rss
  • Tejfölös csirkeszelet

  • Share on Tumblr

    Tejfölös csirkeszeletA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, és forró olajon mindkét felüket pirosra sütjük. Közben felteszünk körülbelül két liter vizet forrni, amelybe teáskanálnyi ételízesítőt és három darab babérlevelet dobunk. Ha a húsok megsültek, a vízben teljesen puhára főzzük. Ez hozzávetőlegesen 30-40 percet vesz igénybe. Ezután a forró vízhez adjuk a tíz evőkanál prézlit, 1 evőkanál búzadarát és a tejföllel elkevert mustárt. Tíz percig összefőzzük, a prézlitől és a darától sűrű, szaftos lesz. (Aki szereti, az tehet bele egy kis gombát is a szószba.)

    Hozzávalók:

    - 70 dkg csirkemell filé (vagy pulykamellfilé)
    - 450 g tejföl
    - 2 ek mustár
    - 10 ek zsemlemorzsa
    - 1 evőkanál búzadara
    - 3 db babérlevél
    - só ízlés szerint
    - ételízesítő ízlés szerint
    - 1 dl napraforgó olaj
    - 2 l víz


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sörös kukoricafánk

    Hozzávalók: 1 doboz kukoricakonzerv, 1 db egész tojás, 2 gerezd fokhagyma, 2 púpozott evõkanál kukoricaliszt, 1 dl barna sör, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál sütõpor, kevés finomliszt;

  • Fokhagymás gombaleves

    Hozzávalók: fél kilónyi erdei gomba, 2 fej hagyma, 6-7 gerezd fokhagyma, 2 leveskocka, 5 dkg vaj, 1 ek liszt, 1 deci tejföl, 1 csomó petrezselyemzöld, só, bors, paprika.

  • Polip üvegtésztával

    Hozzávalók: 50 dkg polip, 30 dkg kínaikel, 12 dkg szárított fafülgomba, 12 dkg rizsmetélt, 1 hagyma, 1 csokor metélõhagyma, fél dl szaké (rizsbor), 2 ek szójaszósz, 2 citrom leve, 1 ek szezámolaj, õrölt fehér bors, só.

  • Csuka tormamártással

    Elkészítés: A halat egészben, a fejével együtt, annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük fõni. A fõzõlébe beletesszük a cukrot, a babérlevelet, a borsot, a szegfûborsot, és literenként 2 kávéskanálnyi sót adunk hozzá. A halat - forrástól számítva - lassú tûzön 5 percig fõzzük. Mikor megfõtt, kiemeljük (a fõzõlevet nem öntjük ki), megtisztítjuk a szálkáktól, apró darabokra vágjuk, és melegen tartjuk. A fõzõlevet átszûrjük.

  • Áfonyás-joghurtos muffin

    Hozzávalók 12 db-hoz: 15 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott), l 25 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt, 1 tojás, 1 teáskanál sütõpor, 1,5 dl olvasztott margarin 10 dkg gyümölcscukor, 2 dl joghurt.

  • Cindarella

    Hozzávalók: 2cl kókuszszirup, 1cl grenadine, 8cl ananászlé, 8cl narancslé, 2cl tejszín.

  • Csokoládés amaránt szelet

    1-6-ig egy lábasba bemérjük és kb. 5 percig fõzzük. A végén bekeverjük az amarántot és a mazsolát, rummal és vaníliás cukorral ízesítjük.

    A masszát egy alufóliával kibélelt õzgerincsütõbe tesszük. Kihûlés után deszkára borítjuk, felszeleteljük és pattogatott amarántban meghempergetve tálcán tálaljuk.

  • Tökfõzelék

    Hozzávalók:

    Elõre lereszelt és besózott tök
    Tejföl
    Liszt
    Olaj
    Bors

    Kapor

  • Tejfölös karfiol leves

    Hozzávalók: 2 szál nagyobb sárgarépa, 1 szál gyökér, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 nagyobb fej karfiol, 1 doboz tejföl (annak, aki nem diétázik 1 evõkanál liszt), só, õröltbors, vegeta, 1/2 leveskocka, õrölt pirospaprika, kevés étolaj.

  • Tormás fejes saláta

    Hozzávalók: 1 nagy, vagy két kisebb fej saláta, 2 dl tejföl, 2 ek reszelt torma, cukor, só, citromlé, 1 cs kapor.

  • Bols Blitz

    Jéggel félig telt borospohárba öntjük elõbb a likõrt, majd a brandyt, feltöltjük gyömbérrel, s a gyümölcsszelettel díszítjük.

  • Egres rumban

    Hozzávalók: 1 kiló majdnem érett egres, 70 dkg cukor, fél liter víz, 1 liter rum, 3 vaniliarúd, 5-6 ágacska citromfû.

  • Virslis tészta

    A hagymát apróra vágom és olajon megpirítom, majd ráteszem a karikára vágott virslit. Meghintem pirospaprikával és felöntöm egy kevés vízzel.

  • Kedvenc szelet

    60 dkg lisztet összekeverünk 1 cs. sütõporral adunk hozzá 18 dkg zsírt, 18 dkg cukrot, 2 db tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

  • Gombás tejszínes csirke

    Hozzávalók: kb 8db csirkeszárny, 1 tasak Gombakrémlevespor (a nagytasakos, a poharasból 2-3tasak), 2dl tejszín (ha lehet hab tejszínt mert akkor krémesebb).

  • Pulykamell mandulával

    Hozzávalók: 60 dkg pulykamellfilé, 20 dkg mandula darálva; 2 tojás, 1 zsemle, 1 dl tej, 1 kis fej vörös­hagyma, só, õrölt bors.

  • Szilvás gombóc

    Hozzávalók: zsemle 6 db, vaj 5 dkg, tojás 3 db, liszt 12 dkg, szilva 0.5 kg, cukor 10 dkg, õrölt fahéj 1 dkg, zsír 10 dkg, zsemlemorzsa 5 dkg, só 1 késh., esetleg szilvaíz 25 dkg.

  • Gesztenyekrém-torta

    Hozzávalók:

    1 kg gesztenye vagy gesztenyemassza, 6 tojás habja, 20 dkg cukor; krém: a tortából megmaradt gesztenye (70 dkg), 15 dkg vaj, 10 dkg vaníliás cukor; csokoládémáz: 2 szelet csokoládé, 10 dkg vaj

  • Sajtos pecsenye

    Hozzávalók: 4 szelet sertéstarja, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg mirelit szemes kukorica, 5 dkg vaj, 10 dkg sajt, 3 evõkanál olaj, só, bors, petrezselyem.

  • Disznótoros káposztaleves

    Hozzávalók: 60 dkg sertéshús, 40 dkg savanyú káposzta, 5 dkg rizs, 1 evõkanál zsír, 2 evõkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, késhegynyi pirospaprika, 2 dl tejföl.