rss
  • Mézes citromos csirkemell

  • Share on Tumblr

    Mézes citromos csirkemellSütőt előmelegítjük. Egy jénai tál aljába öntünk kevés olívaolajat, és pakoljuk rá a csirkemell szeleteket, és hintsük meg sóval, borssal. Mikor a sütő felmelegedett, rakjuk be a csirkét kb. 10 perce, vagy amíg ki nem fehéredik. Miközben a csirke a sütőben van, vágjuk fel szeletekre a citrom felét, készítsük elő a mézet és a kakkukfüvet. Mikor a csirkemell kifehéredetett vegyük ki a sütőből, pakoljuk rá a citromszeleteket, szórjuk rá a kakukkfüvet, és csepegtessük le mézzel. A citrom másik felét kézzel facsarjuk a csirkére.

    Rakjuk vissza a sütőbe, amíg a csirke szép aranybarna lesz, és jól átsül. Tálaljuk rizzsel, burgonyával vagy zöld párolt zöldségeket (pl. brokkoli vagy póréhagyma).

    Hozzávalók:

    - csirkemell
    - 1 db nagy citrom
    - kakukkfű (lehetőleg friss)
    - 1,5 ek méz
    - só
    - bors
    - olívaolaj
    - hirdetés


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Uborkás joghurttál

    Hozzávalók: 1 salátauborka, 2 gerezd fokhagyma, zeller, fûszersó, fél csomó kapor, fél ek olivaolaj.

  • Kiwilekvár

    Hozzávalók: 1 kg érett kiwi, 1 narancs, 1 citrom, 1 kg zselécukor, fél dl Curacao.

  • Gyümölcsök joghurtba rejtve

    Hozzávalók: 8 dl natúr joghurt, 1 citrom reszelt héja, 4 lap zselatin, 15 dkg porcukor, 1 dkg vaníliás cukor, 30 dkg friss vagy befõtt gyümölcs, 1/2 dl víz.

  • Gombás marhatokány sültzsömlével

    Hozzávalók: 60 dkg marhaapróhús, 12 dkg sampinyon gomba, 2 evõkanál liszt, 1 evõkanál cukor, 2 dl joghurt, 1 dl tejszín, 2
    evõkanál étolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 db babérlevél, só, bors, majoránna, mustár ízlés szerint.
    Körethez: 4 db zsemle, 4 szelet baconszalonna, 5 dkg parasztkolbász, 6 evõkanál liszt, 3 db tojás, 2 evõkanál étolaj, 1 fej
    vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.

  • Csirke római tálban

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb vagy mell, 1/2 kg burgonya, 15 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 2 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 gerezd fokhagyma, só, bors olaj.

  • Meggybefõtt

    Hozzávalók: meggy, 720 ml-es üvegenkét 3 ek. cukor, 2,5 dl víz, késhegynyi szalicil.

  • Lekváros, csokis finomság

    Lekváros, csokis finomságA lisztet elkeverjük a sóval, szódabikarbónával és a kakaóval. A vajat a cukorral habosra keverjük, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat is. A lisztet apránként a tojásos masszába szitáljuk, majd hozzáöntjük a tejet is, és az egészet habosra keverjük. A masszát egy kivajazott tepsibe öntjük és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrzöm. Egy rövid ideig hagyjuk hűlni a tepsiben, majd az egészet megkenjük a baracklekvárral. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, és rácsurgatjuk a lekvárral borított süteményre.

  • Kolbászos rántotta

    Kevés zsíron egy kávéskanál reszelt vöröshagymát megpirítunk, vékonyra szeletelt kolbászt teszünk bele.

