rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Fokhagymaleves tejszínesen

  • Share on Tumblr

    Fokhagymaleves tejszínesenA fokhagymafejeket megmossuk majd kettévágjuk és a kókuszolajban először elősütjük héjastul. Pici (kb. egy deciliter) vízzel felöntjük, hogy ne égjen meg elősütés közben. Mikor puhává vált, kiszedjük a gerezdeket a héjból, és a főzőlével együtt összeturmixoljuk. Ezt öntjük a húsleveshez, amit még utóízesítünk sóval,borssal. Végül a tejszínt elkeverjük a keményítővel, és ezzel sűrítjük kissé a levest. Barna kenyeret közepes méretű kockákra vágva kicsit megpirítunk, és sajtot szórva rá ezt tesszük a tetejére.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:

    - 2 fej fokhagyma
    - 2 dl tejszín
    - 1 liter húsleves alaplé
    - só
    - őrölt bors
    - 1 evőkanál kókuszolaj
    - 2 evőkanál keményítő
    - 1 dl víz

    A tálaláshoz:

    - pirítós vagy pirított kenyérkocka
    - reszelt sajt


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sütõtökös pikáns édesség

    Hozzávalók: 1 kisebb amerikai sütõtök, 2 birsalma, citromlé, cukor, tejszín.

  • Amerikai karácsonyi sütemény

    Hozzávalók a díszítéshez: mogyoró dió, mandula.

  • Linzertorta

    Hozzávalók:

    - 30-30 dkg õrölt mandula és liszt
    - 1 citrom reszelt héja
    - fél teáskanál fahéj
    - 5 evõkanál gyümölcscukor
    - 2 teáskanál édesítõszer
    - 1 tojás
    - 5 evõkanál tej
    - 15 dkg vaj
    - 25 dkg málnalekvár
    - vaj a formához

  • Pizzatészta

    Hozzávalók: 25 gr friss vagy 2kavéskanál szárított élesztõ, 300 ml langyos víz, 0,5 kg telkesõrlésû liszt, 25 gr szójaliszt (elhagyható).

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípõs paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztbõl.

  • Burgonyás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 30 dkg burgonya, 10 dkg zsír vagy olaj, 1 fej vöröshagyma, ízlés szerint só.

  • Hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej hagyma, 4 evõkanál olaj, 3 evõkanál liszt, só, 2 dl tejfel, 5 dkg reszelt sajt.

  • Alföldi gulyásleves

    Hozzávalók 8 személyre:

    1 kg marhahús, 8 dkg zsír, 3 nagy fej vöröshagyma, 4 teáskanál pirospaprika, 1 kg burgonya, 2-2 zöldpaprika és paradicsom, 3-3 sárga- és fehérrépa, köménymag, fokhagyma ízlés szerint, külön elkészített csipetke

  • Levendulás eperlekvár

    Hozzávalók: 1.2 kg eper, fél kiló befõzõcukor, 1 db citrom, 8 ág levendula virág

  • Pányi pulyka

    Hozzávalók: 1 kilogramm pulykamell, 3 darab tojás, 5 dekagramm rétesliszt, 50 dekagramm bacon szalonna (vékonyra szeletelt), 3 deciliter sovány tejszín, 15 dekagramm aszalt szilva, 15 dekagramm aszalt barack, 15 dekagramm mazsola, 25 dekagramm reszelt Pannónia sajt.

  • Gombás libazúzapörkölt

    Hozzávalók: 60 dkg libazúza, 5 dkg olaj, 15 dkg szeletelt gomba, 3 fej hagyma, 3 ek házipaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só.

  • Brokkoli krémleves

    A zöldséglevesben puhára fõtt brokkolit összeturmixoljuk, majd a tejföllel és a fûszerekkel ízesítve összekeverjük, és a zöldséglevessel összefõzzük.

  • Eis-csokoládé

    Hozzávalók személyenként: 1-2 gombóc vanília fagylalt, 1,5 dl tej, 1 evõkanál csokoládészirup. Díszítéshez: tejszínhab, csokoládészirup.

  • Olimpikonok vallanak étkezési szokásaikról

    Az olimpiai bajnokok különleges reggelit kapnak gyõzelmük másnapján, Pekingben például strucctojásból készült rántottát - derül ki egy szakácskönyvbõl, amelynek megjelentetését a pekingi olimpia kezdetéhez idõzítette a kiadó.

    Az Ötkarikás szakácskönyv szerzõje W. Csoma Éva, aki annyit mondott magáról tudósítónknak, hogy nyomdaipari vállalata van, újságíró, háziasszony és édesanya. Valamikor sportolt is, innen a vonzalom e téma iránt.

  • Lángoló sonka

    Hozzávalók: 8 szelet fõtt füstölt sonka (25-30 dkg), 2 alma, 2 dkg vaj, 5 dkg mandula, 2 evõkanál rum vagy konyak, 2 szem porrá tört szegfûszeg.

  • Négysajtos mártás

    Hozzávalók: 7 dkg mozzarella, 7 dkg trappista, 5 dkg gorgonzola, 2,5 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 2 dkg parmezán, bors.

  • Fokhagymás öntött saláta

    A salátákat gondosan megmossuk, lecsurgatjuk és négyfelé vágjuk. Lábasba 1 liter ecetes vizet öntünk, megsózzuk és felforraljuk. Amikor a víz felforrt, beletesszük a salátákat, félrehúzzuk a tûzrõl és letakarva 2 percig állni hagyjuk.

  • Alkoholos meggyleves

    Alkoholos meggylevesA bort a fűszerekkel forraljuk fel. Jól forraljuk ki belőle az alkoholt. Majd tegyük bele a meggyet és kicsit főzzük át, hogy a gyümölcs kicsit megpuhuljon. Ha kell, cukrozzuk meg. Lehet mézet is használni. Majd a fűszereket szedjük ki a levesből, és jól hűtsük le. Majd keverjük hozzá a tejszínt, és hígítsuk fel a tejjel, mivel elég sűrű levessé áll össze. Aki szereti, a végén egy kis édeskés likőrt is adhat hozzá, hogy mégjobban megbolondítsa az ízeket. A tejszín miatt érdemes minél hamarabb elfogyasztani.

  • Lebbencsleves

    Hozzávalók:

    - 40 dkg burgonya
    - 8 dkg lebbencstészta
    - 5 dkg füstölt szalonna
    - 1 közepes vöröshagyma
    - 5 dkg lecsó
    - fûszerpaprika
    - õrölt bors
    - só

  • Karfiolrózsák

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, só, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa (liszt vagy 20 dkg reszelt sajt, 2 tojás), a sütéshez bõven olaj.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...