rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sült zöldségek

  • Share on Tumblr

    Sült zöldségekA paradicsomokat megmossuk, tetejüket keresztben bevágjuk. A megmosott és letörölgetett paprikákat csumájukal és ereikkel együtt felnégyeljük. A cukkinit háromcentis darabkákra szeleteljük. A padlizsán szárát leszedjük, és ujjnyi vastagra karikázzuk. Az ily módon előkészített zöldségeket sorban, egymás után, fajtánként megsütjük oly módon, hogy ujjnyi magasan olajat öntünk egy serpenyőbe és felforrósítjuk. Néhány percnyi sütés mindkét oldalán, máris készen van. Szűrőkanálban lecsöpögtetjük a felesleges olajat, és megsózva rakjuk meleg tálra.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Másik készítési módja, hogy sorban lerakjuk a zöldségeket, leöntjük kevés olajjal, majd a felforrósított sütőben, erős lángon pirítjuk. Ez hosszabb ideig tart, de kevesebb olaj szükséges hozzá.

    Hozzávalók:

    - 25 dkg kemény paradicsom
    - 25 dkg húsos zöldpaprika
    - 25 dkg hegyes csípős paprika
    - 25 dkg cukkini
    - 25 dkg padlizsán
    - olaj
    - só



    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rebarbarás málnaleves

    Rebarbarás málnalevesA rebarbarát tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra, és a málnával együtt tegyük bele egy edénybe. Öntsük fel a vízzel, és ízlés szerint adjunk hozzá kristálycukrot (vagy édesítőszert). Reszeljük bele a citromhéjat, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ízlés szerint őrölt fahéjat és szegfűszeget, majd főzzük kb. 15 percig. Ezután egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele. Öntsük vissza az edénybe, majd tegyük vissza a tűzre, forraljuk fel. A tejszínt keverjük simára a pudingporral, majd amikor a leves elkezd forrni, állandó keverés mellett csorgassuk bele.

  • Pulykafalatokkal sült karfiol

    Hozzávalók:

    - 1 fej karfiol
    - 70 dkg pulykamell
    - olívaolaj
    - grillfûszer
    - 2 dl tejföl
    - 3 tojás
    - só
    - bors
    - petrezselyem
    - tej

  • Paradicsomos cukkinileves

    Hozzávalók:

    1 liter paradicsomlé, 1 evõkanál olíva olaj, 1 fej vöröshagyma, 1liter húsleves (kockából), 1 közepes nagyságú cukkini, 1 dl vörösbor, néhány friss bazsalikomlevél, 2 evõkanál cukor, só, frissen õrölt fekete bors.

  • Karalábéfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg karalábé, 5 dkg vaj vagy 2-3 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 1 dl tejföl, só, 1-2 csokor petrezselyemzöld.

  • Grillezett hal - oras

    Elõmelegítjük a grillt. A kibelezett, megmosott halak belsejét besózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk és beletesszük a zöldfûszereket.

  • Hideg torma mártás

    A tormagyökeret megtisztítjuk, megmossuk s tiszta ruhával leszárítva, megreszeljük.

  • Rokfortos ropogós

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg reszelt rokfort. Tetejére tej, köménymag vagy 10 dkg parmezán sajt.

  • Darafelfújt

    Hozzávalók: 4 tojás, 1 liter tej, 2 narancs reszelt héja, 10 dkg kristálycukor, 2 tasak vaníliás cukor, 25 dkg búzadara, 5 dkg margarin, 2 dl tejföl, csipet só, földieper a tálaláshoz; a forma kikenéséhez: vaj, zsemlemorzsa.

  • Pácolt hal

    Hozzávalók: Négy nagy szelet hal, a páchoz: 1,5 dl joghurt, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 1 mokkáskanál ételízesítõ, 2 evõkanál õrölt koriander, 2 evõkanál kapor, olaj az alufólia kenéséhez.

  • Céklaleves

    Hozzávalók: 20 dkg cékla, 1 liter viz, 2 erõleveskocka, 2-3 evõkanál tejföl, liszt, ecet vagy citomlé.

  • Zöldséges rakottas kolbásszal

    Hozzávalók: 1/2 doboz csemegekukorica, 1 nagy sárgarépa, 25 dkg brokkoli (mirelit is lehet), 25 dkg karfiol, 2,5 dl tej, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 1 doboz burgonyapürépor (4 adaghoz), 20 dkg fokhagymás kolbász, 5 dkg gouda sajt, reszelt szerecsendió, só, fehér bors, a forma kikenéséhez margarin.

  • Adventre: hercegszelet

    Hozzávalók: 21 dkg liszt, fél cs. sütõpor, 2 tojás, 5 dkg cukor, 1 szelet reszelt csokoládé, 15 dkg vaj. A tetejére: 20 dkg cukor, 4 tojásfehérje, 2 szelet reszelt csokoládé, fél csomag vaníliás cukor, cseresznyebefõtt.

  • Spanyol burgonyafõzelék

    Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, a megvagdalt vöröshagymát megpirítjuk rajta, a paradicsompürét beletesszük, és vízzel felengedve a húsleveskockát beledobjuk. Ha már elolvadt, a kockákra vágott burgonyát, az ugyancsak kockákra vágott paprikát belerakjuk, és ha a szalonna nem volt elég sós, utánasózzuk. Lassú tûzön megfõzzük, majd rövid lére sütve, a tetejét metélõhagymával sûrûn meghintve tálaljuk.

  • Csirkehúsos torta

    Hozzávalók:

    1,2 kg-os csirke, a húsleveshez: 1 dl víz, 1 sárgarépa, 1 zeller, fél-fél csokor petrezselyem és zellerlevél, só; a tésztához: 40 dkg leveles tészta, 2 doboz ananász (darabolt, konzerv), 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál zsír, 3 cl konyak, 2 evõkanál liszt, 2-2 dl száraz fehérbor és húsleves, 3 tojássárgája

  • Roston sült csirkeszárny

    Hozzávalók:

    24 tisztított csirkeszárny, só, 4 piros paradicsompaprika, 3 csípõs hegyes paprika kicsumázva és apróra vágva, 1 1/2 dl olíva- vagy kukoricaolaj, 1 1/2 dl citromlé, 2 ek. fenyõmandula vagy mandula apróra vágva

  • Dinnyeleves

    Hozzávalók: 1 toastkenyér, 1,5 dl joghurt, gyömbér, citrom, só, bors, kapor, petrezselyem, 25 dkg dinnye (bármilyen).

  • Medvehagymás tallérok

    Hozzávalók:

    - 36 dkg liszt
    - 12,5 dkg margarin
    - 10 dkg reszelt trappista sajt
    - 1 dl tejföl
    - 1 db tojás
    - 1 púpos teáskanál só
    - fél késhegynyi szódabikarbóna
    - 1 evőkanál szárított medvehagyma

  • Spenótos húsgombóc

    Hozzávalók: 50 dkg darált pulykahús, 25 dkg friss spenót, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 10 dkg vaj, 1 evõkanál fenyõmag (el is maradhat, mert az ára elég borsos), só, bors, olaj a sütéshez.

  • Mustáros hagyma

    Hozzávalók: 5 nagy fej lila hagyma, só, 3 evõkanál mustár, 2 evõkanál porcukor, 2 kiskanál ecet.

  • Fokhagyma sörtésztában (Orly)

    Hozzávalók: 50 gerezd fokhagyma, 5 dkg liszt, 1 tojás, 1,5 dl sör, só és olaj a kisütéshez.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...