2024.04.25. - Márk

Baconös csirkemell

Baconös csirkemell
Baconös csirkemellA csirkemellet csíkokra vágjuk, egy tálba tesszük, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 1 evőkanál mustárt, és legalább két órára hűtőbe tesszük. Ezalatt az uborkát alaposan megmossuk, lereszeljük, besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. A fokhagymát vékony karikákra vágjuk, a kaprot picire aprítjuk. Az uborkát alaposan kicsavarjuk, hozzátesszük a joghurtot, a fokhagymát, a kaprot, sózzuk, borsozzuk, és mehet be a hűtőbe. A csirkemellet jó szorosan betekerjük a csíkozott baconbe, és egy tepsibe vagy jénaiba egymás mellé helyezzük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Olaj nem kell alá, éppen elég, amennyi a szalonnából kisül. Légkeveréses sütőben készre sütjük. A tzatzikivel tálaljuk.

Hozzávalók:

- 2 db csirkemellfilé
- 4 szelet bacon
- só
- bors
- 1 ek mustár
- olaj
- 4 db kígyóuborka
- 5-6 nagy gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 1 nagy doboz sűrű natúr joghurt
- esetleg tejföl

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!