rss
  • Sajtos baconös csirkemell

  • Share on Tumblr

    Sajtos baconös csirkemellA csirkemellet, ha van rá lehetőség, előző nap megtisztítjuk és felszeleteljük, majd a fűszerekkel beszórva, olajban pácolva hűtőbe tesszük. A sóval csínján bánjunk, mert a bacon és a sajt is elég sós lesz. Ha nincs időnk, akkor csak sütés előtt tesszük meg ugyanezt, nagy jelentősége nincs. Akár a rizst is meg lehet főzni előző nap. Másnap a zöldséget felkockázzuk/csíkozzuk ízlés szerint, és az olajon, sózva-borsozva nagy lángon megsütjük. Először mindig hagymát, majd a paprikát, és a végén a paradicsomot tesszük a serpenyőbe.

    Ha átsült a zöldség, beleborítjuk a rizst, és alaposan átforgatva összemelegítjük, majd félretesszük.
    A bacont az olajon szép ropogósra sütjük, és kimerjük egy tálkába. A serpenyőben maradt zsiradékra fektetjük a csirkemell-szeleteket, és egyik oldalukat hirtelen kisütjük. Akkor jó, ha kicsit ropogósabbra odakap, ezért nem szabad lefedni, nehogy párolódjon.

    Ha megsült az egyik oldal, megfordítjuk őket, és rájuk halmozzuk a kisütött bacont, erre pedig jó bőségesen rászórjuk a sajtot.Ekkor közepesre vesszük a lángot, és lefedve 3-5 perc alatt készre sütjük, így a sajt is szépen ráolvad. Frissen, azonnal tálaljuk a körettel.

    Hozzávalók:

    A húshoz:

    - 4 szelet csirkemellfilé
    - 20 dkg reszelt trappista sajt
    - 1 nagy marék szép húsos baconkocka
    - 2+2 ek olaj
    - só, bors, majoranna, kakukkfű

    A körethez:

    - 2 kis fej csemege- vagy vöröshagyma
    - 1 nagy kápia paprika
    - 2 közepes paradicsom
    - 2-3 ek olaj
    - só
    - bors
    - 1 nagy mélytányérnyi megfőzött rizs


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hideg almaleves

    Hozzávalók: fél kg alma, 1 citrom leve, 1 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 2 db szegfûszeg, 7 evõkanál méz, 1 mokkáskanál õrölt fahéj.

  • Kebab roston

    Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb v. dagadó, 30 dkg marhahús, 4 garazd fokhagyma, fél fej hagyma, só, bors, borsikafû, késhegynyi szódabikarbóna, olaj.

  • Krampampuli - bólé

    Az általunk forgalmazott krampampuli szett tartalmaz 2 db süvecukrot, a fûszereket és a tartórácsot.

  • Eperrel töltött túrógombóc

    Eperrel töltött túrógombócA túróból a tojásból a búzadarából a lisztből és a cukorból összeállítjuk a túrógombóc tésztáját. Majd letakarva minimum egy órára berakjuk a hűtőbe. Elkészítjük az olajon megpirított zsemlemorzsát. A masszából gombócokat formálunk úgy (nedves kézzel sokkal könnyebb a gombócok megformálása), hogy mindegyik gombóc közepében egy szem eper legyen. Majd forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat és belehempergetjük a pirított zsemlemorzsába. A masszát akár egy egész éjszakán át is hagyhatjuk a hűtőben.

  • Dörgicsei töltike

    Hozzávalók: 12-15 szõlõlevél, 50 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, 1 tojás, 1 közepes hagyma, só, bors, 50 dkg sóska, 2 dl tejföl, cukor.

  • Rakott hús gombával

    Hozzávalók: 8 szelet sertésborda (vagy tarja, esetleg baromfi), 30 dkg gomba, 20 dkg fõtt, füstölt tarja, 5 dl besamelmártás, 15-20 dkg (füstölt) sajt, só, bors, liszt, olaj, petrezselyem.

  • Burgonyapüré

    Hozzávalók: 1 kg szétfõvõfajta burgonya, 5 dkg vaj, tej, só.

  • Dödöli (Szlovénia)

    Hozzávalók: Fél kg krumpli, 30 dkg liszt, 8 dkg zsír, 2 dl tejföl, 10 dkg hagyma, só.

  • Csirkeroládok töltve

    Hozzávalók: 60 dkg csirkecomb, 1 uborka, 1 szál sárgarépa, 3 db gomba, 1 dl húsleves, 2 evõkanál cukor, só, õrölt bors, 3 tojás, 2 teáskanál liszt, 3 evõkanál szójaszósz.

  • Hercegnõburgonya

    Hozzávalók: 1000 g burgonya, 4 db tojássárgája, 150 ml tejszín, 125 g reszelt sajt, só, frissen õrölt bors.

  • Túróval töltött párizsi szeletek

    Hozzávalók: 8 vastag szelet párizsi, 40 dkg túró, 4 db tojás, 10 dkg zsír, 1 dkg só, 1 csomó metélõhagyma, 2 dl tejföl.

  • Borjúpörkölt

    Hozzávalók: 1 kg kockára vágott borjúhús, 1 fej hagyma, 3-4 evõkanál olaj, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só, pirospaprika, csipet köménymag, ízlés szerint kevés Worchester mártás.

  • Rizses gombaleves

    Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetõleg barna) rizs, 2 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 teáskanál só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi õrölt bors, fél pohár tejföl, vegeta.

  • Citromos karaj

    A kiveregetett karajszeleteket reszelt citromhéjjal bedörzsöljük, citromlével meglocsoljk és két órán át pácoljuk.

  • Csíki kakas

    Hozzávalók: 1 kakas, 1,5 kg savanyú káposzta, 15 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 3 dl tejföl, 2 ek. liszt, 1 kk. paprika, 2 ek. libazsír, só, bors.

  • Trópusi jégvirág tea

    Hozzávalók: 1 l trópusi gyümölcs-ízû tea 1/2 dl citromlé 2 dl narancslé néhány karika kiwi.

  • Mancika töltött tojása

    Hozzávalók: 10 db fõtt kemény tojás, 20 dkg reszelt Trapista saj, 5 dkg margarin /vaj,oliva olaj is lehet/, átszitált vegeta, fehérbors, 1 kanál mustár,1 nagy és 1 kispohár 20 %os tejföl,1 csokor vágott petrezselyemzöld.

  • Tojás aszpikban

    Hozzávalók: 1 sárgarépa, 1 karfiolrózsa, só, 2 dkg zselatin, ecet, 4 keménytojás, petrezselyemzöld.

  • Amur paprikásan

    Hozzávalók: 1,5 kg hal, 8 dkg zsír, 5 dl tejföl, 12 dkg vöröshagyma, 3 gr bors, 2 dkg paprika, 3 dkg liszt, zöldpaprika, só.

  • Dödölle

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 40 dkg liszt, 1 evõkanál só, 2 hagyma, 12 dkg zsír.