
A megtakarított hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított gombát, majd sózzuk, s fedő alatt addig pároljuk, amíg teljesen elfő a leve. Ha kissé hűlt, apróra vágjuk. A kenyeret jó alaposan beáztatjuk. A darált húst, a gombát, a tojást, az apróra vágott petrezselymet, sót, borsot, a préselt fokhagymát, a kifacsart kenyeret összekeverjük. Ha lágy lenne, zsemlemorzsát tehetünk hozzá. Gombócokat formálunk a masszából, s ujjnyi olajban kisütjük. Köretként salátát vagy krumplipürét tálalhatunk hozzá.
Hozzávalók:
- 60 dkg csiperkegomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 ek napraforgó olaj
- 40 dkg darált sertéshús
- 3 db tojás
- 3 szelet kenyér
- 1 csokor petrezselyem
- 4 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek zsemlemorzsa