2020.11.25. - Katalin

Tejszínes burgonya

Tejszínes burgonya
Tejszínes burgonyaA krumplit megpucoljuk, megmossuk, és közepesen vastag karikákra szeljük. A póréval ugyanígy járunk el, és összeöntjük a krumplival. Sózzuk, borsozzuk, és jól összeforgatjuk, hogy a fűszerek és a póré is egyenletesen oszoljon el a krumplival. Hozzáöntjük a tejszínt, és azzal is jól összekeverjük. Az egész műveletet célszerű már eleve a sütéshez használt tepsiben csinálni. Ha jól eloszlattuk a tejszínt is a krumplin, akkor alufóliával lefedjük, és sütőben összesütjük. Az alufóliát levesszük róla, ha a krumpli már megpuhult a tejszínben, és kicsit megpirítjuk a tetejét.
bohócdoktor vizit szja 1%

Hozzávalók:

- 1 kg burgonya
- 1 nagy doboz főzőtejszín
- 1 nagy szál póréhagyma
- só
- fehérbors

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!