rss
  • Sült zöldségek

  • Share on Tumblr

    Sült zöldségekA paradicsomokat megmossuk, tetejüket keresztben bevágjuk. A megmosott és letörölgetett paprikákat csumájukal és ereikkel együtt felnégyeljük. A cukkinit háromcentis darabkákra szeleteljük. A padlizsán szárát leszedjük, és ujjnyi vastagra karikázzuk. Az ily módon előkészített zöldségeket sorban, egymás után, fajtánként megsütjük oly módon, hogy ujjnyi magasan olajat öntünk egy serpenyőbe és felforrósítjuk. Néhány percnyi sütés mindkét oldalán, máris készen van. Szűrőkanálban lecsöpögtetjük a felesleges olajat, és megsózva rakjuk meleg tálra.

    loading...

    Másik készítési módja, hogy sorban lerakjuk a zöldségeket, leöntjük kevés olajjal, majd a felforrósított sütőben, erős lángon pirítjuk. Ez hosszabb ideig tart, de kevesebb olaj szükséges hozzá.

    Hozzávalók:

    - 25 dkg kemény paradicsom
    - 25 dkg húsos zöldpaprika
    - 25 dkg hegyes csípős paprika
    - 25 dkg cukkini
    - 25 dkg padlizsán
    - olaj
    - só



    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tepertõs pogácsa

    15 dkg töpörtyût apróra vágok és elkeverem 40 dkg liszttel, 10 dkg zsírral, 1 tojás sárgájával, 2 kk sóval és 3 - 4 EK tejföllel jól összegyúrom.

  • Mézes-mustáros csirkemell

    Mézes-mustáros csirkemellA csirkemellet megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. Egy műanyag dobozba összekeverünk 4 evőkanál mézet, 4 evőkanál mustárt (az arányok változtathatók, attól függően ki hogy szereti az édes-savanyút) és 2 evőkanál olajat, beletesszük a paprikát, borsot és a szerecsendiót majd beleforgatjuk a csirkemell darabokat, hogy mindenhol jól ellepje a pác. Felönthetjük 1 dl tejjel is, attól porhanyósabb lesz a hús. Majd rátesszük a doboz tetejét és jól lezárva legalább 1 napig a hűtőben pihentetjük. Mielőtt megsütnénk ne felejtsük el megsózni a húst!

  • Mexikói bab darált hússal

    Hozzávalók: 30 dkg vörös bab, 3 fej hagyma, 2 evõkanál olaj, 40 dkg darált marha hús, 2 db kis csípõs paprika, 3 dl csirkeleves (leveskockából), 1 doboz (40 dkg) mexikói zöldparadicsom, 1 pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, fél kanál oregánó, fél kávéskanál kurkuma, fél kávéskanál chilipor, só.

  • Ruszlán torta

    Hozzávalók:

    50 dkg tejföl, 45 dkg cukor, 10 dkg margarin, fél teáskanál szódabikarbóna, fél sütõpor, 5 evõkanál liszt, 2 csepp ecet

  • Gyümölcsös rizsfelfújt

    Hozzávalók:

    15 dkg rizs, 15 dkg cukor, fél liter tej, 3 tojás, 50 dkg gyümülcs vagy kompót, 1 púpozott ek. kakaó, 3 dkg vaj, só, fahéj

  • Zsályás paradicsom

    Hozzávalók: szép zsályalevelek, érett paradicsom, fogvájó.

  • Sült csirkemell brokkolival

    Hozzávalók:

    - 4-5 csirkemellfilé
    - 15 dkg brokkoli
    - 2-3 szelet kenyér
    - olívaolaj
    - ételízesítõ
    - só
    - bors
    - pirospaprika
    - fokhagyma
    - rozmaring
    - majoranna

    A tzatziki öntethez:

    - kígyóuborka
    - só
    - bors
    - 1 dl tejföl
    - 2 dl natúr joghurt
    - 2-3 gerezd fokhagyma

  • Tésztasaláta

    Hozzávalók:

    - 25 dkg tészta
    - 1 piros paprika
    - 1/4 kígyóuborka
    -1 kisebb lilahagyma
    - 1 paradicsom
    - 1 pohár kefír
    - só, bors
    - tetszõleges sajt

  • Spárgasaláta

    Hozzávalók:

    400 gramm fehér spárga

    bors
    1 kiskanál vaj
    1 tojás
    2 evõkanál balzsamecet
    2 evõkanál olívaolaj
    4 szelet nyers sonka
    rukkola.

  • Csirkemellkocsonya

    Hozzávalók: 4 csirkemell, 75 dkg vegyes zöldség, 10 dkg zeller, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg gomba, 1 evõkanál zöldborsó, só, 6-8 szem bors, 4 dkg zselatin, 1 tojásfehérje, 1 kávéskanálnyi paradicsompüré.

  • Gesztenyével töltött pulyka

    Hozzávalók: 1 db fiatal pecsenyepulyka, fél kg fõtt gesztenye, negyed kiló darált hús, 1 áztatott, kifacsart zsemle, 1 tojás, só, bors, reszelt szerecsendió, 1 kanál zsír.

  • Húsvéti mazsolás kalács -tej- és tojásmentes

    Hozzávalók: 300 g liszt, 1 ek étkezési keményítõ, 1/2 cs porélesztõ, 25 g cukor, 1 kk só, 35 g Liga margarin, 1,75 dl rizstej, 2 maroknyi mazsola;

  • Dalmát paprika

    Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj, 4 húsos zöldpaprika, só, õrölt bors, vörösbor.

  • Mandulás mignon

    15 dkg vajat elkeverünk 10 dkg porcukorral. Egyenként belekeverünk 5 tojás sárgáját, majd 2 evõkanál kakaót, 10 dkg reszelt csokit, 10 dkg lisztet; az 5 dkg cukorral felvert 5 tojásfehérjét, és 5 dkg hámozott, darált mandulát. Óvatosan keverjük össze, nehogy a hab össze essen.

  • Sült derelye

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3 tojás, 3 dkg élesztõ, 2 dl tej, 2 evõkanál cukor, csipet só.

  • Burgundi marhapörkölt

    Hozzávalók: 1 kg pörköltnek való marhahús, 2 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 20 dkg gomba, 1 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, kakukkfû, 2 szegfûszeg, petrezselyem, liszt, olaj, só,bors, burgundi vörösbor.

  • Babéros sonkaleves

    Hozzávalók: 25 dkg füstölt tarja vagy sonka, 25 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál liszt, ecet, só, cukor ízlés szerint, 2 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1 kupica konyak, 2 szegfûszeg.

  • Kapris húspogácsa

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertéshús, 2 közepes nagyságú ecetes uborka, 1 fiola kapribogyó, 1 db egész tojás, 1 tk mustár, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 ek burgonyapehely, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 tk pirospaprika, 1 tk szardellapaszta, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt koriander, 1 mk õrölt fekete bors, kevés liszt.

  • Sárga túró

    1 liter tejet felforralunk, beleöntünk 15 db jól felvert tojást (én gépi habverõvel vertem fel), és folytonos keverés közben közepes tûzön együtt forraljuk.

  • Gombás burgonyaszelet

    Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg fõtt burgonya, 2 púpozott ek. gombalevespor, 3 dl tej, 1 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött feketebors, olaj.

loading...