2024.03.29. - Auguszta

Házi pizzás csiga

Házi pizzás csiga
Házi pizzás csigaA langyos tejben elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót és az olajat, majd beledolgozzuk a felfuttatott élesztőt is, és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Duplájára kelesztjük. Miután megkelt, a tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és feltekerve hűvös helyen pihentetjük kb. 1 órán át. A töltelékhez az olívaolajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt. Ízlés szerint sóval, oregánóval és cukorral ízesítjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzáadjuk a vizet is, és addig főzzük, amíg sűrű szószt kapok. Miután kész, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni. A tekercsből 1 cm vastag szeleteket vágunk, és egy kivajazott tepsibe rakosgatjuk őket egymástól egy cm távolságra. A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Hozzávalók:

- 20 g élesztő
- 2 dl langyos tej
- fél mokkáskanál cukor
- 300 g finomliszt
- fél mokkáskanál tengeri só
- 3 evőkanál olaj

Töltelékhez:

- 1 nagyobb doboz sertésmájkrém
- 50 g reszelt sajt
- 10 dkg paradicsomsűrítmény
- 1 fej vöröshagyma felaprítva
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- 3 ek. olívaolaj
- 1,5 dl víz
- só, oregánó
- kevéske cukor

Tetejére:

- reszelt sajt

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!