rss
  • Tejszínes hagymaleves

  • Share on Tumblr

    Tejszínes hagymalevesA vöröshagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk, majd a forró olajon, üvegesre pároljuk. Ha a hagyma megpirult ezt követően hozzáadjuk a lisztet, gyorsan összekeverjük, és felöntjük a húslevessel. (Oda kell figyelni, oda ne kapja a lisztet.) Felforraljuk lassú tűzön, majd beízesítjük a fűszerekkel. A tejszínbe szedünk egy kevés forró levet, összekeverjük, és kavarás közben visszaöntjük a lábosba. A legvégén ha kell még, ízesítjük. Forrón szedjük tányérba, reszelt sajttal megszórjuk és pirítóst adunk hozzá, ami lehet kenyérből vagy baguetteből.

    Hozzávalók:

    - 3 db hagyma
    - 9 dl húsleves
    - 1 dl főzőtejszín
    - 2 csapott ek. liszt
    - ételízesítő
    - só
    - bors
    - olaj
    - trappista sajt
    - kenyér, vagy baguette


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rakott cukkini

    Rakott cukkiniA cukkinit megmossuk, megpucoljuk, majd nagyjából egyforma méretű karikákra vágjuk. Felmelegítünk egy kis olajat és először a felkarikázott cukkinit serpenyőben elősütjük, hogy egy kicsit megbarnuljon. Utána kisütjük a húst ugyanígy. Míg sül a hús a serpenyőben, addig a rizst megfőzzük. A tepsi aljára végigrakjuk a cukkinit, nem kell kikenni a tepsit, mert a cukkini olajos marad. A cukkini után a hús, utána a rizs következik, erre a sonkát tesszük majd újabb adag cukkini,végül a sajt következik. Előmelegített sütőben megsütjük.

  • Bundában sült virsli

    Hozzávalók:

    - 5 pár mûbeles virsli
    - 2 tojás
    - 4 ek tej
    - 4 ek liszt
    - 1 kis fej hagyma reszelve
    - ízlés szerint mustár
    - só
    - forgatáshoz
    - liszt
    - sütéshez
    - olaj

  • Sajtos töltött sonka

    Hozzávalók: 8 nagy, vékony szelet nyers füstölt sonka, 1 nagyobb, savanykás alma, 8 hajszálvékony szelet óvári sajt, kis fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 8 szem szegfûszeg, tej a sonka áztatásához, késhegynyi törött fekete bors, kevés liszt, ízlés szerint só.

  • Alma mézkéregben

    Hozzávalók: 1/2 dl apróra vágott datolya, 1/2 dl méz, 2 evõkanál durvára darált (pekán/hikori) dió, 2 teáskanál reszelt citromhéj, 1 dl Graham kenyérmorzsa (vagy zsemlemorzsa), 1 teáskanál fahéj, 6 db közepes, savanykás alma, 1 dl olvasztott vaj, 2 dl méz.

  • Tésztasaláta

    Hozzávalók:

    - 25 dkg tészta
    - 1 piros paprika
    - 1/4 kígyóuborka
    -1 kisebb lilahagyma
    - 1 paradicsom
    - 1 pohár kefír
    - só, bors
    - tetszõleges sajt

  • Ránott savanyúleves nyúlból

    Hozzávalók: 1,5 kg vegyes vadnyúlhús, fél kg krumpli, babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, tejföllel feleresztett rántás, 2 ek. ecet, só.

  • Alufóliában sült gyömbéres hal

    Hozzávalók: 80 dkg tonhalfilé, 2 evõkanál frissen reszelt gyömbér, vagy 1 csapott evõkanál gyömbérpor, 4 szál zöldhagyma, 12 fej gomba, 2 evõkanál olaj, 4 evõkanál fehérbor, só.

  • Mézes sült kacsacomb

    Hozzávalók:

    - 4 kacsacomb
    - 3 újhagyma aprítva
    - 2 gerezd fokhagyma, préselve
    - 3 ek balzsamecet
    - 3 ek méz
    - 2 ek szójaszósz
    - 1 csipet tengeri só
    - néhány szem bors (õrölve)

  • Sonkás polenta (Polenta con prosciutto)

    Hozzávalók: 1 ek só, 1,5 l víz, 30 dkg kukoricadara, 2 tojás, 6 ek vágott mandula, bors, szerecsendió, zsír a kikenéskez, 30 dkg nyers sonka, 2 ek vaj, 50 dkg mozzarella, 1 csomó zsálya.

