rss
  • Sült gyümölcsök vaníliás habbal

  • Share on Tumblr

    Sült gyümölcsök vaníliás habbalA különböző gyümölcsöket egyforma, falatnyi darabokra vágjuk. Egy hőálló tálat kivajazunk, a gyümölcsöket összekeverjük egy kevés nádcukorral, és megforgatjuk őket étkezési keményítőben. Reszelünk rájuk friss gyömbért, és betesszük a 200 C fokra előmelegített sütőbe. Amíg a gyümölcsöket elősütjük, összeállítjuk a tésztát. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy kevés sóval, hozzáadjuk a nádcukrot, egy csipetnyi fahéjjal. Végül hozzáöntjük az olvasztott vajat és összekeverjük. A gyümölcsöket kivesszük a sütőből, és a tésztát egy evőkanállal tetejükre szaggatjuk.

    200 C fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. A joghurtot egy kevés mézzel és egy fél rúd vanília magjaival elkeverjük, lehűtjük. A megsült cobblert a hideg vaníliás joghurttal vagy vanília fagyival tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 7,5 dkg sima liszt
    - 7,5 dkg teljeskiörlésű liszt
    - 10 dkg nádcukor
    - 15 dkg olvasztott vaj
    - sütőpor
    - fahéj
    - gyömbér
    - 1 kg őszi gyümölcs:
    - őszibarack, szilva, füge, áfonya, körte
    - 30 dkg török vagy görög joghurt
    - méz
    - 1/2 vanília rúd


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Édes-savanyú kínai falatok

    Hozzávalók: 80 dkg sertéscomb, 2 tojás, 3 ek. kukoricaliszt, 2 ek. szójaszósz, 1 1/2 dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, 1/2 zöldpaprika, 1/2 paradicsompaprika, 20 dkg ananász, 8 kanálnyi ananászkonzervlé.

  • Zöldségleves (Sebze Çorbasi)

    Hozzávalók: 2 fej hagyma, 2 ek margarin, 2 ek liszt, 1,5 l húsleves, 1 sárgarépa, 1 póréhagyma, 1 burgonya, 1 zeller, 4 ek tej, 1 tojássárgája, só, apróra vágott petrezselyemzöld.

  • Rakott túrós tészta

    Hozzávalók:

    25 dkg fodros nagykocka tészta
    25 dkg túró
    2 tojás
    15 dkg cukor
    5 dkg vaj
    2 evõkanál tejföl
    fél csomag mazsola
    2 csomag vaníliás cukor
    1 citrom reszelt héja

  • Gyümölcsös túrótorta sütés nélkül

    Hozzávalók: 75 dkg túró, 3 dl tej, 6 kiskanál étkezési zselatin, 30 dkg cukor, 20 dkg margarin.

  • Chilis bab

    Fokhagymát és vöröshagymát (lehet lila hagyma is) olajon megpirítok. Általában 2 doboz Bonduelle mexikói csípõs chilis babot szoktam vásárolni. Ezt ráöntöm a megpirított hagymára, egy kis vízzel kiöblítem a dobozt és beleöntöm a babba.

  • Báránypástétom

    Hozzávalók: 50 dkg darált bárányhús, 30 dkg darált sertéshús, 2 gerezd fokhagyma, 3 tojás, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 2 dkg margarin, 2 ek liszt, kakukkfû és bors.

  • Mandulában sült szilva

    Hozzávalók: 40 dkg szép, nagy szemû, magvaváló szilva, 10 dkg darált mandula, 2 db egész tojás, kevés porcukor a tetejére;

  • Spagetti carbonara

    Hozzávalók: 1 csomag spagetti (legjobb a durum lisztbõl készült), 5 dkg vaj, 1 púpozott evõkanál liszt, 6 dl tej, 20 dkg gomba (én a csiperkét szeretem, de kinek mi ízlik), 20 dkg sonkafelvágott (jó a legolcsóbb is! esetleg a megmaradt húsvéti sonka), 20 dkg sajt, olaj, só, bors, szerecsendió;

  • Olasz lencseleves

    Hozzávalók: 30 dkg lencse, 3 db répa, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg fontina sajt (v hasonló), 2-3 szelet toszkán kenyér (szikkadt), 1-2 csipet só, 1-2 ek extra szûz olíva olaj.

  • Margit szelet

    Tészta: 60 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 3 evõkanál olvasztott méz, ½ margarin, 1 dl tej, 1 sütõpor.

