rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sült zöldségek

  • Share on Tumblr

    Sült zöldségekA paradicsomokat megmossuk, tetejüket keresztben bevágjuk. A megmosott és letörölgetett paprikákat csumájukal és ereikkel együtt felnégyeljük. A cukkinit háromcentis darabkákra szeleteljük. A padlizsán szárát leszedjük, és ujjnyi vastagra karikázzuk. Az ily módon előkészített zöldségeket sorban, egymás után, fajtánként megsütjük oly módon, hogy ujjnyi magasan olajat öntünk egy serpenyőbe és felforrósítjuk. Néhány percnyi sütés mindkét oldalán, máris készen van. Szűrőkanálban lecsöpögtetjük a felesleges olajat, és megsózva rakjuk meleg tálra.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Másik készítési módja, hogy sorban lerakjuk a zöldségeket, leöntjük kevés olajjal, majd a felforrósított sütőben, erős lángon pirítjuk. Ez hosszabb ideig tart, de kevesebb olaj szükséges hozzá.

    Hozzávalók:

    - 25 dkg kemény paradicsom
    - 25 dkg húsos zöldpaprika
    - 25 dkg hegyes csípős paprika
    - 25 dkg cukkini
    - 25 dkg padlizsán
    - olaj
    - só



    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fõzött pogácsa sajttal

    Hozzávalók: 200 ml tej, 80 g vaj, 1 kávéskanál só, 150 g finomliszt, 4 db tojás, 80 g Trappista sajt,+ a tetjére tetszés szerint reszelt sajt, vagy magvak.

  • Békacomb nyárson sütve

    Hozzávalók: 6 tucat friss békacomb, 4 citrom, 1 dl olaj, mustár, só, bors;

  • Faféjas tea

    Hozzávalók 4 csészéhez: 2 ek assami tea, 5 dl víz, 2 darab fahéj (egész), 3 db szegfûszeg, cukor.

  • Medvehagymás zellerleves

    Hozzávalók:

    - 1 db zellergumó
    - 1 db nagyobb krumpli
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 3 szál újhagyma szárával
    - 4-5 levél medvehagyma
    - petrezselyem
    - só
    - õrölt feketebors
    - fokhagyma-petrezselyem fûszerkeverék
    - 2 tyúkhúslevesocka
    - fehérbor
    - olívaolaj
    - füstölt sajt

  • Ecetes fejessaláta

    Hozzávalók: 1 nagy fej saláta, 1/2 tk só, 3 ek cukor, 2 ek ecet, 1 ek olaj.

  • Húsvéti keksztojás

    Elkészités:

    A vajat vagy margarint a porcukorral és kakaóporral kikeverjük, hozzáadjuk a darált kekszet és a lekvárt, majd annyi narancslével gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjuk. Rövid ideig pihentetjük.

  • Ázsiai becsinált leves

    Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg kínai kelkáposzta, 2 szál sárgarépa, 15 dkg gomba, 1 filézett csirkemell (35 dkg), 1 db gyömbér, 1 l tyúkhúsleves (kockából), 10 dkg rizs, 2 evõkanál szójaszósz, 1 csokor metélõhagyma.

  • Sonkás rakott zöldbab

    Hozzávalók: 1 kg zöldbab (lehetõleg sárga hüvelyû), 20 dkg fõtt sonkaféle, 2 tojás, 3 dkg margarin, 1 púpozott evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 2 dl tejföl, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál szárított csombor (borsikafû), 3 dl tej.

  • Kávészelet

    Hozzávalók: 45 dkg kristálycukor, 1,5 dl tej, 15 dkg kókuszreszelék, 3 dl lefõzött kávé.

  • Szerb saláta

    Nagy, húsos, kicsumázott zöldpaprikákat karikára vágunk, nagyobb uborkákat héjastól meggyalulunk, tisztított vöröshagymát szálasra vágunk. Egészen apró kis uborkákat, zöld dinnyét egészben adunk hozzájuk, tetszés szerinti arányban.

  • Töltött sült alma

    Hozzávalók: 4 kisebb, savanykás alma, 4 dkg mazsola, 4 dkg mandulacsík, 1,5 ek méz, késhegynyi gyömbérpor, 5 dkg puha vaj.

  • Fokhagymás füstölt csülökfalatok

    Hozzávalók: 1 fõtt füstölt csülök, 1 db egész tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 evõkanál finomliszt, ½-1 dl tej (vagy csülökfõzõlé), ízlés szerint törött fekete bors, késhegynyi csípõs paprika, 1 evõkanál mustár.

  • Sólet füstölt tarjával

    Hozzávalók: 80 dkg füstölt sertéstarja, 1 kg fehér szárazbab, 10 dkg árpagyöngye (gersli), 15 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 db tojás, 5 dkg libazsír, 1 dkg édes-nemes fûszerpaprika, õrölt feketebors, só.

  • Zöldséges csirkecomb

    Hozzávalók: 8 db. csirkecomb, 1 leveskocka, 2 db. sárgarépa, 1/2 kg. cukorborsó, 1 kis karfiol, 4 kis karalábé. Ízlés szerint: petrezselyemzöld, paprika, bors, só.

  • Capresesaláta

    Hozzávalók: fél kg szép, érett paradicsom, 25 dkg mozzarellasajt, olivaolaj, bazsalikom, 5 szem kapribogyó (finomra vágva), só, bors, és oregano.

  • Köleskásás hurka

    Hozzávalók: 60 dkg köleskása, 80 dkg véres, zsíros hús, 1 liter disznóvér, 2 dkg törött bors, késhegynyi köménymag õrlemény, 1 dkg szegfûbors õrlemény, kevés majoránna, só.

  • Fokhagymás tojáskrém sajttal

    Hozzávalók: 8 db tojás, 20 dkg reszelni való sajt, 2 fehér joghurt, 2 kanál majonéz, fokhagymás olaj, snidling, só, cukor.

  • Gyulai szelet

    Hozzávalók: 40 dkg sertéskaraj, 20 dkg szeletekre vágott bacon, 2 fej vöröshagyma, 1 szál Gyulai kolbász, só, ketchup.

  • Amerikai pite

    Hozzávalók: 200 g liszt, 1dl tej,20 g élesztõ, só, 100 g finom kristálycukor, 50 g vaníliás pudingpor, 1l tej, 20 g mazsola, 20g dió,600 g alma, 100 g baracklekvár.

  • Libamáj hidegen

    A megmosott májat 1-2 órán át tejben áztatjuk.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...