rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Tejszínes hagymaleves

  • Share on Tumblr

    Tejszínes hagymalevesA vöröshagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk, majd a forró olajon, üvegesre pároljuk. Ha a hagyma megpirult ezt követően hozzáadjuk a lisztet, gyorsan összekeverjük, és felöntjük a húslevessel. (Oda kell figyelni, oda ne kapja a lisztet.) Felforraljuk lassú tűzön, majd beízesítjük a fűszerekkel. A tejszínbe szedünk egy kevés forró levet, összekeverjük, és kavarás közben visszaöntjük a lábosba. A legvégén ha kell még, ízesítjük. Forrón szedjük tányérba, reszelt sajttal megszórjuk és pirítóst adunk hozzá, ami lehet kenyérből vagy baguetteből.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:

    - 3 db hagyma
    - 9 dl húsleves
    - 1 dl főzőtejszín
    - 2 csapott ek. liszt
    - ételízesítő
    - só
    - bors
    - olaj
    - trappista sajt
    - kenyér, vagy baguette


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Wild kiwi

    Hozzávalók: 4 cl kiwilikõr, 2 cl fehér rum, tonic a feltöltéshez.

  • Tojásos rizstorta

    Hozzávalók 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás, 10 dkg cukor, reszelt citromhéj, 5 dkg mazsola, ízlés szerint vágott mandula vagy dió.

  • Gombás fasírt

    Hozzávalók:

    - 2 nagy csokor friss petrezselyem
    - 1 egész tojás
    - 3 zsemle
    - 70 dkg darált hús
    - 7-8 gerezd fokhagyma
    - pirospaprika
    - só
    - bors
    - ételízesítõ
    - szárított vegyes erdei gombafûszer
    - kevés tej
    - olaj a sütéshez
    - morzsa

  • Kaszpi saláta

    Hozzávalók 5 személyre: 2 db közepes hering, 4 db sárgarépa, 2 db ömlesztett sajtkocka, 15 dkg vaj, bors, petrezselyem zöldje.

  • Karfiolleves

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 3 dkg zsír, 3 dkg liszt, petrezselyemzöld, 4 ek tejföl, só.

  • Paprika-paradicsom saláta

    Hozzávalók: 3 paradicsomprika (pritaminpaprika), fél kg paradicsom, fél tk só, 3 ek cukor, 2 ek ecet, 1 ek olaj, 1 ek vágott zöldpetrezselyem.

  • Nyúlmájjal töltött pulykamell, joghurtos brokkolisalátával

    A pulykamell-filét késsel szétnyitjuk úgy, hogy egy lapot kapjunk belõle. Kiálló széleit levágjuk, a húst kb. 1 cm vastagságúra gyengén kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A levágott részeket kétszer átdaráljuk, hozzáadjuk a tojásfehérjét, a tejszínt, kevés sót és borsot, s keverõkanállal vagy habverõvel péppé keverjük.

  • Hagymafõzelék

    Hozzávalók:

    - 1,5 kg hagyma
    - 1 ek. olaj
    - 1 ek. liszt
    - 1,5 dl fehérbor
    - 1,5 dl erõleves
    - 1 dl tejföl
    - 1 kk. majoránna
    - só, bors
    - csipetnyi szerecsendió

  • Olasz zöldbab leves

    Hozzávalók:

    - 5 dkg füstölt szalonna
    - 1 vöröshagyma
    - 1 sárgarépa
    - 1 szál petrezselyemgyökér
    - 0,5 zeller
    - 3 paradicsom
    - 5 dkg kelkáposzta
    - 10 dkg zöldbab
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 kis csokor bazsalikom
    - 5 dkg rövid csõtészta
    - só, fehér bors
    - 10 dkg reszelt parmezán

  • Bodzalekvár (bogyóból cigány módra)

    Hozzávalók: 5 kg érett bogyó, 3 kg cukor, 7 dl víz.

  • Meleg rumos meggyleves

    Hozzávalók: 1 üveg meggybefõtt, 3 dl tejszín, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 evõkanál finom liszt, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, 1 csapott mokkáskanál õrölt szegfûszeg vagy 3 szem egész, szegfûszeg, 1 mokkáskanál só, 1/2 dl rum vagy 1 evõkanál rumaroma.

  • Keménytojás vadasan

    Hozzávalók: 8 tojás, 7 dkg zsiradék, 10 dkg vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 4 dkg liszt, 2 g õrölt bors, 1 tk szemesbors, mustár, 2 babérlevél, 2 dl tejföl, 1 citrom, cukor, só, ecet.

  • Finom káposztaleves

    Hozzávalók: 75 dkg sertéscsont, 25 dkg sertésszív, 5 dkg zsír, 30 dkg fehérkáposzta, 10 dkg burgonya, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 2,5 dl tejföl, 1/2 babérlevél, 5 dkg hagyma, 1/2 csomó petrezselyemzöld, 2 dkg só, csipetnyi bors, paradicsompüré.

  • Húsvéti dióskalács

    Tésztához:

    - 300 g átszitált liszt
    - 20 g élesztõ
    - 60 g cukor
    - 1 tojás
    - 125 ml zsíros tej
    - 50 g puha vaj
    - 1 csipet só

    Töltelékhez:

    - 200 g darált dió
    - 100 g cukor
    - fél narancs leve és reszelt héja
    - kb. 8 ek tej
    - 30 g vaj

    Bevonathoz:

    - 80 g porcukor
    - 3 ek citromlé

  • Káposztás rétes

    Hozzávalók: 1 kg fejeskáposzta, 10 dkg zsír, vagy olaj, 3 dkg cukor, só, õrölt bors.

  • Fûszeres Graham torta

    Hozzávalók:

    1 dl fõzõmargarin, 1 teáskanál vanília, 2 dl méz, 2 db tojás, 1/2 dl liszt, 1/2 teáskanál só, 1,5 teáskanál sütõpor, 1/4 teáskanál szódabikarbóna, 1/4 teáskanál õrölt szerecsendió, 1/2 teáskanál õrölt fahéj, 4 dl Graham kenyérmorzsa, 1,5 dl tej

  • Füstalthalsaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg füstölt hal pisztráng, lazac vagy makréla), 1 alma, 1 kisebb kígyóuborka (kb. 15 dkg), 1 kis fej hagyma, 4 evõkanál tejföl, 3 evõkanál majonéz, csipetnyi só, csipetnyi fehér bors, pár csepp citromlé, paradicsom, tojáskarikák, uborkakarikák és kapor a díszítéshez.

  • Gyümölcsös túrótorta

    Hozzávalók:

    - 1 db 6 tojásos piskóta

    Krém:

    - 20 dkg margarin
    - 4 db tojássárgája
    - 25 dkg túró
    - 25 dkg cukor
    - kb. 8 dkg vaníliás porcukor
    - 5 g zselatin
    - bármilyen gyümölcs

  • Túrós tarhonya

    Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, 35 dkg túró, egy közepes hagyma, egy zöldpaprika, kevés zsiradék, húslé vagy leveskocka, só.

  • Francia karalábé

    A meghámozott, laskára vágott karalábét a forró vajban megforgat­juk, majd egy kevés sóval a saját levében puhára pároljuk. Finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük, a tojássárgájával elkevert tejföllel leöntjük, és a sütõben megsütjük.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...