
Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 5 percig állni hagyjuk és kinyomkodjuk a levét. Kis lángra rátesszük, hozzáadjuk a cukrot és megdinszteljük, majd hagyjuk kihűlni. A tésztához valókat jó alaposan összegyúrjuk, picit lágy lesz a tészta és 1 órára hűtőbe tesszük. A tésztát kettéosztom, kilisztezett tepsibe rakjuk, erre kevés zsemlemorzsa kerül (vagy van aki grízt szór rá, hogy az alma leves ne áztassa fel a tésztát), majd erre a kicsvart alma és erre rá a másik tészta. Megszurkálom villával, megkenem a tojásfehérjével és lassú tűznél 40 percig sütöm		
			
		
		.
Hozzávalók:
- 20 dkg porcukor
- 60 dkg liszt
- 3 tojássárgája
- 30 dkg Rama
- 3 evőkanál tejföl
- 1 jó csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 db citromhéj lereszelve
- 10 dkg cukor az alma dinszteléséhez
- 2 kg savanykás alma lereszelve
- 1 teáskanál fahéj
- zsemlemorzsa/gríz