2024.04.20. - Tivadar

Sajtos fahéjas csirkemell

Sajtos fahéjas csirkemell
Sajtos fahéjas csirkemellA csirkemelleket megtisztítjuk, majd úgy vágjuk fel, hogy a lehető legnagyobb, min. fél centi vastagságú érmét kapjuk. Rámerjük az olajat, majd sóval, fokhagyma granulátummal, majorannával és a fahéjjal mindkét oldalát alaposan befűszerezzük. Hagyjuk állni min. 20 percet. A vajat felforrósítjuk egy lehetőleg teflon vagy más tapadásmentes serpenyőben. . A húsokat belehelyezzük a serpenyőbe, nem forgatjuk, és kb. 2-3 perc alatt megsütjük az egyik oldalukat maximum lángon, majd mindet megfordítjuk, és a sajtszeleteket rátesszük a már megsült oldalára.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ilyenkor kicsit visszavesszük a lángot, hogy a sajtnak legyen ideje megolvadni (3-4 perc). Persze a sütési idők függnek attól, hogy hogy sikerült felvágnunk a húst, egyenletes vastagságú lett-e.
Végül pl. sült krumplival tálaljuk.

Hozzávalók:

- 2 db csirkemell
- 4-5 ek olaj
- fokhagyma granulátum
- majoranna
- 1kk őrölt fahéj
- só
- 2 vékony szelet tetszőleges sajt
- 20 g vaj

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!