A csirkemelleket megtisztítjuk, majd úgy vágjuk fel, hogy a lehető legnagyobb, min. fél centi vastagságú érmét kapjuk. Rámerjük az olajat, majd sóval, fokhagyma granulátummal, majorannával és a fahéjjal mindkét oldalát alaposan befűszerezzük. Hagyjuk állni min. 20 percet. A vajat felforrósítjuk egy lehetőleg teflon vagy más tapadásmentes serpenyőben. . A húsokat belehelyezzük a serpenyőbe, nem forgatjuk, és kb. 2-3 perc alatt megsütjük az egyik oldalukat maximum lángon, majd mindet megfordítjuk, és a sajtszeleteket rátesszük a már megsült oldalára.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Ilyenkor kicsit visszavesszük a lángot, hogy a sajtnak legyen ideje megolvadni (3-4 perc). Persze a sütési idők függnek attól, hogy hogy sikerült felvágnunk a húst, egyenletes vastagságú lett-e.
Végül pl. sült krumplival tálaljuk.
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell
- 4-5 ek olaj
- fokhagyma granulátum
- majoranna
- 1kk őrölt fahéj
- só
- 2 vékony szelet tetszőleges sajt
- 20 g vaj
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!