A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, besózzuk, és egy főzőedényben fél húsleveskockával, 1 gerezd fokhagymával előfőzzük, de nem teljesen omlósra. Közben a zöldségeket előkészítjük. A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, besózzuk, pihentetjük, majd lemossuk a levét. Beszórjuk a grillfűszerrel a felszeletelt, darabolt zöldségeket és olajat öntünk rá. A szósz elkészítéséhez: A serpenyőben a felaprított fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a mézet, az eperszörpöt, sziruposítjuk, majd ketchuppal felöntjük, megszórjuk ízlés szerint chilivel, és tovább sziruposítjuk.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A közben kihűlt csirkeszárnyakat egy tálban a szósszal összekeverjük. Előmelegített sütőben 200C°-on, rácson 15 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük. A zöldségeket grillserpenyőben megsütjük. Mindent frissen elkészítve tálalunk.
Hozzávalók:
- 6-8 db csirkeszárny
- só
- alaplé v. húsleveskocka
- chili
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evk. méz
- 0,5 dl eperszörp
- 1-2 dl ketchup
- padlizsán
- cukkini
- grill fűszerkeverék
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!