
A befűszerezett karajszeleteket megtöltjük a következő töltelékkel: Kevés olajon megpároljuk a hagymát, felkockázott gombát és májat és petrezselyemzölddel, sóval-borssal fokhagymával ízesítjük. Ha már elfőtte a levét kihűtjük és a sertésszeletekbe töltjük. Lehet úgy is, hogy, feltekerjük, mint a töltött káposztát, vagy csak egyszerűen félbehajtjuk. Meg lehet tűzni hústűvel, vagy fogpiszkálóval, de, ha ügyesek vagyunk a panírozásnál a sütésnél nem folyik ki a töltelék. A szokásos módon bepanírozzuk a husikat és bő forró olajban sütjük.
De csinálhatjuk úgy is, hogy nem kirántjuk, hanem tepsiben megsütjük.
Hozzávalók:
- 4 szelet kicsontozott, kiklopfolt, sertéskaraj
- 5 dkg csirkemáj
- 20 dkg gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
- petrezselyemzöld
- só
- bors
- olaj