rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Sonkaleves pikánsan

  • Share on Tumblr

    Sonkaleves pikánsanZsiradékon a zöldségeket megdinszteljük, kicsit megpirítgatjuk, majd rajta a vöröshagymát és a fokhagymát is. Megszórjuk liszttel, kicsit átkeverjük - hogy a liszt a nyers ízét elveszítse -, felengedjük a sonkalével. Belerakjuk a sonkát, a krumplit, a zellerzöldet. 5-10 perc után hozzáadjuk a kikevert tejfölt, a száraztésztát, majd beleengedjük az egész tojásokat egyenként. (Nem keverjük el azonnal.)Pár perc után óvatosan alákeverünk, hogy a tojásokat ne sértsük meg, ízesítjük sóval, pici cukorral, ízlés szerint savanyítjuk.

    Hozzávalók:

    - 40 dkg maradék főtt húsvéti sonka
    - 1,5 liter sonka főzőlé
    - 25 dkg leveszöldség vegyesen
    - zellerzöld
    - kevés majoranna
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - bors
    - babérlevél
    - pár karika zöldpaprika
    - 1 evőkanál liszt
    - 2-3 evőkanál olaj
    - 2 db burgonya
    - kevés apró száraztészta
    - 2 dl tejföl
    - 4 db egész tojás
    - só
    - pici cukor
    - citromlé vagy ecet


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rakott gomba

    Hozzávalók: 1/2 kg gomba, 5 db tojás, 3 db kifli, 2 fej hagyma, 2 pohár tejföl, 1 dl tej, kávéskanál pirospaprika, 1 evõkanál só, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál vaj, vegeta.

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

  • Anci sztrapacskája

    Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 1/2 kg burgonya, 1/2 kg juhtúró + tejszines Campig sajt, kis tej, 1 tojás, 20 dkg füstölt csemegeszalonna, 10 dkg füstölt császárszalonna, 2 dl tejföl, só, bors;

  • Party szelet

    Hozzávalók: 5 tojás, 5 ek liszt, 10 dkg füstölt hús, 1 ek ketchup, 1 zeller, 10 dkg márványsajt (rokfort), 5 dkg vaj, 10 dkg körözött, 1 fõtt tojásfehérje, 3 dkg zselatin, só, 1-1 csokor metélõhagyma és petrezselyem.

  • Eperdzsem

    A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük. A fõzõedénybe tesszük és rátesszük a cukrot. Egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap a forrástól számítva 20 percig fõzzük. Üvegekbe töltjük, tetejére tartósítószert teszünk .Lezárjuk és egy napig száraz dunsztba tesszük.

  • Diplomatatúrós

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 15 dkg vaj, 15 dkg mazsola, 2 dkg vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, 4 db tojássárga, 4 dl tejszín, 5 dkg kakaópor, 1 dl rum, 1 csomag babapiskóta, 2 dkg zselatin.

  • Kavart diós tészta

    Hozzávalók: 2 dl liszt, 1,5 dl cukor, 2 dl tej, 2 dl darált dió, 1,5 ek vaj, 1 csomag sütõpor, 1 ek joghurt.

  • Sajtos rúd

    Hozzávalók: 40 dk liszt, 10 dk reszelt sajt, 2 kk. só 1 mk szódabikarbóna, 25 dk Liga,
    1 ek tejföl, 2 sárgája.

  • Paprikasaláta szõlõvel és juhsajttal

    A paprikát mossa meg, a csumáját vágja ki és szeletelje vékony csíkokra. Keverje össze a borecetet a mézzel és az olajjal, sózzal meg. Keverje hozzá a paprikát és kb fél órára tegye hûtõbe. Idõnként keverje meg. A szõlõt eközben mossa meg, szemezze le. A juhsajtot tördelje kis darabokra. Keverje össze a szõlõt a sajtot és a paprikát. Tegye tálba, szórja meg borssal és frissen tálalja.

  • Hagymás omlett

    Hozzávalók: 1 csomó újhagyma, 2 ek vaj, só, õrölt bors, 1 csokor bazsalikom, 8 tojás.

  • Szardíniás pirítós

    Jó minõségû szardíniakonzervbõl kivesszük a halakat, kiszedjük a gerincüket, az olaját felforrósítjuk, és megsütjük benne a szardíniát.

  • Gombakrokett

    Hozzávalók: 25 dkg gomba, 3 dkg vaj, 2 dkg hagyma, bors, majoranna, 2,5 dl tej, 10 dkg liszt, 3 tojás, fél csomó petrezselyemzöld, zsemlemorzsa, olaj.

  • Kagylós spagetti

    Hozzávalók: 1 üveg kagyló, 1 ek zöldbors (konzerv), 1 pohár tejföl, 2 ek liszt, 2 deci tej, 5 dkg vaj, fél csokor vágott petrezselyemzöld, 1 csomag spagetti, só, bors.

  • Paradicsomos pizzaszósz

    Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 1 cs. petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 5 db hámozott paradicsom, só, bors, fûszerpaprika, friss vagy szárított oregánó, olaj.

  • Borhabos körte

    Hozzávalók: 4 körte, 2 dl vörösbor, 2 dl víz, 1 evõkanál kristálycukor, szegfûszeg, egész fahéj, 4 tojás, 2 dl fehérbor, 5 dkg kristálycukor, fél csomag vaníliás pudingpor.

  • Sütõtökös-tökmagos muffin

    Hozzávalók: 35 dkg sütõtök, 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1/4 teáskanál fahéj, 1 dl olaj, 2 evõkanál tej, 2 tojás, 5 dkg hámozott tökmag (+ a tetejére).

  • Medvehagymás pesto

    Hozzávalók 3 fõre: 10 dkg medvehagyma, 1 dkg fenyõmag, 5 dkg Grana Padano sajt, lereszelve, 2 chili, só, õrölt színesbors ízlés szerint, kb. 0,7-1 dl extraszûz olívaolaj (amennyit felvesz).

  • Balaton szelet

    Hozzávalók: A tésztához: 1 tojás, 20 dkg cukor, 5 dkg margarin, 2 evõkanál tej, 2 evõkanál méz.

  • Édes-savanyú kínai falatok

    Hozzávalók: 80 dkg sertéscomb, 2 tojás, 3 ek. kukoricaliszt, 2 ek. szójaszósz, 1 1/2 dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, 1/2 zöldpaprika, 1/2 paradicsompaprika, 20 dkg ananász, 8 kanálnyi ananászkonzervlé.

  • Töltött savanyú káposzta

    Éppen úgy tesszük fel a vágott káposztát, mint az elõbbinél s a szinte savanyított leveles káposztát szétvesszük, mindegyik levelét megtöltjük ugyanavval a töltelékkel, mint a töltött paprikát, csak még vagy 10-12 deka jó füstölt szalonnát is apró kockákra vágva, a töltelékhez keverünk s a pirított hagymához kevés paprikát is teszünk, mielõtt a húshoz keverjük.