojást ráöntünk. Rántottát készítünk belőle. A lisztből két tojással, 1 tk sóval és vízzel nokedlit készítünk, lobogó sós vízben kifőzzük, és összeforgatjuk a kész rántottával.

  • Fitness saláta

    Hozzávalók: jégsaláta 1 fej, sonka 40 dkg, brokkoli 1 fej, sárgarépa 1 db közepes, tojás 6 db
    szerecsendió, só. Öntethez: olivaolaj 1 dl fél citrom leve bazsalikom, balzsamecet 0,5 dl.

  • Török joghurtos birkanyárs (Yogurtlu kebap)

    Hozzávalók: 1/2 kg birkahús, 1/2 liter joghurt, 1 hagyma, 1 ek olivaolaj, bors, só.

  • Mandula

    Hozzávalók:

    25 dkg darált dió, 20 dkg liszt, 22 dkg porcukor, 1 cs. ráma, 2 kanál rum, 2 kanál kakaópor, 2 dl tej, 2 evõkanál liszt, 1 evõkanál cukor, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor

  • Kaviáros falatok

    Hozzávalók 8 személyre (kb. 40 darab): 4 db kifli, 10 dkg vaj, 1 tojássárgája, 10 dkg kaviár, 2 db ecetes uborka, 1 citrom.

  • Citromos lecsó

    Hozzávalók: 1 kg vastag húsú zöldpaprika, 25 dkg paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 1 tubus kolbászkrém, 1 citrom leve, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, õrölt fekete bors és só ízlés szerint.

  • Gesztenyekrém-torta

    Hozzávalók:

    1 kg gesztenye vagy gesztenyemassza, 6 tojás habja, 20 dkg cukor; krém: a tortából megmaradt gesztenye (70 dkg), 15 dkg vaj, 10 dkg vaníliás cukor; csokoládémáz: 2 szelet csokoládé, 10 dkg vaj

  • Bajor káposzta

    Hozzávalók: 80 dkg fehérkáposzta kockára vágva, 10 dkg császárszalonna kockára vágva, 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 3 dl barna alapmártás, só, bors, köménymag.

  • Sajtos gombóc

    Hozzávalók: 30-40 dkg burgonya, 4 dkg vaj, 3 tojás, 15 dkg reszelt sajt, olaj a sütéshez.

  • Gyümölcsök joghurtba rejtve

    Hozzávalók: 8 dl natúr joghurt, 1 citrom reszelt héja, 4 lap zselatin, 15 dkg porcukor, 1 dkg vaníliás cukor, 30 dkg friss vagy befõtt gyümölcs, 1/2 dl víz.

  • Csicseriborsóleves

    Hozzávalók:

    12 dkg csicseriborsó (egy éjszakát áztatva), 1 kis krumpli, 1 szép szál póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél fej fehér hagyma, fél bio leveskocka vagy 3 dl alaplé, olívaolaj és vaj

  • Kapormártás recept

    Hozzávalók:
    1 csomag kapor, 50 g liszt, 50 g vaj, ecet, 1 dl tejfel, só, cukor, 3 dl csontleves.

  • Sült pulykacomb marsalával

    Hozzávalók: 2 db 75 dkg-os pulykacomb, 1 dl marsala (vörös likõrbor), 1 dkg szarvasgomba, 2 dl tejszín, 2 kávéskanál kukoricaliszt, 1 dkg vaj, só, õrölt bors;

  • Kakaspörkölt túrós csuszával

    Hozzávalók: 1 öregkakas, 3 fej hagyma, két kanál szines paprika, bors, 2-3 kanálnyi lecsó, erõspaprika.

  • Szilveszteri lencseleves

    Szilveszteri lencselevesEgy lábosban olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, beletesszük az előzőleg kiválogatott, beáztatott lencsét. Fűszerezzük fokhagymával, babérlevéllel, vízzel felöntjük és lassan puhára főzzük. A megfőtt lencsét szitán áttörjük, vagy turmixgépben pépesítjük, hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt, felforraljuk, majd átszűrjük. A füstölt sajtot kockára vágjuk, és forró sütőben hirtelen megpirítjuk. Az elkészült levest csészébe merjük és tálalás előtt helyezzük bele a pirított sajtkockákat. És már fogyaszthatjuk is :)

  • Kókuszgolyó

    Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 2 evõkanál kakaó, 1 tasak vaníliás cukor, 1 mokkáskanál rumaroma, 1 csomag kókuszreszelék, 2 dl kávé, 1 dl tej.