rss
  • Sült zöldségek

  • Share on Tumblr

    Sült zöldségekA paradicsomokat megmossuk, tetejüket keresztben bevágjuk. A megmosott és letörölgetett paprikákat csumájukal és ereikkel együtt felnégyeljük. A cukkinit háromcentis darabkákra szeleteljük. A padlizsán szárát leszedjük, és ujjnyi vastagra karikázzuk. Az ily módon előkészített zöldségeket sorban, egymás után, fajtánként megsütjük oly módon, hogy ujjnyi magasan olajat öntünk egy serpenyőbe és felforrósítjuk. Néhány percnyi sütés mindkét oldalán, máris készen van. Szűrőkanálban lecsöpögtetjük a felesleges olajat, és megsózva rakjuk meleg tálra.

    Másik készítési módja, hogy sorban lerakjuk a zöldségeket, leöntjük kevés olajjal, majd a felforrósított sütőben, erős lángon pirítjuk. Ez hosszabb ideig tart, de kevesebb olaj szükséges hozzá.

    Hozzávalók:

    - 25 dkg kemény paradicsom
    - 25 dkg húsos zöldpaprika
    - 25 dkg hegyes csípős paprika
    - 25 dkg cukkini
    - 25 dkg padlizsán
    - olaj
    - só



    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Joghurtos pite

    Hozzávalók:

    - 2 pohár joghurt (natúr vagy gyümölcsös is lehet)
    - 3 db tojás
    - 1,75 dl liszt
    - 1,75 dl cukor
    - 1,75 dl étolaj
    - 1 csomag sütõpor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    + különbözõ gyümölcsök

  • Túróval töltött csukafilé

    Hozzávalók: 4 db csukafilé, 30 dkg túró, 2 fej fejessaláta, 2 db citrom, 5 dkg vaj, 4 db tojás, 1 csomó kapor, 2 dkg só, 8 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 5 dl olaj.

  • Chilis paradicsomleves

    Hozzávalók:

    - 1 csokor újhagyma
    - 4 gerezd fokhagyma
    - 30 dkg paradicsom sûrítmény
    - õrölt koriander
    - õrölt chili
    - 3 evõkanál cukor
    - 5 evõkanál rizs
    - só
    - tortilla chips
    - joghurt a díszítéshez

  • Egyszerû burgonyaragu pörkölttel

    Hozzávalók: 30 dkg marha- vagy sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 3 nagy burgonya, 3 tojássárgája, 2 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 2 dl tejföl, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 15 dkg reszelt sajt, csipetnyi pirospaprika, só.

  • Sült csíkok rizskörettel

    Hozzávalók:

    - 2 szelet sült hús
    - 5 kanál étolaj
    - 2 kanál kacsazsír
    - 1 csomag elõfõzött rizs
    - 15 dkg vegyes kerti zöldség
    - 20 dkg fehér csiperkegomba
    - 2 szál zöldhagyma
    - 0.25 db kaliforniai piros paprika
    - só, bors
    - bazsalikom bóbita

  • Csokoládéfelfújt

    Hozzávalók: 2 evõkanál darált mandula, 2 evõkanál liszt, 15 dkg étcsokoládé, 4 evõkanál erõs feketekávé, 10 dkg kristálycukor, 4 tojás.

  • Padlizsános kebap (Patlican kebap)

    Hozzávalók: fél kg kockázott báránylapocka, 2 padlizsán, 2 paprika, 2 paradicsom, 1 nagy fej hagyma, 1 ek margarin, só, bors, olaj a kisütéshez.

  • Mustáros lazac

    Mustáros lazacA zöldségeket megmossuk, felkarikázzuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a rizst, felöntjük erőlevessel, sózzuk, borsozzuk és félig lefedve 8-10 perc alatt puhára főzzük. Lehúzzuk a tűzről és lefedve 15 percig állni hagyjuk. A halszeleteket megmossuk, meglocsoljuk citromlével, megsózzuk, megborsozzuk, és a szárukat madzaggal összekötjük. Egy teflonba olajat teszünk, és a halak mindkét oldalát néhány perc alatt pirosra sütjük. Ha kész, papírtörlőre szedjük ki őket.

