2024.04.20. - Tivadar

Sajtos baconös csirkemell

Sajtos baconös csirkemell
Sajtos baconös csirkemellA csirkemellet, ha van rá lehetőség, előző nap megtisztítjuk és felszeleteljük, majd a fűszerekkel beszórva, olajban pácolva hűtőbe tesszük. A sóval csínján bánjunk, mert a bacon és a sajt is elég sós lesz. Ha nincs időnk, akkor csak sütés előtt tesszük meg ugyanezt, nagy jelentősége nincs. Akár a rizst is meg lehet főzni előző nap. Másnap a zöldséget felkockázzuk/csíkozzuk ízlés szerint, és az olajon, sózva-borsozva nagy lángon megsütjük. Először mindig hagymát, majd a paprikát, és a végén a paradicsomot tesszük a serpenyőbe.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha átsült a zöldség, beleborítjuk a rizst, és alaposan átforgatva összemelegítjük, majd félretesszük.
A bacont az olajon szép ropogósra sütjük, és kimerjük egy tálkába. A serpenyőben maradt zsiradékra fektetjük a csirkemell-szeleteket, és egyik oldalukat hirtelen kisütjük. Akkor jó, ha kicsit ropogósabbra odakap, ezért nem szabad lefedni, nehogy párolódjon.

Ha megsült az egyik oldal, megfordítjuk őket, és rájuk halmozzuk a kisütött bacont, erre pedig jó bőségesen rászórjuk a sajtot.Ekkor közepesre vesszük a lángot, és lefedve 3-5 perc alatt készre sütjük, így a sajt is szépen ráolvad. Frissen, azonnal tálaljuk a körettel.

Hozzávalók:

A húshoz:

- 4 szelet csirkemellfilé
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 1 nagy marék szép húsos baconkocka
- 2+2 ek olaj
- só, bors, majoranna, kakukkfű

A körethez:

- 2 kis fej csemege- vagy vöröshagyma
- 1 nagy kápia paprika
- 2 közepes paradicsom
- 2-3 ek olaj
- só
- bors
- 1 nagy mélytányérnyi megfőzött rizs

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!