rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Tejszínes burgonya

  • Share on Tumblr

    Tejszínes burgonyaA krumplit megpucoljuk, megmossuk, és közepesen vastag karikákra szeljük. A póréval ugyanígy járunk el, és összeöntjük a krumplival. Sózzuk, borsozzuk, és jól összeforgatjuk, hogy a fűszerek és a póré is egyenletesen oszoljon el a krumplival. Hozzáöntjük a tejszínt, és azzal is jól összekeverjük. Az egész műveletet célszerű már eleve a sütéshez használt tepsiben csinálni. Ha jól eloszlattuk a tejszínt is a krumplin, akkor alufóliával lefedjük, és sütőben összesütjük. Az alufóliát levesszük róla, ha a krumpli már megpuhult a tejszínben, és kicsit megpirítjuk a tetejét.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:

    - 1 kg burgonya
    - 1 nagy doboz főzőtejszín
    - 1 nagy szál póréhagyma
    - só
    - fehérbors


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Francia rakott krumpli recept

    Hozzávalók: 1 kg krumpli megfõzve, felkarikázva, 3 tojás, 3 fõtt tojás, 3 dl tejföl, só, bors, szerecsendió, vaj, zsemlemorzsa.

  • Zöldfûszeres csirkemell

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, só, bors, olaj, fél csokor zöldpetrezselyem.

  • Túrókrém akácvirággal

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 10 dkg méz, 2 tojássárgája, 1 dl tejszín, 8 fürt akácvirág.

  • Majonézes gombasaláta

    Hozzávalók: 30 deka gomba, 1 mokkáskanálnyi hagyma, só, bors, petrezselyemzöld, 2 tojás, 2 deci olaj, 1 citrom leve, porcokor, 1 deci telfel, bors, mustár.

  • Csemegeuborka

    Az egészen apró, friss, hibátlan uborkákat megmossuk, és üvegbe rakjuk. Ízlés szerint ecetezett vizet forralunk.

  • Csehpimasz

    28 deka liszthez veszünk 3-4 tojást, 6 fillérért élesztõt, melyet tejben egy kis cukorral feloldunk és kissé kelni hagyjuk.

  • Sárgarépa krémleves banánosan

    Sárgarépa krémleves banánosanA sárgarépákat alaposan megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk. A hagymát darabokra felvágjuk. Egy serpenyőben a hagymával együtt megpirítjuk, karamellizáljuk az olajon.Közben sózzuk, borsozzuk. Ha szépen karamellizálódott a zöldség, átszedjük egy kis lábosba, felöntjük vízzel, és körülbelül tíz percet főzzük. Ha kész van, leturmixoljuk ezt követően a banánokkal, és a kókusztejjel együtt. Csak annyi időre tesszük vissza a tűzre, hogy éppen forraljunk rajta egyet. Ha kell, utólag még sózzuk, borsozzuk.

  • Suhajda torta Valentin napra

    Hozzávalók: 2 doboz babapiskóta, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 4 tojás, 25 dkg keserû csoki (65-70%-os), 2 dl erõs kávé + tejes kávé a piskóta beleforgatásához.

  • Rántott libamell

    Hozzávalók: 2 libamell, 7 dkg margarin, 1 tojás, 1 ek liszt, 2 ek zsemlemorzsa, só, bors.

  • Curry-s rántotta

    Hozzávalók: 3db tojás, 1 kis fej hagyma, sajt reszelve, 1 csapott kávés kanál curry, fél kávés kanál chilisbab fûszer,1 kávéskanál foghagymapor, 1 nagy evõkanál tejföl, maradék páriszi v. sonka, csipet só bors.

  • Öreg tarhonya

    Hozzávalók: 25 dkg - nem gömbölyû - tarhonya, 15 dkg szalonna, 1 dl olaj, 1 kg krumpli
    pirospaprika, a pikáns ízek kedvelõinek erõspaprika.

  • Tepsiben sült chilis bab

    Tepsiben sült chilis babA nyers darált húst elkeverjük az aprított hagymával, fokhagymával, babbal, kukoricával, kockára vágott paprikával és az összes fűszerrel, amiket ízlés szerint adagolunk hozzá. Ezt a keveréket egy kiolajozott hőálló tálba lazán, lenyomkodás nélkül beleterítjük. Az öntethez valókból keveréket készítünk, majd leöntjük vele a húsos masszát,ami szépen körülöleli majd a husinkat. Az egész tetejére reszelt sajtot szórunk és középmeleg sütőben 40 perc alatt pirosra, illatosra sütjük. Tálaláskor tejföllel locsoljuk meg és szórhatunk rá őrölt chilit plusszba!

  • Kelbimbó leves

    Hozzávalók: 50 dkg kelbimbó, 10 dkg virsli, 3 dkg Kolozsvári szalonna, 3 dkg margarin, 2 dkg liszt, 1 dl energiaszegény tejföl, só, szerecsendió.

  • Fogas molnárné módra

    Hozzávalók: 1 szép fogas, 10 dkg vaj, olaj, 1 kg burgonya, só, fokhagymasó, petrezselyemzöld.

  • Keménytojás vadasan

    Hozzávalók: 8 tojás, 7 dkg zsiradék, 10 dkg vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 4 dkg liszt, 2 g õrölt bors, 1 tk szemesbors, mustár, 2 babérlevél, 2 dl tejföl, 1 citrom, cukor, só, ecet.

  • Mákos – áfonyás keksz

    Hozzávalók: 5 deka darált mák, 25 deka liszt,15 deka vaj, 8 deka cukor, 8 deka aszalt vörös-áfonya, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 kisebb tojás.

  • Sörös-sajtos kosárka

    Hozzávalók: fél doboz gyorsfagyasztott leveles tészta, 2 dl világos sör, 1 dl tej, 1 evõkanál liszt, 15 dkg reszelt sajt (lehetõleg többféle, maradék is lehet), 2 tojásfehérje, só és törött fehér bors, ízlés szerint, 1 csokor zöldpetrezselyem.

  • Csirkecombok mogyoróval

    Hozzávalók

    1-2 csirkecomb vagy mell személyenként, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál szójaszósz, 2 evõkanál méz, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi kömény, csipetnyi õrölt erõs paprika, 1 evõkanál ecet, petrezselyem, 8 dkg pirított mogyoró, 1 pohár száraz fehérbor, só, bors, kevés olaj

  • Római Bólé

    A pezsgõ kivételével a hozzávalókat a bólésedénybe öntjük, jól összekeverjük, lehütjük. Tálalás után a pezsgõt hozzáöntjük és megegyszer megkeverjük.

  • Halleves olaszosan

    Olvassz fel rézlábasban írós vajat, vess reá koczkásan vágott vöröshagymátm, petrezselymet, zellert, karalábét, sárgarépát, s egy csuka-, vagy pontyfejet, s párold szép barnára, hints reá két kanál lisztet, s törj keresztül szitán frissiben fõzött burgonyát, mely a többivel együtt borsólében fõhet meg.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...