2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Almás lepény

Almás lepény
Almás lepényAz almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 5 percig állni hagyjuk és kinyomkodjuk a levét. Kis lángra rátesszük, hozzáadjuk a cukrot és megdinszteljük, majd hagyjuk kihűlni. A tésztához valókat jó alaposan összegyúrjuk, picit lágy lesz a tészta és 1 órára hűtőbe tesszük. A tésztát kettéosztom, kilisztezett tepsibe rakjuk, erre kevés zsemlemorzsa kerül (vagy van aki grízt szór rá, hogy az alma leves ne áztassa fel a tésztát), majd erre a kicsvart alma és erre rá a másik tészta. Megszurkálom villával, megkenem a tojásfehérjével és lassú tűznél 40 percig sütöm
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

.Hozzávalók:

- 20 dkg porcukor
- 60 dkg liszt
- 3 tojássárgája
- 30 dkg Rama
- 3 evőkanál tejföl
- 1 jó csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 db citromhéj lereszelve
- 10 dkg cukor az alma dinszteléséhez
- 2 kg savanykás alma lereszelve
- 1 teáskanál fahéj
- zsemlemorzsa/gríz

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!