  • Tésztával töltött sült paprika

    Tésztával töltött sült paprikaA sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 4-es fokozat). Hosszában félbevágjuk a paprikákat, ügyelve, hogy a szárakat is elfelezzük. Kicsumázzuk, majd lobogó vízben 6-8 perc alatt puhára főzzük. Jól lecsepegtetjük, és konyhai törlőpapírra helyezzük. A tésztát 10 perc alatt vagy a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint haraphatóra (al dente) főzzük. Jól lecsöpögtetjük, és félretesszük. Felverjük a tojásokat a sajttal, a mustárral, a tejjel, a metélőhagymával és a majoránnával vagy az oregánóval együtt.

  • Mandarinos spenótsaláta

    Hozzávalók:

    - 20 dkg spenót
    - 1 nagyobb mandarin (vagy 2-3 kisebb)
    - fél paradicsom
    - 5 dkg edami sajt
    - 2 dkg mogyoró
    - fél fej lilahagyma
    - fél citrom leve
    - só
    - bors
    - 2-3 ek extra szűz olívaolaj
    - 1 ek balzsamecet
    - mandarin leve

  • Rántott karfiolos sonkás palacsinta

    Hozzávalók: 4-4 db üres, sós palacsinta, 25-30 dkg karfiol, 2 dkg vaj vagy maragarin, 2 dl tejszín, 20 dkg darált sonka, 1 púpozott evõkanál finomliszt, 1 tojás, 1 késhegynyi törött fehér bors, 1 csokor petrezselyemzöld, só, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

  • Egész liba sütve

    Hozzávalók: 1 db pecsenye liba, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés pirospaprika, l pohár víz, só.

  • Gombával töltött tojás

    Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg gomba, 1 fej hagyma, fél csokor petrezselyem,2 kanál majonéz,1 dl tejszín,1 kanál paradicsompüré,1 kanál vaj, só, bors, 1 fej saláta.

  • Zöldséges csirkefalatok

    Hozzávalók:

    - 60 dkg csirkemellfilé
    - 1-1 db sárga, zöld, piros kaliforniai paprika
    - 1 cukkini
    - 1 padlizsán
    - 25 dkg gomba
    - 2-3 paradicsom
    - 8 kis fej hagyma
    - só
    - bors
    - sült csirke fûszerkeverék
    - napraforgó olaj

  • Wellington pulykamell

    Hozzávalók: 1 pulykamell, gombapép, só, bors, szárított bazsalikom, olaj, 20 dkg leveles tészta, 1 tojás.

  • Tepsis káposzta 2.

    Belevalók: 2-3 sertésláb, 70-80 dkg savanyú káposzta, 50 dkg krumpli, 1 szál füstölt kolbász, 2 fej vöröshagyma, 3-4 dl tejföl, 3-4 gerezd fokhagyma, olaj, pirospaprika, só.
    A krumplit és a sertéslábakat sós vízbe felteszem fõni. (Külön-külön!)

  • Babos csirke

    Hozzávalók: 30 dkg bab, 35 dkg csirkemell, 30 dkg sajt, 2 dl joghurt, 2 dl kefír, petrezselyem, majoranna, só, bors.

  • Almás vöröskáposzta

    Hozzávalók: 40 dkg vöröskáposzta, 10 dkg hámozott alma, 5 dkg hagyma, 2 szem szegfûszeg, 1 babérlevél, 2 dkg zsír, 1 dl húsleves, 1 ek ecet, cukor, só, bors.

  • Szénégetõ spagetti (Spaghetti carbonara)

    Hozzávalók: fél kiló spagetti, 25 dkg sonka, 1 cs petrezselyemzöld, 3 ek olaj, 6 tojás, 1 dl tejszín, 25 dkg parmezán, só, 1 tk frissen õrölt bors, késhegynyi szerecsendió.

  • Kaliforniai gyümölcssaláta

    Ezt a gyümölcssalátát egész évben készítik Kaliforniában, a mártás hozzá ugyanaz, de a gyümölcsöt kedvük szerint váltogatják. Egykilónyi vegyes gyümölcsöt megtisztítanak, ha kell, feldarabolják, és összekeverve, behûtik.