rss
  • Sonkaleves pikánsan

  • Share on Tumblr

    Sonkaleves pikánsanZsiradékon a zöldségeket megdinszteljük, kicsit megpirítgatjuk, majd rajta a vöröshagymát és a fokhagymát is. Megszórjuk liszttel, kicsit átkeverjük - hogy a liszt a nyers ízét elveszítse -, felengedjük a sonkalével. Belerakjuk a sonkát, a krumplit, a zellerzöldet. 5-10 perc után hozzáadjuk a kikevert tejfölt, a száraztésztát, majd beleengedjük az egész tojásokat egyenként. (Nem keverjük el azonnal.)Pár perc után óvatosan alákeverünk, hogy a tojásokat ne sértsük meg, ízesítjük sóval, pici cukorral, ízlés szerint savanyítjuk.

    Hozzávalók:

    - 40 dkg maradék főtt húsvéti sonka
    - 1,5 liter sonka főzőlé
    - 25 dkg leveszöldség vegyesen
    - zellerzöld
    - kevés majoranna
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - bors
    - babérlevél
    - pár karika zöldpaprika
    - 1 evőkanál liszt
    - 2-3 evőkanál olaj
    - 2 db burgonya
    - kevés apró száraztészta
    - 2 dl tejföl
    - 4 db egész tojás
    - só
    - pici cukor
    - citromlé vagy ecet


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tejszines csirke

    Hozzávalók:

    1,5 kg feldarabolt csirke, 1 vöröshagyma, 1 citrom, 1 eroleveskocka, 5 dl száraz fehérbor, 2dl tejszín, 40g vaj, só, bors

  • Jamie Oliver: Jamie belevág...

    Különleges receptek – könnyedén!

    Az évek során egyvalamit biztosan megtanultam: hallgatnom kell a megérzéseimre. Hirtelen ötlettõl vezérelve befizettem egy marokkói repülõútra és eltöltöttem néhány rövid, de csodálatos napot Marrakechben.

    A marokkói ízek, a látni-, hallani- és szagolnivalók úgy hatottak rám, mintha friss levegõt szippantottam volna. Izgatottan, új ötletekkel megrakodva tértem haza. Az ösztöneim azt súgták, hogy több ilyen utazásra van szükségem...

  • Csokis pite cseresznyésen

    Csokis pite cseresznyésenA tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk 2 evőkanál cukorral. A többi cukrot habosra keverjük a vajjal és a tojássárgájával, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. A lisztet, a zabkorpát és a fahéjat összekeverjük a sütőporral. A felvert tojásfehérjét a sütőporos liszttel felváltva a vajas krémbe keverjük, ügyelve arra, hogy a habot minél kevésbé törjük össze. Végül a tésztába forgatjuk a kimagozott cseresznyét és a csokoládét. A tésztát kikent, liszttel beszórt tepsibe vagy tortaformába öntjük.

  • Zöldséges rakott kel

    Hozzávalók 4 személyre:

    80 dkg kelkáposzta, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál póréhagyma, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg gomba, csokor petrezselyem, 2 evõkanál olaj, 40 dkg darált pulykamell, 15 dkg mélyhûtött kukorica, 2 dl tejföl (12 %-os), köménymag, kakukkfû, rozmaring ízlés szerint

  • Karfiolos zöldbab

    Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, karfiol, 2 paradicsompaprika, 1 cukkíni, só, 5 dkg margarin, 1 teáskanál chili, kömény, õrölt koriander, zöld és fekete szemes bors, cayenne-i bors.

  • Brokkoli-krokett

    Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 25 dkg darált sertéshús, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojás, só, õrölt bors, liszt, zsemlemorzsa, a sütéshez olaj.

  • Szegedi gulyásleves

    Hozzávalók: 1 kg marhahús, 6 dkg zsír, 3 fej hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 g köménymag, 1 g majoranna, 2dkg só, fél kg burgonya, 20 dkg vegyes zöldség, 15 dkg paprika, 10 dkg paradicsom, 6 dkg liszt, 1 db tojás.

