
A hagymát megdinszteljük, majd hozzátesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a csíkokra vágott csirkemellet, kicsit sózzuk, felöntjük a másfél deci tejjel, és annyi vízzel, hogy épp ellepje. Teszünk bele fehér borsot, lefedjük, és hagyjuk párolódni-főni. Amikor már a hús puha, és elfőtt a szaft fele, akkor összekeverjük a fél pohár tejfölt a két kanál liszttel és a krémsajttal, majd ezzel behabarjuk. Forraljuk, amíg besűrűsödik. Egy egész kevés szerecsendiót reszelünk a tetejére és belekeverjük.
Hozzávalók:
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl doboz tejföl
- 1,5 dl tej
- 1 kenős sajt
- 1 egész csirkemell kifilézve
- só
- fehér bors
- pirospaprika
- szerecsendió