
A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyesével  hozzáadjuk a tojásokat. A csokoládét lereszeljük és a tojásokhoz adjuk. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a pudingport. Ezt is az előzőekhez adjuk. Ha sűrű lenne egy kis tejjel lehet hígítani, de nem szabad hogy túl lágy legyen. Belekeverjük a darált mandulát vagy mogyorót. Egy kivajazott, kilisztezett hosszúkás sütőformába tesszük. Előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Ha megsült és kihűlt, akkor elkészítjük a mázat : a porcukrot összekeverjük a kakaóval. 		
			
		
		Hozzáadjuk a forró vizet. Megolvasztjuk a vajat és ezt is belekeverjük. Ezzel kenjük meg a süteményt. Mandulaforgácsokkal díszíthetjük.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg vaj
- 15 dkg kristálycukor
- 4 db tojás
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 2 ek tej
- 7.5 dkg őrölt mandula
A mázhoz:
- 12.5 dkg porcukor
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
- 2.5 dkg vaj
- 1.5 evőkanál víz