
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A bacont az olajon szép ropogósra sütjük, és kimerjük egy tálkába. A serpenyőben maradt zsiradékra fektetjük a csirkemell-szeleteket, és egyik oldalukat hirtelen kisütjük. Akkor jó, ha kicsit ropogósabbra odakap, ezért nem szabad lefedni, nehogy párolódjon.
Ha megsült az egyik oldal, megfordítjuk őket, és rájuk halmozzuk a kisütött bacont, erre pedig jó bőségesen rászórjuk a sajtot.Ekkor közepesre vesszük a lángot, és lefedve 3-5 perc alatt készre sütjük, így a sajt is szépen ráolvad. Frissen, azonnal tálaljuk a körettel.
Hozzávalók:
A húshoz:
- 4 szelet csirkemellfilé
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 1 nagy marék szép húsos baconkocka
- 2+2 ek olaj
- só, bors, majoranna, kakukkfű
A körethez:
- 2 kis fej csemege- vagy vöröshagyma
- 1 nagy kápia paprika
- 2 közepes paradicsom
- 2-3 ek olaj
- só
- bors
- 1 nagy mélytányérnyi megfőzött rizs
