
A combokat megmossuk, a vízzel, babérlevéllel, szegfűszeggel, borókabogyóval és a sóval kb. 30 percig főzzük. A sárgarépát, hagymát és a pórét megtisztítjuk, mossuk, félbevágjuk. A fövő leveshez adjuk, és további 30 percig főzzük. Az ananászt leszűrjük, darabokra vágjuk. A megmaradt pórét megtisztítjuk, mossuk, vékony gyűrűkre vágjuk. A mandulapelyhet egy forró serpenyőben aranysárgára pirítjuk, hűlni hagyjuk. A húst kivesszük a levesből, lebőrözzük, kicsontozzuk. A levest leszűrjük. A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet és a curryt, 1-2 percig pirítjuk, felöntjük a levessel, és 5 percig főzzük.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A húst vékony csíkokra vágjuk. A húst a póréval és az ananásszal együtt a levesbe tesszük, kb. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt. Sóval és cayenne-i borssal ízesítjük. Megszórjuk a mandulapehellyel.
Hozzávalók:
- 1 db babérlevél
- 2 db szegfűszeg
- 2 db borókabogyó
- 1 közepes db vöröshagyma
- 1 közepes db sárgarépa
- 100 g póréhagyma
- 1 tk só
- 1250 ml víz
A leveshez:
- 75 g póréhagyma
- 100 g ananászkonzerv
- 20 g vaj
- 20 g liszt
- 1 teáskanál curry por
- 50 g tejszín
- só ízlés szerint
- cayenne bors ízlés szerint
Tálaláshoz:
- 20 g mandulapehely