2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Házi gesztenyés tekercs

Házi gesztenyés tekercs
Házi gesztenyés tekercsA kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel meg a kakaóval összedolgozzuk és félretesszük, amíg elkészül a krémje. Ehhez a szobahőmérsékleten felengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, vagy villával jól összetörjük, és a margarinnal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne. Egy tiszta konyharuhát megvizezünk, kiterítünk és a kekszmassza felét egy vízbe mártott késsel kenegetve kb. 20 x 25 cm-es téglalappá formáljuk rajta. A gesztenyetöltelék felét rásimítjuk, majd felgöngyöljük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A másik tekercset is ugyanígy készítjük el, majd legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Végül a tetejét olvasztott csokoládéval vékonyan (ha vastag rajta a csokoládé, nem lehet felszeletelni a puha tésztát) bevonjuk. Közvetlenül tálalás előtt szeleteljük föl, és kínálhatunk hozzá tejszínhabot is. Hűtőszekrényben hosszú ideig eláll és nagyon finom.

Hozzávalók:

A tetejére:
- 10 dkg tortabevonó étcsokoládé

A krémhez:
- 1 kiskanál kókuszreszelék
- 1-2 kiskanál rum
- 10 dkg kristálycukor
- 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
- 12 dkg margarin

A tésztához:
- 1-2 kiskanál keserű kakaópor
- 1 evőkanál kókuszreszelék
- 0,5 dl rum
- 10 dkg kristálycukor
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 18 dkg margarin

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!