2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Csokis brownie

Csokis brownie
Csokis brownieA vizet egy kisebb lábasba öntjük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, majd a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor. Egy tepsit margarinnal kikenünk, a tésztát beleöntjük, és nedves késsel elsimítjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 20 percig sütjük. A tészta tetejére valókat a mogyoró kivételével megmelegítjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Amikor a cukor felolvad benne, akkor keverjük bele a mogyorót is. Ezt a masszát egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük, és csak akkor szeleteljük fel, amikor ez a bevonat megszilárdul rajta.

Hozzávalók:

A tésztához:

- 1 bögre víz
- 4 evőkanál keserű kakaópor
- 2 bögre finomliszt
- 1 bögre kristálycukor
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 1 dl natúr joghurt
- 1 csomag vanillincukor
- 2 tojás
- 22 dkg margarin

A tetejére:

- jó maréknyi durvára vágott mogyoró vagy dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg porcukor
- 6 evőkanál natúr joghurt
- 4 evőkanál keserű kakaópor
- 12 dkg margarin

A tepsi kikenéséhez:

- 2-3 dkg margarin

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!