  • Tésztába bújtatott virsli

    Tésztába bújtatott virsliA mélyhűtött tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, majd lisztezett deszkán, 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. A virsliket hosszában négybe vágjuk, a csíkokat felezzük. A tésztát megkenjük ketchuppel, és kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokra tesszük a virslit, feltekerjük, és amikor jól áttekertük, elvágjuk, és jöhet a következő virsli a csíkra. Megkenjük felvert tojással, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. Kiolajozott, vagy sütőpapírral kibélelt sütőlemezre rendezzük, és az előmelegített sütőben 5-6 perc alatt világosra sütjük.

  • Kagylós tészta recept

    Hozzávalók:
    30 dkg kagylótészta, 1 doboz kagylókonzerv (lehet füstölt is), 1 dl tejföl, 1 csokor zöldhagyma (szárával együtt), 1 citrom leve és reszelt héja, 5 dkg vaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, a tetejére kevés tejföl;

  • Színes szelet

    Hozzávalók:

    - 30 dkg cukor
    - 4 db tojás
    - 1 dl tejföl
    - 1 kk sütõpor
    - 30 dkg margarin
    - 50 dkg liszt
    - 1 ek kakaó
    - 1 kk piros ételfesték
    - 1 kk sárga ételfesték

  • Eredeti erdélyi töltött káposzta

    Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 50 dkg kocsonyahús (nyers sertésfül, farok, fejhús), 50 dkg nyers füstölt oldalas, 50 dkg dagadó, 3 dkg liszt, 2 evõkanál olaj, 2 kg savanyú, aprókáposzta, 10 db savanyú káposztalevél, 10 dkg rizs, 1 kisfej vöröshagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 8 dl tejföl, ízlés szerint õrölt fekete bors, só;

  • Pacalleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg marhapacal
    - 1 db répa
    - 1 db hagyma
    - 1 db zöldpaprika
    - 1 cikk fokhagyma
    - 5 tojás
    - 5-600 g tejföl
    - 1 kanál liszt
    - ecet

  • Makaróni mortadellával

    Hozzávalók: 25 dkg makaróni, 25 dkg mortadella (vagy egyéb felvágott, például zalahús, esetleg párizsi), 2 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 púpozott evõkanál paradicsompüré, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál rozmaring, 1 teáskanál bazsalikom, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

  • Rakott káposzta

    Hozzávalók:

    - 1 kg savanyú káposzta
    - 60 dkg darált sertés hús
    - 20 dkg húsos füstölt szalonna
    - 1 szál parasztkolbász
    - 3 fej vöröshagyma
    - 20 dkg rizs
    - 1 ek. pirospaprika
    - só
    - 2kk.õrölt fekete bors
    - 1 nagy doboz tejföl

    Díszítéshez:

    - tejföl
    - petrezselyem zöld

  • Paradicsommal rakott padlizsán

    Hozzávalók: 2 db közepes padlizsán, 3 db kemény paradicsom, 2 fej hagyma, 3 db tojás, 4 db közepes burgonya, 2 pohár tejföl, csipetnyi morzsolt majoránna, csipetnyi õrölt bors, 1 evõkanál vaj, és ízlés szerint só;

  • Kiwilekvár

    Hozzávalók: 1 kg érett kiwi, 1 narancs, 1 citrom, 1 kg zselécukor, fél dl Curacao.

  • Kelkáposzta fõzelék

    Hozzávalók: kelkáposzta 1 kg, köménymag 1 késh., burgonya 0.5 kg, zsír 15 dkg, liszt 2 kanál, fokhagyma 1 cikk, bors, paprika, só 1-1 késh.

  • Ananászfelfújt

    Hozzávalók: 50 g margarin, 25 g méz, 20 dkg sovány krémsajt, 1 tojás, 25 g õrõlt mandula, 25 g rizsliszt, 1 kávéskanál reszelt narancshéj, 37,5 dkg friss ananász.

  • Mustáros uborkamártás

    A majonézt simára keverjük a tejföllel, a mustárral és a borral. Az uborkát az almareszelo legfinomabb fokán lereszeljük, majd hozzáadjuk a mártáshoz. A fokhagymát megtisztítjuk, és fokhagymaprésen összezúzva ugyancsak belekeverjük.

  • Hollandi mártás

    Hozzávalók: 20 dkg vaj, 2 tojássárgája, 2 ek fehérbor, 1 tk só, 1/4 tk bors, 1 tk citromlé.