rss
  • Krumplisaláta retekkel

  • Share on Tumblr

    Krumplisaláta retekkelA megpucolt krumplit (egészben főzzük meg, nem daraboljuk fel majd csak ha megfőtt) forró sós vízben puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. Amikor kihűlt, félbevágjuk, majd összeforgatjuk a felkarikázott újhagymával, a négyfelé vágott retekkel és az apróra vágott zellerrel. Meglocsoljuk a majonézzel és az ecettel, óvatosan összekeverjük a snidlinggel, és tálaljuk. Hozzávalók: 1 kg újkrumpli, 4 db újhagyma, 8 db retek, 2 db zellerszár, 3 dl majonéz, 2 evőkanál fehér balzsamecet, 4 evőkanál frissen aprított snidling.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Eliszta saláta

    Hozzávalók 5 személyre: 45 dkg birkahús vagy szajgak antilop húsa (õz húsával helyettesíthetõ), 40 dkg burgonya, 30 dkg uborka, 5 db tojás, 20 dkg trappista sajt, 1 pohár majonéz, 1 fej vöröshagyma, só és petrezselyem zöldje - ízlés szerint.

  • Gesztenye krém

    Egy fél kiló gesztenyét megfõzünk, meghámozzuk és szitán áttörjük. 20 deka cukrot egynegyed liter vízzel sûrû szörpnek fõzünk, hozzá adjuk a gesztenyét...

  • Húspuding

    Hozzávalók: marhahús 0.5 kg, szalonna 7 dkg, zsemle 1 db, tojás 3 db, tejfel 3 ek., hagyma 1/4 fej.

  • Túrós-ananászos sütemény

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 40 dkg liszt
    - 25 dkg cukor
    - 25 dkg Rama margarin
    - 1 csomag sütõpor
    - 1 tojássárgája
    - 3 kanál kakaópor

    A töltelékhez:

    - 50 dkg tehéntúró
    - 15 dkg cukor
    - 1 citrom héja lereszelve
    - 1 kockázott ananász konzerv
    - 2 kanál liszt
    - 3 tojássárgája
    - 5 tojásfehérje
    - 1 csomag vaníliás cukor

  • Lasagne cukkinisan

    Lasagne cukkinisanLobogó sós vízben pár perc alatt kettesével megfőzzük a lasagne-leveleket, majd lecsepegtetjük. A megtisztított cukkini végeit levágjuk, majd az egyik felét karikára, a másik felét csíkokra vágjuk. Nagyon apróra vágjuk a hagymát és a mogyoróhagymát. Felezzük meg, helyezzük el két serpenyőbe, hozzáadva fele-fele arányban az olajat és a vajat. Az egyik serpenyőbe tegyük bele a kerekre vágott cukkinit, a másikba a csíkokra vágott cukkinit. Pirítsuk meg, adjunk hozzá sót, borsot és petrezselymet. Amennyiben szükséges, adjunk hozzá néhány kanál vizet.

  • Rizses pulykasaláta déligyümölccsel

    Hozzávalók: 20 dkg hosszúszemû rizs, szárnyas fûszervarázs, 50 dkg pulykamell filé, 3 narancs, 2 banán, 2 evõkanál borecet, 1 kávéskanál mustár, 3 evõkanál olaj, tabasco szósz, õrölt bors, só.

  • Orosz kakaó

    Hát ez aztán nem a gyerekek kakaója. De mondhatod, hogy csak véletlenül borult bele a vodka, és akkor senki nem hisz alkoholistának.

  • Párolt sajtos paradicsom

    Hozzávalók: 20 dkg reszelt sajt, 1 kg paradicsom, 2,5 dl tejföl, 1 tojás, 7 dkg füstölt szalonna, 1 kanál fehérbors, szerecsendió, 1 kanál ételízesítõ, só, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 5 dkg margarin.

