rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Csokis brownie

  • Share on Tumblr

    Csokis brownieA vizet egy kisebb lábasba öntjük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, majd a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor. Egy tepsit margarinnal kikenünk, a tésztát beleöntjük, és nedves késsel elsimítjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 20 percig sütjük. A tészta tetejére valókat a mogyoró kivételével megmelegítjük.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Amikor a cukor felolvad benne, akkor keverjük bele a mogyorót is. Ezt a masszát egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük, és csak akkor szeleteljük fel, amikor ez a bevonat megszilárdul rajta.

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 1 bögre víz
    - 4 evőkanál keserű kakaópor
    - 2 bögre finomliszt
    - 1 bögre kristálycukor
    - 1 evőkanál szódabikarbóna
    - 1 dl natúr joghurt
    - 1 csomag vanillincukor
    - 2 tojás
    - 22 dkg margarin

    A tetejére:

    - jó maréknyi durvára vágott mogyoró vagy dió
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 12 dkg porcukor
    - 6 evőkanál natúr joghurt
    - 4 evőkanál keserű kakaópor
    - 12 dkg margarin

    A tepsi kikenéséhez:

    - 2-3 dkg margarin


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Savanyúkáposztás fõzelék

    Hozzávalók:

    - fejes káposzta
    - fokhagyma
    - vöröshagyma
    - 1,25 kg fejes káposzta
    - 4 dkg zsír
    - 6 dkg liszt
    - 1 dl tejföl
    - 3 dkg vöröshagyma
    - 1 gerezd fokhagyma
    - pirospaprika
    - köménymag

  • Chilis bab

    Fokhagymát és vöröshagymát (lehet lila hagyma is) olajon megpirítok. Általában 2 doboz Bonduelle mexikói csípõs chilis babot szoktam vásárolni. Ezt ráöntöm a megpirított hagymára, egy kis vízzel kiöblítem a dobozt és beleöntöm a babba.

  • Jeges narancsos tea

    Az elkészített narancsteába öntsünk 1 dl vörösbort és 3 cl rumot. Jégkockával és narancs-karikával díszítsük.

  • Kakastöke körbetekert partyfalatok

    Hozzávalók: 25 dkg kakashere, 8 dkg vékony baconszelet ("sliced bacon") 1/2 kk frissen õrölt feketebors, 1 bagettkenyér.

  • Joghurtkrémes pite

    Joghurtkrémes piteA lisztet elkeverjük egy csipet sóval, sütőporral és a feldarabolt Ramával. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd összegyúrjuk. Ha száraznak találjuk, akkor teszünk bele egy kis tejfölt. 30 percre hideg helyre tesszük pihenni. A tészta felét 1 cm vastagra nyújtjuk. A tésztát belesimítjuk a kiolajozott tepsibe. A krémhez összekeverjük a joghurtot, cukrot, tejfölt, lisztet és vaníliás cukrot. Végül belekeverjük a felvert tojásfehérjét. A krémet a tésztára öntjük, a maradék tésztát pedig ráreszeljük a krém tetejére.

  • Virsli falatok

    A virsliket, miután a bõrüket lehúztuk, három centis darabokra vágjuk. A tojást jó habosra felverjük, megsózzuk és megborsozzuk. A zsemlemorzsát és a reszelt sajtot összekeverjük.

  • Szarvashús polgári módon

    Hozzávalók: 1800 g szarvas színhús, 50 g vöröshagyma, 50 g póré, 100 g zeller, 250 g vegyes zöldség, só, egész bors, szegfûszeg, kevés citromhéj, 2 db babérlevél, borecet, 180 g vaj, 20 g cukor, 120 g liszt, citromlé, 1-2 dl vörösbor;

  • Hideg sárgadinnyeleves

    Hozzávalók: 1 cukordinnye, 4 dl joghurt, 2 dl tejföl, 5 ek cukor, csipetnyi só.

