rss
  • Mézes citromos csirkemell

  • Share on Tumblr

    Mézes citromos csirkemellSütőt előmelegítjük. Egy jénai tál aljába öntünk kevés olívaolajat, és pakoljuk rá a csirkemell szeleteket, és hintsük meg sóval, borssal. Mikor a sütő felmelegedett, rakjuk be a csirkét kb. 10 perce, vagy amíg ki nem fehéredik. Miközben a csirke a sütőben van, vágjuk fel szeletekre a citrom felét, készítsük elő a mézet és a kakkukfüvet. Mikor a csirkemell kifehéredetett vegyük ki a sütőből, pakoljuk rá a citromszeleteket, szórjuk rá a kakukkfüvet, és csepegtessük le mézzel. A citrom másik felét kézzel facsarjuk a csirkére.

    loading...

    Rakjuk vissza a sütőbe, amíg a csirke szép aranybarna lesz, és jól átsül. Tálaljuk rizzsel, burgonyával vagy zöld párolt zöldségeket (pl. brokkoli vagy póréhagyma).

    Hozzávalók:

    - csirkemell
    - 1 db nagy citrom
    - kakukkfű (lehetőleg friss)
    - 1,5 ek méz
    - só
    - bors
    - olívaolaj
    - hirdetés


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Húsos sajtleves

    Húsos sajtlevesA vöröshagymát apró kockákra összevágjuk, majd forró olajon megpirítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, majd rátesszük a darált húst is puhulni. Felengedjük a zöldséglével, beledobjuk az apróra vágott póréhagymát is, és hagyjuk főni őket. A fél csésze vízzel csomómentesre elkeverjük a lisztet, és az egészet fokozatosan belehabarjuk a levesbe. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az ömlesztett sajtot és a sajtkrémet is, valamint kis sót, borsot. Nagyon hamar összefő. Ezután egy botmixerrel kicsit összeturmixoljuk, hogy pépesebb legyen a leves.

  • Maracuja-dinnye ital

    Hozzávalók 6 pohárhoz: 30 dkg sárgadinnye, 6 gombóc citromfagylalt, fél liter maracujanektár, negyed liter jéghideg Prosecco.

  • Fõzelék kínai kelbõl

    Hozzávalók: 1 nagyobb kínai kel, fél kg burgonya, 2 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál liszt, 1 kávéskanál curry, 1 kávéskanál morzsolt majoránna, 1 db babérlevél, kevés tárkonyfûszer, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, vegeta.

  • Zöldségragu virslivel

    Zöldségragu virslivelA vöröshagymát finomra vágjuk, a póréhagymát megtisztítjuk, hosszában felvágjuk, jól kiöblítjük, majd átlósan 2 cm-es darabokra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, szintén ferdén felszeleteljük. A karalábét meghámozzuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát az olajban, serpenyőben kis lángon megpároljuk, majd az előkészített zöldségféléket hozzáadjuk, és pár percig együtt sütjük. A zöldséglevessel felöntjük, és kb. 20 percig kis lángon puhítjuk. 2 majoránna ágról a leveleket lecsipkedjük, durvára aprítjuk, és a zöldségraguhoz keverjük.

  • Saslik nyárson sütve

    Hozzávalók:

    60 dkg báránycomb, 4 kemény paradicsom, 8 vastag uborkakarika, 8 csemegehagyma, 3 evõkanál olaj, 1/4 teáskanál õrölt kakukkfû, 1 késhegynyi fokhagymás só, 1 mokkáskanál pirospaprika, só

  • Kávészelet

    Hozzávalók: 45 dkg kristálycukor, 1,5 dl tej, 15 dkg kókuszreszelék, 3 dl lefõzött kávé.

  • Szüreti káposzta

    Hozzávalók: 70 dkg sertéscomb, 1 fej káposzta, 1 hagyma, 2 evõkanál olaj, fél liter must vagy újbor, 2 fürt szõlõ, 1csomag kapor, tejföl.

  • Habos diós

    Hozzávalók:

    A tésztához:300 g liszt, 150 g cukor, 1/2 citrom lereszerlt héja, 1 tojás, 200 g hideg vaj vagy margarin; a tészta tetejéhez: 2 tojásfehérje, 125 g cukor, 125 g darált dió, 50 g reszelt táblacsokoládé, 1/2 tk. fahéj,1 ek. kakaópor

  • Szardella mártás

    Négy-öt megmosott és tisztított szardellát, egy kevés hagyma és zöldpetrezselyemmel finomra vágunk.

  • Brokkoli krémöntettel

    Hozzávalók: fél kg friss, vagy egy csomag mirelit brokkoli, 1 csokor petrezselyem, 20 dkg trappista sajt, 1 pohár tejszín, 1 db tojás, 2 ek liszt, 1 ek mustár, 1 ek cukor, 1 ek só.

  • Libamáj ínyenceknek

    Hozzávalók: 40 dkg pecsenye-libamáj, fél liter tej, 10 dkg nagyon finomra darált dióbél vagy tisztított mandula, 2 db egész tojás, 1 evõkanál paradicsompüré, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál majoránna, 1 gerezd fokhagyma, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Eperleves

    Hozzávalók: 4 személyre: 600 g eper, 600 ml ribizlilé (piros) 1 db limett, 2 ek. porcukor, tálaláshoz tejszinhab.

  • Pulykafalatokkal sült karfiol

    Hozzávalók:

    - 1 fej karfiol
    - 70 dkg pulykamell
    - olívaolaj
    - grillfûszer
    - 2 dl tejföl
    - 3 tojás
    - só
    - bors
    - petrezselyem
    - tej

  • Ham and eggs

    Hozzávalók: 2 szelet sonka, kevés vaj vagy olaj, 2 tojás, kevés só, bors.

  • Majomkenyér

    Hozzávalók: 25 dkg margarin, 30 dkg cukor, 3 ek. liszt, 1 tojás, 3 púpozott ek. kakaó, 10 dkg dió, 15 dkg babapiskóta.

  • Káposztás palacsinta

    Hozzávalók: 20 darab palacsinta, 1 kg fejes káposzta, só, 5 dkg zsír, 2 dkg cukor, bors.

  • Baracklekváros derelye (Baracklekváros barátfüle)

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, baracklekvár, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • Tejfölös kakasgulyás

    Hozzávalók: 1 kis kakas, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 50 dkg burgonya, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 dl tejföl, 1 cseresznyepaprika, 2 evõkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só;

  • Cappuccino szelet

    Hozzávalók: Tészta: 6 tojás sárgáját 30 dkg porcukorral, 6 evokanál melegvízzel, 18,7 dkg liszttel, másfél evokanál kakaóval, fél csomag sütoporral összekeverjük.

  • Majonézes sárgadinnye

    Hozzávalók: 1 középnagyságú cukordinnye, 15 dkg eidami sajt 1 cm-es kockákra vágva, 1 tcs. darabolt ananász (konzerv), 6 ek. majonéz, 1 ek. friss mentalevél.

loading...