2025.12.18. - Auguszta

Sajtos bundában sült csirkemell

Sajtos bundában sült csirkemell
Sajtos bundában sült csirkemellA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és mindegyik szeletet mindkét oldalán befűszerezzük (só, bors, pirospaprika, fokhagyma). Hűtőben pár órát állni hagyjuk, ha van időnk rá, így sokkal ízletesebb lesz a hús. Előkészítjük a panírhoz valókat. A tojásokat felverjük egy tálkában, a lisztet is tálkába öntjük, a sajtot lereszeljük és teszünk bele 1-2 kanál lisztet is. A szeleteket beleforgatjuk a lisztbe, a tojásba és végül a sajtba (ha nem ragad rá nagyon, akkor kézzel nyomkodjuk rá a sajtot) és forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük.
Köretnek főtt rizst és párolt zöldséget ajánlok hozzá.

Hozzávalók:

- 2 db csirkemell
- só
- bors
- pirospaprika
- fokhagyma
- 2 tojás
- liszt
- 15 dkg sajt
- olaj a sütéshez