rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sajtos bundában sült csirkemell

  • Share on Tumblr

    Sajtos bundában sült csirkemellA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és mindegyik szeletet mindkét oldalán befűszerezzük (só, bors, pirospaprika, fokhagyma). Hűtőben pár órát állni hagyjuk, ha van időnk rá, így sokkal ízletesebb lesz a hús. Előkészítjük a panírhoz valókat. A tojásokat felverjük egy tálkában, a lisztet is tálkába öntjük, a sajtot lereszeljük és teszünk bele 1-2 kanál lisztet is. A szeleteket beleforgatjuk a lisztbe, a tojásba és végül a sajtba (ha nem ragad rá nagyon, akkor kézzel nyomkodjuk rá a sajtot) és forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Köretnek főtt rizst és párolt zöldséget ajánlok hozzá.

    Hozzávalók:

    - 2 db csirkemell
    - só
    - bors
    - pirospaprika
    - fokhagyma
    - 2 tojás
    - liszt
    - 15 dkg sajt
    - olaj a sütéshez


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Milánói makaróni

    Hozzávalók (3-4 személyre): 50 dkg makaróni, 10 dkg gomba, 15 dkg füstölt hús, fél fej vöröshagyma, 3-4 evõkanál paradicsompüré, 10-15 dkg reszelt sajt, zsír, cukor, bors, só.

  • Stíriai metélt

    Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 22 dkg liszt, 4 tojás, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 8 dkg vaj, 12 dkg cukor, 3 dkg zsemlemorzsa, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj, só.

  • Halloween citromos süti

    Hozzávalók 40 darabhoz: 1/2 bögre kanolaolaj, 1/2 bögre olvasztott vaj, 1/2 bögre barna cukor, 1/2 bögre porcukor, 1 evõkanál citromlé, 1 evõkanál vanília, 1 és 1/2 teáskanál mandulaaroma, 2 bögre liszt, 1/2 teáskanál borkõsav, 1/2 teáskanál szódabikarbóna.

  • Gombás tojás - másképpen

    Hozzávalók: 10 db egész tojás, 15 dkg gomba, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött bors, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 1 csapott teáskanál só, 1 púpozott teáskanál tejföl, 1 diónyi vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Bárányborda töltött paradicsommal és krumplival

    Hozzávalók 4 személyre: 750 g krumpli, só, bors, 125 ml tejszín, 250 ml tej, 10 g reszelt Pannónia sajt, 8 kemény paradicsom, 1 csokor zöldfûszer (pl. petrezselyem, zsálya oregano, metélõhagyma), 5 szál zöldhagyma, 4 evõkanál olívaolaj, 100 g párolt rizs, 100 g ricotta (olasz krémsajt), 2 evõkanál zsemlemorzsa, 12 szelet bárányborda, friss rozmaring.

  • Mézes-mandulás golyó

    Hozzávalók:

    - 20 dkg mandula
    - 2 evőkanál méz
    - 6 dkg cukor
    - 2 dkg őrölt fahéj
    - 2 evőkanál víz
    - 2 evőkanál édes mandula olaj
    - kevés porcukor

  • Baklava

    Hozzávalók:
    150 g dióbél, 150 g mogyoróbél, 150 g mandula, 360 g kristálycukor, 150 g mez, 3 kávéskanál õrölt szegfûszeg, 3 kávéskanál õrölt fahéj, 12 db réteslap, 300 g margarin, 1 tojás.

  • Citromkrém-szeletek

    6 deka vajat (5 deka zsírt) 7 deka cukorral és 1 tojással negyedóráig keverünk, majd egy citrom reszelt héját és 15 deka liszttel kevert fél csomag sütõport lassan, keverés közben hozzáadunk.

  • Gyors tejfölös pogácsa

    Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 20 dkg fagyos zsír, 1 kk. só, 1 sütõpor, tejföl.

  • Halleves

    Jó böjti leves a többféle halból készített halleves. Kecsege, harcsa, süllõbõl vágunk nem túl nagy darabokat. Egy lábasba egy kanál zsírba két fej vereshagymát, melyet apróra vágtunk, sárgára pirítunk, egy kávéskanál jó paprikát teszünk hozzá, felöntjük melegvízzel, gyengén megsózzuk és körülbelül, egy- egy és fél óráig fõzzük.

  • Gyömbéres rúd

    Elkészítés:

    1. A mézet, a cukrot, a vajat/margarint, a tejet összekeverjük egy lábosban, felmelegítjük, amíg a zsiradék elolvad, és hagyjuk kihûlni.

  • Amaretto sour

    Hozzávalók: 4 cl Amaretto, 3 cl citromlé, 2 cl narancslé, narancsszelet, koktélcseresznye.

  • Juhtúrós csirkesaláta

    A húst csontozd ki, s vágd csíkokra. A paradicsomot és a marinált paprikát kockázd fel, a zöldhagymát (a szárával együtt) karikázd, a megtisztított kemény tojásokat pedig vágd nyolcadokra.

  • Zöldségleves

    Hozzávalók: l kisebb fej káposzta, 2 liter csontleves, 3 szál sárgarépa, l karalábé, l zellergumó, 3-4 paradicsom.

  • Gombás makrélahal saláta

    Hozzávalók: 30 dkg. gomba, 2 doboz paradicsomos makréla konzerv, 1 fej vöröshagyma, 1 citrom leve, 1-2 babérlevél, ízlés szerint édesítõszer, vagy cukor, csipet fehérbors, olaj, só.

  • Alma-narancs zselé

    Fél liter almalé, fél liter frissen préselt narancslé, 75 dkg zselécukor.

  • Császárfánk

    25 deka vajat, 35 deka lisztet, 1 csomag Váncza-sütõport és 25 deka cukrot jól eldolgozunk, azután 15 deka héjazott õrölt mandulát, 1 csomag Váncza-vanilincukrot és 2 kanál rumot gyúrunk hozzá.

  • Szilvás gombóc

    Szilvás gombócHozzávalók: zsemle 6 db, vaj 5 dkg, tojás 3 db, liszt 12 dkg, szilva 0.5 kg, cukor 10 dkg, õrölt fahéj 1 dkg, zsír 10 dkg, zsemlemorzsa 5 dkg, só 1 késh., esetleg szilvaíz 25 dkg.

  • Homokgofri

    Hozzávalók: 15 dkg liszt, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 3 tojás, 1 tk fahéj, 1 ek rum, 1/2 tk sütõpor, zsír, porcukor.

  • Fûszeres paradicsomos párolt tök

    Hozzávalók 4 személyre: 1 hosszúkás tök (kb. 1 kg), 3 nagy paradicsom, 10 dkg padlizsán, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1,2 dl zöldségerõleves, olaj, só, chili, 1 babérlevél, a díszítéshez citromhéj és friss (thai) bazsalikom

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...