  • Sztrapacskagombóc

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, pár kanál liszt, 1 tojás, só.

  • Cseresznye leves

    Hozzávalók:

    50 dkg fagyasztott magozott cseresznye, 1 doboz (3 dl) tejszín, 1 csomag puncs ízû pudingpor, cukor ízlés szerint, 5 púpozott evõkanál liszt + víz, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom, fahéj, õrölt szegfûszeg, felvert tejszín a díszítéshez

  • Vargabéles

    Hozzávalók: 4 fõ részére:

    200 g cérnametélt, 5 db gyermelyi tojás, 150 g margarin, 300 g cukor, 1 kg túró, 2 dl tejföl, 100 g mazsola, 1 citrom, 2 evõkanál vaníliás cukor, fél-fél adag vanília és gyümölcsmártás.

  • Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, 2 tojás, õrölt bors, só, 1 csokor petrezselyem, 4 evõkanál tönkölybúzaliszt, 1 dl olívaolaj, 4 paradicsom, 1 csokor bazsalikom.

  • Omlós keksz (linzer)

    50 dkg lisztet 2 teáskanál sütõporral és nagyon hideg(!) 24 dkg margarinnal összegyúrjuk, morzsoljuk, majd hozzáadunk 2 egész tojást, 14 dkg cukrot, 2 zacskó vaníliás cukrot, és az egészet gyorsan jól összedolgozzuk.

  • Csoki likõr

    Hozzávalók.: 10 dkg étcsokoládé, 20 dkg kristálycukor, 7 dl tej, 1 tojás sárgája, 2 cs. vaníliás cukor, 2dl tiszta szesz, vagy 4 dl vodka.

  • Sertéssült rizzsel

    Hozzávalók:

    50 dkg sertéscomb, 3 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál szójaszósz, csipetnyi pirospaprika; az ananászos rizshez: 40 dkg ananász, 1 hagyma, 5 dkg thai rizs, 2 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi cukor, 3 dl tej, 10 dkg kókuszreszelék, 5 dkg mogyoró, 1 kávéskanál koriandermag, õrölt bors

  • Hagymás sajtos csirkemell

    Hozzávalók:

    - 1 egész csirkemell
    - 1 nagy szál póréhagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 dl tejszín
    - 15 dkg reszelt sajt
    - só
    - bors

  • Székelykáposzta

    Hozzávalók: 500g sertéslapocka, 200 g füstölt kolbász, ( ha van otthol szalonna börke adjuk hozzá) 600 g savanyúkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 50 g zsir, 3 gerezd fokhagyma, 1 pohár tejföl, só, bors, majoránna, pirospaprika, egészbors, babérlevél, kevés lecsó vagy paprika - paradicsom.

  • Máj portugál módra

    Borjú- vagy marhamájszeleteket lisztben megforgatunk. (Vigyázat: a májat csak a sütés után szabad megsózni!) Két nagy fej hagymát apróra vágunk, kb. 1/2 kg zöldpaprikát kicsumázunk, ha erõs, kiszedjük az erét, majd vékony csíkokra vágjuk.

  • Tonhalas tészta

    Tonhalas tésztaFeltesszük a tésztának való vizet forrni, ha forr sózzuk, majd a tésztát az utasítás szerint készre főzzük. Közben egy közepes serpenyőben az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a hámozott fokhagymát, pirítjuk. Ezalatt megmossuk a paradicsomot, kivágjuk a csumáját, felezzük, kis kockákra metéljük, majd betesszük a serpenyőbe a fokhagyma mellé, lefedve, néha megkevergetve pároljuk. Közben leöblítjük hidegvízzel a kapribogyót, az olajbogyót, és a paradicsomhoz adjuk. A tonhalról leöntjük az olajat (vagy a lét, ha nem olajban eltett), villával összetörjük, és a paradicsomhoz keverjük.