  • Chilis sült kukorica

    Hozzávalók: 4 csõ kukorica, 10 dkg vaj, 1 kis chili paprika, õrölt bors, só.

  • Pecsenyekacsamáj

    Hozzávalók: 3-4 evõkanálnyi olaj, 50dkg pecsenyekacsamáj, 1 nagy vöröshagyma, 4-5 db érett paradicsom és zöldpaprika, 5 dkg szezánmag.

  • Gyümölcsös túrókocka

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 8 tojás
    - 24 dkg liszt
    - 3 dkg kakaó
    - 30 dkg kristálycukor
    - 3 ek étolaj
    - 6 ek víz
    - fél cs sütõpor
    - késhegynyi szódabikarbóna
    - csipetnyi só

    A túrókrémhez:

    - 50 dkg túró
    - 15 dkg vaj
    - 15 dkg porcukor
    - 1 cs vaníliás cukor
    - 1 fél citrom reszelt héja és leve
    - 1 ü körtebefõtt
    - 1 ü õszibarack befõtt
    - porcukor vagy tortabevonó a tetejére

  • Rizs tejszínhabbal

    Háromnegyed liter tejben megfõzünk 14 deka rizst puhára és jó sûrûre s teljesen ki hagyjuk hûlni, 1/2 liter tejszint fölverünk s a rizshez keverünk 14 deka cukor és 4 lap feloldott gelatinnal együtt, mindent jól elvegyítve.

  • Szedertorta

    Hozzávalók:

    a tésztához: 20 dkg puha vaj, 20 dkg finom szemcséjû cukor, 20 dkg liszt, 1 tk sütõpor, 5 dkg õrölt mandula, 2 egész tojás és 2 sárgája, 2-4 ek tej, 15 dkg szeder + 8 szem a díszítéshez; a tojáshabhoz: 2 tojás fehérje, 10 dkg finom szemcséjû cukor + 2 tk a hab megszórásához, 2 ek szeletelt mandula; a krémhez: 2 dl hideg tejszín, 4 ek szeder lekvár vagy a szederhez passzoló ízû lekvár

  • Krumplia tortilla

    Hozzávalók:

    1 kg burgonya, 20 dkg hagyma , apróra vágva, 5-8 db tojás, 1 dl olívaolaj, só, bors

  • Céklás halsaláta

    Hozzávalók:

    - fél üveg ruszli
    - 1 db ecetes uborka
    - 15 dkg ecetes cékla
    - 1 ek cukor
    - 1 dl majonéz
    - 1 pohár tejföl
    - 1 csokor petrezselyemzöld
    - 1 csipet só
    - 1 csipet bors

  • Welcome koktél

    Hozzávalók: 1 EK méz, 1 EK citromlé, 75 ml grapefruitlé, 75 ml narancslé, jégkocka, ásványvíz.

  • Alufóliában sült csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 60 dkg burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 15 dkg gomba, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Vecsési húsgombóc leves

    Hozzávalók: 30 dkg sertéshús, 10 dkg fõtt füstölt hús, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg hordós káposzta, 5 dkg rizs,1 tojás, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 ek. liszt, só, bors, mk. pirospaprika, 1 babérlevél.

  • Kacsahúsos penne

    Hozzávalók: kb 20 dkg kacsacomb (zsírjában sült), 30 dkg erdei gomba (vegyesen), 4 gyöngyhagyma, fél dl száraz fehérbor, 40 dkg penne (tollhegy) tészta, kacsazsír, 2 evõkanál petrezselyem (apróra vágott), só.

  • Magyaros karalábéleves

    Hozzávalók: 40 dkg karalábé, 3 dkg zsír, vagy olaj, 3 dkg liszt, 1 ek tejföl, vágott petrezselyemzöld, só.