  • Fejes saláta fõtt marhahússal

    Ezt az összetett salátát maradék fõtt marhahúsból vagy sovány sült húsból készítjük fejes salátával. 5 dkg majonézt porcelán vagy zománcozott keverõtálba teszünk, hozzáadunk egy kávéskanálnyi mustárt, sót, törött borsot, egy fél citromlevet, és az egészet simára keverjük.

  • Zsákbamacska

    Hozzávalók: 40 dkg vegyes, bármilyen zöldség: zellergumó, sárgarépa, petrezselyemgyökér karalábé stb., tetszés szerint, 1 db egész tojás, 8-10 dkg finomliszt, másfél-két deci tej, 5 dkg reszelt sajt (lehetõleg óvári vagy trappista), ízlés szerint só és törött fehér bors;

  • Babsterc (Bohnensterz)

    Hozzávalók: 200 g szárazbab, 400 g liszt, só, 200 g zsír.

  • Túrótorta banánnal

    Hozzávalók: 4 dl tej, 1 evõkanál zselatin, 25 dkg túró, 10 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1/2 citrom héja, 3 banán.

    A tésztához: 3 tojás, 3 evõkanál kristálycukor, 3 evõkanál liszt.

  • Narancsos harcsa

    Hozzávalók: 2 ek (oliva) olaj, 1 közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 cs petrezselyem, 2 db narancs leve, 1/2 citrom leve, só, bors és persze a harcsa.

  • Kukoricakrémleves

    KukoricakrémlevesA zsiradékon megpirítjuk kicsit a lisztet, majd rázúdítjuk a kukoricát, levével együtt. Megkavarjuk, ráöntünk egy pohár vizet, majd a tejet is ráöntjük, annyit, hogy minden együtt kitegyen egy litert. Sózzuk, borsozzuk, mehet bele egy pici cukor is, ha valaki édesen szereti. Beletesszük a sajtot is (ezt elhagyhatjuk, akkor is finom). Forrás után botmixerrel átkavarjuk az egészet, többször, hogy minél krémesebb legyen. Ezzel a leves kész is van! Kenyeret kockázzunk fel és serpenyőben pirítsuk meg kicsit és ezt tálalhatjuk a leveshez.

  • Honiglekach

    Hozzávalók:

    2 csésze méz, 1 csésze erõs feketekávé, 3 evõkanál rum, 4 szétválasztott tojás, 1 csésze cukor, 4 evõkanál olaj, 3 és fél csésze liszt, 3 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, fahéj, szegfûszeg, gyömbér, szerecsendió, fél csésze durvára tört dió, fél csésze mazsola.

  • Spenót

    Hozzávalók: 1 doboz mirelit parajpüré, 1 zsemle, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, kb. 2 dl tej.

  • Kapros, juhtúrós galuska

    Hozzávalók: 3 db tojás, 10 dkg juhtúró, 30 dkg liszt, fél csokor kapor, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál só.

  • Tejfölös lecsó

    Hozzávalók: 4 paprika (1 lehet csípõs is), 3 paradicsom, 1 közepes fej hagyma, 1 pohár tejföl, 1 evõkanál liszt, olaj, só, bors.

  • Póréhagymával töltött burgonya

    Hozzávalók:

    - 4 nagy burgonya
    - 2 póréhagyma fehér része
    - 1 evõkanál reszelt emmentáli sajt
    - 2 evõkanál reszelt parmezán
    - 1 tojás
    - 5 dkg bacon
    - 2 evõkanál olaj
    - 3 dkg vaj
    - csipetnyi köménymag
    - só, bors

  • Fûszeres tök

    Hozzávalók:

    1 db sütnivaló tök (1-1,5 kg-os), 2 tk koriander, 2 tk oregánó, 1/2 tk édeskömény, csipetnyi chilipehely (vagy ízlés szerint), 1 tk tengeri só, 1 tk õrölt fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek olívaolaj (vagy amennyitõl pasztaszerû lesz)