2024.10.13. - Kálmán, Ede

Sajttal töltött fasírt

Sajttal töltött fasírt
Sajttal töltött fasírtA darált húst megszórjuk a sóval, majd vizes kézzel jól átgyúrjuk. Egy serpenyőbe felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk benne a hagymát, a végén hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a zúzott fokhagymát. A húshoz hozzáadjuk a vajban megfuttatott hagymát, a fűszereket, a tojást és a zsemlét, az egészet jól összedolgozzuk. A húsmasszát egy darab alufóliára tesszük, nedves kézzel négyszögre nyújtjuk ki, rászórjuk a sajtot, majd az alufólia segítségével feltekerjük, mint egy bejglit. A vékony baconszeletekkel körbetekerjük a hústekercset.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hústekercset egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.

Hozzávalók:

- 250 g darált sertéshús
- 0.5 teáskanál só
- 10 g vaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 ek petrezselyem (finomra vágott )
- 1 gerezd fokhagyma
- bors ízlés szerint
- 1 tk majoranna
- 1 csipet szerecsendió
- 0.5 teáskanál citromhéj (reszelt)
- 1 db tojás
- 0.5 db zsemle
- 75 g sajt
- 100 g bacon
- 1 ek vaj

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!