rss
  • Töltött sertéskaraj

  • Share on Tumblr

    Töltött sertéskarajBőrrel lefele a húst egy vágódeszkára helyezzük. Alul, horizontálisan egy mélyedést vágunk a húsba, majd szétnyitjuk, megtöltjük, és eredeti formájába visszaalakítjuk. A húst, 2cm-es hézagok hagyva, átkötözzük (mint a sonkát). A megtöltött, átkötözött húst bedörzsöljük durva, tengeri sóval. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A húst egy rácsra helyezzük, egy tepsibe vizet töltünk. A rácsot a tepsire helyezzük, és a bemelegedett sütőbe tesszük 30 percre. Amikor a bőr szép barna és pörcös, a sütőt 190 fokra visszakapcsoljuk és további 1- 1½ órán át sütjük.

    loading...

    Tálalás előtt legalább 15 percig letakarva pihentetjük.

    A töltelék hozzávalói és elkészítése:

    Hozzávalók:

    - 2 tk olaj
    - 1 hagyma aprítva
    - 2 gerezd fokhagyma préselve
    - 8 dkg bébi spenót
    - 2 ek aprított bazsalikom levél
    - 15 dkg párolt rizs
    - 3 dkg pörkölt fenyőmag
    - fél citrom reszelt héja
    - 1 tojás felverve
    - fél csokor petrezselyem zöld levél aprítva

    Elkészítés: A hagymát és fokhagymát az olajban puhára sütjük. Hozzáadjuk a spenótot és bazsalikomot, amikor a levelek megfonnyadtak, levesszük a tűzhelyről. Hűlni hagyjuk. Elkeverjük a többi hozzávalóval. Sózzuk, borsozzuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bearni mártás

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 0,5 dl borecet, 2 tojássárgája, 3 szem gyöngyhagyma, 2 ek. citromlé, 1-1 ek. vágott tárkonylevél és metélõhagyma, só, bors.

  • Gombás tarja tepsiben

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 15 dkg margarin, 1 kg sertéstarja, õrölt bors, só, 30 dkg gomba, 2 zöldpaprika, 4 dl tejföl, 1 kis fej hagyma.

  • Sonkás-sütõtökös metélt

    Hozzávalók:

    - 20 dkg sonka
    - 6 dkg sajt
    - 15 dkg sütõtök
    - 1 db kápia paprika
    - 4 szál újhagyma
    - 2 dl tejszín
    - 2 dkg sütõmargarin
    - 1 evõkanál olívaolaj
    - kis csokor bazsalikom
    - só
    - frissen õrölt feketebors

  • Fokhagymás pogácsa

    Hozzávalók: 1 doboz mirelit leveles-vajas tészta, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 1 tojássárga, fél dl tej, 1 mk törött bors, 1 mk só.

  • Camembert-rel töltött croissant

    Hozzávalók: 55 dkg liszt, egy pohár (180 grammos) joghurt, 2 dl tej, 5 dkg élesztõ, 2 tk só, 1 tk cukor, 25 dkg margarin, 5 dkg Bakony Camembert sajt, tojássárgája a kenéshez.

  • Holland spagetti

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 10 dkg reszelt edami sajt, 1 dl tejszín, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál só és ízlés szerint törött fehér bors.

  • Barackbólé fagyival

    Hozzávalók 12 személyre: 8 szem barack, 2 liter baracklé, 2 liter multivitaminlé, 1,5 liter szénsavas szõlõlé, 2 liter vaníliafagylalt.

  • Piros krémsajt

    A krémsajtot összekeverjük a vajjal, paradicsompürével, 1/4 fej reszelt vöröshagymával, sóval , borssal és egy mokkáskanálnyi mustárral.

  • Ausztrál répás sütemény

    Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 20 dkg pekándió, 25 dkg liszt, 2 tk szódabikabóna, 2 tk fahéj, 100 g mazsola, 250 g barna cukor, 4 tojás, 250 ml olaj

  • Kapros ínyenc burgonyaleves

    Hozzávalók: 2 db tyúkhúsleves-kocka, kapor (szárított is lehet), pirospaprika, só, olaj, 50 dkg burgonya, 1 fehérpaprika, 1 kis fej vöröshagyma, 1 pici paradicsom (lehet sûrített is), 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 1 sárgarépa, pici õrölt kömény, pici liszt a berántáshoz.

  • Gyömbéres-fahéjas keksz

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, kb. 2 dl tej, sütõpor, vaníliás cukor, 1 kk gyömbér, 1 kk fahéj.

  • Amerikai palacsinta

    Hozzávalók: 1 bögre finom liszt, 1 tk cukor, 1 tk só, 1 tk szódabikarbóna, 1 csomag vanillincukor, 2 egész tojás, 1 bögre tej, 1 tk lágy margarin.

  • Brókersaláta

    Hozzávalók: 1 kis doboz csöves kukorica, 5 húsos paradicsom, 1 kis doboz gombafej, 20 dkg brokkoli (mélyhûtött), 4 keménytojás, 1,5 dl olivaolaj (extraszûz), 5 ek borecet, 2 tk só, 1/m mk frissen õrölt feketebors.

  • Gyümölcsös gofri

    Hozzávalók: 50 dkg mirelit erdei gyümölcs, 1 evõkanál teavaj, 2 evõkanál porcukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 6 cl vodka; a tésztához: 8 dkg vaj, 3 evõkanál cukor, 1 rúd vanília kikapart húsa, 2 szétválasztott tojás, 15 dkg finomliszt, 2 dl tejföl, olaj a gofrisütõhöz.

  • Húsmentes töltött káposzta

    Hozzávalók:

    - 1 csomag kemény tofu
    - 4 fõtt tojás
    - 3 közepes vöröshagyma
    - 5 dkg füstölt sajt
    - 20-25 dkg rizs
    - 2 tojás
    - olaj
    - só
    - csemege pirospaprika
    - zöldséges leveskocka
    - babérlevél
    - szemesbors
    - oregano
    - kis, hegyes, erõs csövespaprika
    - liszt
    - tejföl
    - 1 kisebb fej savanyított káposzta
    - 1 kg vágott, savanyú (apró) káposzta

  • Csirke karfiol, vagy kalarábéval

    A karfiolt kis rózsákra darabolva, vagy ha kalarábéval készítjük, azokat kocka, vagy tetszés szerinti darabokra vágva egy földarabolt csirkével együtt sósvízben puhára fõzünk.

  • Szalonnás karfiol

    Hozzávalók: 1 fej karfiol vagy 1 üveg karfiolkonzerv, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, 2 dl húsleves (leveskockából is lehet!), 1 dl tejföl, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Rakott tojás

    10 db tojást megfõzünk, majd megtisztítjuk és félbevágjuk. A tojássárgákat kiszedjük és egy kis tálkában 2 doboz májkrémmel, vagy 15 dkg darált párizsival, valamint annyi tejföllel hogy krémes állagú legyen kikeverjük. Ízesítjük sóval és borssal.

  • Töltött pontyfilé

    Hozzávalók: 4 pontyfilé szelet (kb. 60 dkg), 15 dkg gomba, 1 tojás, 1 evõkanál olaj, 1 diónyi vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés zsemlemorzsa, 1 teáskanál szárított petrezselyem, só, bors. A mártáshoz: 2 dl tejszín, 1 evõkanál finomliszt, 1 teáskanál szárított kapor, 1 halászlé kocka;

  • Túrókrémleves

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 10 dkg vaj, 8 dkg liszt, 4 db tojássárgája, 1,5 dl tejszín, 8 dl húsleves, kapor.

loading...