  • Fényezett Húsvéti Sonka

    Hozzávalók Sülthöz: 1000 g füstölt sonka (vagy tarja), 50 g vaj, 4ek. akác méz, 40 ml brandy, 250 g vegyes zöldség, 500 ml fehérbor, 500 ml húsleves, babérlevél, szegfûszeg, egészbors.

  • Tejfölös rakott krumpli másként

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 10 tojás, 3 dl tejföl, 1 fej hagyma, egy kanál libazsír, 1 kk paprika, 1 kk só.

  • Hagymás csirkecomb

    Hozzávalók: 4-4 db alsó és felsõ csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöld, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, kevés liszt, tojás, zsemlemorzsa, só, bors.

  • Gombás lecsó

    Hozzávalók: 75 dkg paprika, 25 dkg gomba, 2 nagy fej hagyma, 2 nagy paradicsom, 5 dkg füstölt szalonna, 1-1 dl tejszín, tejföl, 1 evõkanál pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, bors, só.

  • Spanyol leves

    Hozzávalók: 1 liter paradicsomlé, 1 közepes uborka, 1 kis fej hagyma, 1 paprika, 1 citrom leve, 1 ek borecet, 1 ek olivaolaj, só, bors.

  • Chilipaprikás sügér

    Hozzávalók: 4 db 50-60 dkg-os sügér, 4 gerezd fokhagyma, 4 zöldhagyma, 1 fej vöröshagyma, 4 szál kakukkfû, fél chili paprika, 1 kávéskanál õrölt fekete bors, 1 citrom kifacsart leve, 1 csokor petrezselyem, 2 evõkanál olívaolaj, 4 babérlevél néhány szem szegfûbors, durva szemcséjû só.

  • Borókás sült karfiol

    Hozzávalók: 50-60 dkg karfiol (tisztítatlanul), 1 db egész tojás, másfél dl világos sör, 10-15 dkg finomliszt, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt borókabogyó, 1 gerezd fokhagyma, 2 csokor petrezselyemzöld;

  • Mézes zserbó

    Hozzávalók: A tésztához: 60 dkg liszt, 6 dkg zsír vagy 10 dkg margarin, 16 dkg cukor, 2 egész tojás, 5 evõkanál olvasztott méz, késhegynyi szódabikarbóna.

  • Fonott kalács

    Hozzávalók:

    - 50 dkg finomliszt
    - 1 kávéskanál só
    - 10 dkg fõtt burgonya
    - 7 dkg cukor
    - 7,5 dkg olvasztott margarin
    - 1 db. tojás
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 260 ml tej
    - 1 csomag élesztõ
    - tojás a kenéshez

  • Káposztás krumplileves

    Káposztás krumplilevesA leveskockákból 1,8 liter víz hozzáadásával erőlevest készítünk. A burgonyát megtisztítjuk és az erőleveshez adjuk. A forrástól számított 10-15 percig együtt forraljuk.Ekkor hozzáadjuk a lecsöpögtetett savanyú káposztát, a felkarikázott kolbászt zöldpaprikát, zúzott fokhagymát és a póréhagymát. Hasonlóképpen hozzáadjuk a vékonyan felkarikázott zöldségeket és a zeller szeletet egyben. Sóval, borssal és őrölt köménymaggal fűszerezzük. Újra forraljuk, s kb. 10-15 percig lassú tűzön készre főzzük.

  • Paradicsomos burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 50 deka burgonya, só, 5 deka zsír, 4 deci paradicsom, 4 deka liszt, 3 deka cukor.

  • Lencsefőzelék

    Hozzávalók:

    - 20 dkg lencse
    - 3-4 szem közepes méretű burgonya
    - 1 kisebb fej vöröshagyma
    - 1 ek zsiradék
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 babérlevél
    - só
    - 2 dl tejföl
    - 1 ek étkezési keményítő
    - víz
    - virsli

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...