  • Csõben sült gombás paradicsom

    Hozzávalók: l kg paradicsom, l-2 vöröshagyma, 25 dkg gomba, l5 dkg bacon szalonna, l5 dkg ementáli sajt, 10 dkg zsemlemorzsa, l dl tejszín, só, bors, zsályalevél, szerecsendió, fokhagymás vaj.

  • Spenótos-sajtos rakott tészta

    Hozzávalók: 1 csomag mirelit spenót, 1 doboz fõzõtejszín, 20 dkg trapista sajt, 1 csomag száraztészta, /lehetõleg fodros kocka/, 2 tojás, 2 ek étkezési keményítõ vagy liszt, 1 csipet õrölt szerecsendió, sok fokhagyma /lehet granulátum is/, só, bors;

  • Máglyarakás

    Hozzávalók: (8 személyre), 6 szép alma, 1 púpozott mokkáskanál, õrölt fahéj, 15 dkg Rama margarin, 8 szikkadt zsemle, 1 liter tej, 4 tojás, 30 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg sárgabarackíz. A tepsi kikenéséhez: margarin, zsemlemorzsa.

  • Bécsi császármorzsa

    Hozzávalók: 12,5 dkg liszt, 5 tojás, fél liter tejszín, csipetnyi só, 2 dkg cukor, 6 dkg vaj, 1 cs vaniliáscukor, 4 dkg mazsola, 2 cl rum, 20 dkg párolt szilva, 3 dkg mandula.

  • Sajttal sonkával töltött karaj rántva

    Sajttal sonkával töltött karaj rántvaA hússzeleteket szétnyitjuk, deszkán alaposan kiklopfoljuk, sózzuk, enyhén borsozzuk, egyik felükre egy szelet sonkát és egy szelet trappista sajtot teszünk, lehet beletenni egy vékony szelet füstölt sajtot is, hogy még jobb ízt adjon neki. Ráhajtjuk a hús másik felét, széleit bekenjük egy kevés tojásfehérjével, hogy összeragadjon. Lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban, kis lángon, lassan szép pirosra sütjük. Lassan süssük, hogy a dupla hússzelet átsüljön. Forrón, frissen sült burgonyával tálaljuk.

  • Szezámmagos csirkefalatok

    Szezámmagos csirkefalatokA csirkemell filét felkockázzuk, majd egy serpenyőben olajat melegítünk. A bunda hozzávalóit egy tálban csomómentesen összekeverjük. A víz mennyisége a tojás méretétől függően változhat. Elég sűrű legyen a tészta, a palacsintatésztánál jóval sűrűbb. A felkockázott húsból egy keveset belemártogatunk a bundába és gyorsan beletesszük az olajba a darabkákat. Ne tegyünk egyszerre sokat, mert megdagadnak és összeragadnak. Figyeljünk rá, hogy egyesével süljenek szép aranybarnára. Ha kisültek lecsepegtetjük.

  • Füstölt sonkás pizza

    Hozzávalók: fél kiló tészta, 25 dkg füstöltsonka, 2 merõkanálnyi paradicsommártás, 10 dkg parmezán sajt.

  • Csokifészek

    Hozzávalók: cornflakes, vagy más száraz pehely, 15 dkg csokoládé, 2 EK kakaópor, 2 EK cukor, 2 EK vaj, húsvéti édességek.

  • Victoria Boutenko: A nyerskonyha legjobb receptjei

    A szerzõnõ ezúttal családja legféltettebb kincseként õrzött receptjeit adja közre könnyen érthetõ módon, fotók százainak kíséretében, miközben az ételkészítés minden egyes lépésénél érezhetõ lelkesedése, a kezdõ szakácsokat bátorító hozzáállása.

  • Csirkesaláta

    CsirkesalátaA csirkemellet összevágjuk, és olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, de használhatunk akár fűszerkeverékeket is (pl. francia, görög). A zöldségeket (paradicsom, kaliforniai paprika, kígyóuborka, hagyma) összevágjuk. Az ecetet az olívaolajat és a mézet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Az öntetet egy üvegben összerázzuk a zúzott fokhagymával, majd a zöldségekre öntjük. Végül ráöntjük a zöldségekre, és rászórjuk a sült csirkét. Legvégül az egészet összeforgatjuk, és kb. 1/2 órai hűtés után tálalhatjuk. De ízlés szerint bármilyen zöldség darabolható a salátába, ki melyiket szereti.