rss
  • Tejszínes burgonya

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Tejszínes burgonyaA krumplit megpucoljuk, megmossuk, és közepesen vastag karikákra szeljük. A póréval ugyanígy járunk el, és összeöntjük a krumplival. Sózzuk, borsozzuk, és jól összeforgatjuk, hogy a fűszerek és a póré is egyenletesen oszoljon el a krumplival. Hozzáöntjük a tejszínt, és azzal is jól összekeverjük. Az egész műveletet célszerű már eleve a sütéshez használt tepsiben csinálni. Ha jól eloszlattuk a tejszínt is a krumplin, akkor alufóliával lefedjük, és sütőben összesütjük. Az alufóliát levesszük róla, ha a krumpli már megpuhult a tejszínben, és kicsit megpirítjuk a tetejét.

    Hozzávalók:

    - 1 kg burgonya
    - 1 nagy doboz főzőtejszín
    - 1 nagy szál póréhagyma
    - só
    - fehérbors


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Pásztortarhonya

    Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg tarhonya, 80 dkg burgonya, 1 nagy fej hagyma, 1 kk. pirospaprika, só, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, negyed kiló füstölt kolbász.

  • Tárkonyos körözött

    Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 20 dkg vaj, 3 fej lilahagyma, 8 dkg póréhagyma, 1 dl tejföl, tárkonylevél, õrölt köménymag, pirospaprika, só.

  • Afrikai csirke

    Hozzávalók: 4db csirkecomb, só, 1 dl olaj, õrölt zöldbors, kevés fokhagyma. Mártáshoz:1 dl olaj, 5-10 dkg friss gyömbér, (ki milyen erõset szeret)2 nagy fej vöröshagyma,20 dkg kockára vágott paradicsom,1 kanál madrasi curry,1 pohár kefir, 1 csg bazsalikom levél,30 dkg szeletelt tök, 1 kanál fûszeres vajkrém.

  • Omlós töpörtyûs pogácsa

    Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 ek cukor, 20 dkg tepertõkrém, 2 dkg élesztõ, 1 ek olaj, 1 kk só, fél mk bors.

  • Õszi zöldségpörkölt

    Hozzávalók: 1 db 1kg-os tömött karfiol, 1 üveg konzerv zöldbab sós lében (kb. 8dl-es üveg), 1 nagyobb fej hagyma, 2 bögre hagyományos tejföl zsír, törtpaprika, só, bors ízlés szerint.

  • Fokhagymás sült kagyló

    Hozzávalók: 1 db natúr kagylókonzerv, 2 db egész tojás, 1 dl száraz fehérbor, 10-15 dkg finomliszt, 3 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 1 mk törött fekete bors, 1 csapott tk só.

  • Trópusi gyümölcsös spagettifelfújt

    Hozzávalók: fél kg spgetti, 7,5 dl tej, 10 dkg puha vaj, 10 dkg porcukor, 4 tojás, 1 nagy doboz trópusi gyümölcskonzerv, 2 csomag vaniliáscukor.

  • Alföldi húsgombóc

    Hozzávalók: 25 dkg burgonyás tészta, 30 dkg sertéslapocka, 1 hagyma, 1 evõkanál olaj, ízlés szerint só, õrölt bors, pirospaprika, petrezselyem, 1-1 zöldpaprika, paradicsom, 1 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt.

  • Unicumturmix

    Hozzávalók: 8 dl tej, 0,5 dl mez, 2 dl Unicum, 2 tojássárgája, 8 dkg porcukor, 1 citrom leve, 2dl ásványvíz.

  • Epres piskóta omlett

    Hozzávalók a piskótához :

    6 tojás, 12 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt, fél cs. sütõpor, 2 ek. víz

    Hozzávalók a krémhez :

    30 dkg túró, 2 dl tejszín, 10 dkg porcukor, 1 citrom héja, 1 cs. vaníliás cukor 20 dkg eper

  • Sárgarépa fõzelék

    6-8 répát megtisztítunk, megmosunk. Elõbb karikára, azután metéltre vágjuk s lábosban egy jó kanál zsírban puhára pároljuk, mindig csak egy kevés vizet öntünk rá, hogy oda ne égjen.

  • Káposztás lángos

    Hozzávalók:

    az egyszerû lángostészta alapanyagai, 40 dkg fejeskáposzta, fél deci olaj, 1 púpozott evõkanál kristálycukor, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött feketebors, bõ olaj a sütéshez

  • Csirkesaláta tésztásan

    Csirkesaláta tésztásanA tésztát megfőzzük. A fél csirkemellet felkockázzuk, megfűszerezzük (csirkesült fűszerkeverék, pár csipetnyi só, pár csipetnyi bors, 1 gerezd felaprított fokhagyma). Majd teflonedényben kevés olajban kisütjük és a tésztához keverjük (az olajból, amiben a hús sült rakható pár kanállal a tésztához). A paprikát és az uborkát apró darabokra vágjuk, majd a tésztához keverjük. Öntet: 1 pohár kefirt összekeverünk 1 evőkanálnyi mustárral és 1 evőkanálnyi majonézzel, adunk hozzá 2 kiskanál szárított petrezselymet, 2 csipet sót és 1 csipet borsot. Jól összekeverjük és a tésztasalátához öntjük.

  • Áfonyás falatok

    Hozzávalók:

    - 25 dkg készre nyújtott réteslap
    - 5 dkg margarin
    - aszalt gyümölcs lekvár
    - 15 dkg friss vagy fagyasztott vörös áfonya
    - porcukor

  • Kukoricafõzelék

    Hozzávalók: 50 dkg-os kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1-2 dl tej, 1 dl tejszín, só, õrölt fehér bors, (1 csokor petrezselyem).

  • Almás puding

    Hozzávalók: 30 deka lisztet 13 deka zsírral vagy 17 deka vajjal, 7 deka porcukorral kevert fél csomag vaníliás cukorral és 1-2 evõkanál tejföllel gyúrótáblán eldolgozunk. Legvégül kevés liszttel kevert fél csomag sütõport gyúrunk hozzá.

  • Szõlõleves

    Hozzávalók:

    A leveshez: 2 narancs, 30-30 dkg szõlõ (fehér és piros szemû), 1 evõkanál méz, 1 dl édes fehérbor
    A dzsemhez: 50 dkg szõlõ (fekete), 2 alma, 4 szelet kalács

  • Lazacos pizza

    Hozzávalók: fél kiló pizzatészta, fél csésze paradicsommártás, 15 dkg füstölt lazacszelet, 1 ek kapribogyó, feketebors, reszelt sajt.

  • Kabátos hús

    A filézett csirke-, vagy pulykamellet felszeleteljük. Kikloffoljuk és panírozzuk. Egy ovális jénai tálat kibélelünk vékonyra szelt bacon szalonnával úgy, hogy a szalonnaszeleteket kihajtjuk a jénai szélére.

  • Paradicsom leves

    Hozzávalók: 1/2 kg paradicsom, 2 bögre víz, 1 közepes méretû sárgarépa, 1 hagyma, 2 szegfûszeg, 1 kis darab fahéj, késhegynyi fehérbors, 4 teáskanál vaj (margarin), késhegynyi feketebors, 1 mokkáskanál pirospaprika, 2 1/2 teáskanál kukoricaliszt, 2 teáskanál cukor, só, pirított zsemle vagy kenyér darabkák.