rss
  • Tepsis spagetti

  • Share on Tumblr

    Tepsis spagettiA tésztát enyhén sós vízben készre főzzük. Amíg fő a tészta, apróra vágjuk a megtisztított hagymát, üvegesre pirítjuk olajban, majd hozzáadjuk a löncshús konzervet melyet sűrűn kevergetünk és kb 5 perc után levesszük a tűzről. A paradicsompürét egy serpenyőben kevés víz hozzáadásával a fűszerekkel felforraljuk, ezt is félre tesszük. A kifőtt tésztát leszűrjük. Előveszünk egy kisebb de magasabb oldalú tepsit az alját vékonyan olajozzuk. A tészta harmadát a tepsi aljába helyezzük majd ráöntjük a paradicsom szósz felét, majd a második harmad tészta és ráöntjük a hagymás löncshúst.

    Szépen elegyengetjük és végül a maradék tésztát is ráhelyezzük és leöntjük a maradék paradicsomszósszal, majd befedjük reszelt sajttal. Végül sütőbe helyezzük és 180 C-on kb 30 perc alatt készre sütjük.

    Hozzávalók:

    - 1 cs. spagetti tészta
    - 0,5 liter sűrített paradicsom püré
    - 1 db löncshús konzerv
    - 1 db nagy fej vöröshagyma
    - 1 dl olaj
    - 15 dkg trappista sajt
    - 1 t. k. oregano
    - 1. k. k. bazsalikom
    - 2. t. k só


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Káposzta üvegtésztával

    Hozzávalók: 1 kg savanyúkáposzta, 100 g üvegtészta, 100 g sertéshús, 1 fej hagyma, 3 evõkanál olaj, fél evõkanál só, fél evõkanál cukor, fél evõkanál szójaszósz.

  • Rántott libamell

    Hozzávalók: 2 libamell, 7 dkg margarin, 1 tojás, 1 ek liszt, 2 ek zsemlemorzsa, só, bors.

  • Gombaragu-leves

    Hozzávalók: 10-10 dkg késõi laskagomba, ízletes vargánya, kerti csiperke, 15 dkg filézett csirkemell, 2 szál sárgarépa, 5 dkg zöldborsó, 10 dkg karfiol, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 db tyúkhúsleveskocka, 1 dl étolaj, 2 dkg liszt, friss petrezselyemzöld, õrölt fehér bors, só.

  • Rákpörkölt rizzsel

    Hozzávalók: 60 dkg elõkészített rákfarok és olló (crevet, homár, crab), 1 dkg só, 3 g paprika, 2 dl csontleves (lehet húsleves, vagy zacskós leves is), 15 dkg vaj, 2 dkg liszt, 30 dkg rizs.

  • Hagymás tojás (Ájer lájber cibelesz)

    Hozzávalók: 4 kemény tojás, 2 nagy fej hagyma, 2 evõkanál libazsír, l csirkemáj, l kanál só, kevés törött bors.

  • Esztergomi linzer

    50 deka lisztet 1 egész tojással, 1 csomag Váncza-sütõporral, 25 deka cukorral, 25 deka zsírral, 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral, 1 dkg fahéjjal, 1 evõkanál kakaóval és annyi tejfellel vagy tejjel összegyúrunk, hogy könnyen formálható legyen.

  • Mediterrán bólé

    Hozzávalók: 40 dkg pisztáciafagylalt, 1 dl tejszín, 7 dl száraz fehérbor, 15 dkg ananász, 15 dkg banán, 1 narancs, 2 mandarin.

  • Mákos guba

    Hozzávalók: 5 kifli, 2-3 dl tej, méz, vanília aroma, 15 dkg cukros darált mák.

  • Száraz sárgaborsó fõzelék

    Hozzávalók: borsó 0.5 kg, zsír 10 dkg, liszt 2 ek., bors, só 1-1 késh., hagyma 1/2 fej.

  • Tejfölös-sajtos kelbimbó

    Hozzávalók: 60 dkg kelbimbó, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, 10 dkg füstölt sajt. 1 tojás, só, bors, vaj.

  • Jaffai csirke

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 4 comb, 1 csésze narancslé, 1 csésze fehérbor, 1 fej szeletekre vágott hagyma, 1 szál halványított zeller, 1 reszelt sárgarépa, só, bors, paprika, 3 evõkanál olaj, fél csésze mazsola, ízlés szerint keleti kömény, 1 gerezdekre vágott narancs, kevés reszelt narancshéj.

  • Valentin (hab)csók

    Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 7.5 dkg cukor, 5 dkg liszt, 1 tk kókusz eszencia, 3 dkg vaj vagy margarin, olvasztva, ½ tk reszelt zöldcitrom héj, 2 ek kókuszreszelék (cukormentes), 12 db papírcsík.

  • Rizses hús

    Rizses húsA húst apró kockákra vágjuk. 2-3 evőkanál olajon üvegesre sütjük a hagymát, beletesszük a húst és erős tűzön megpirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, ráöntünk fél bögre vizet, megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt negyed óráig főzzük. Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát és a lehúzott héjú paradicsomot, és lefedve, ha kell, az elpárolgó vizet pótolva addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Úgy jó, ha bőven marad rajta szaft is. Mikor a hús megpuhult, ha kell, még utánsózzuk és borsozzuk. Ezután hozzákeverjük a rizst és még pár percig együtt főzzük.

  • Piperade

    Hozzávalók: 8 db zöldpaprika, 6-8 paradicsom, 3 evõkanál fokhagymás olaj, 20 dkg fõtt füstölt tarja, 6 tojás, pirított kenyérszeletek, só.

  • Bruschetta - olasz elõétel

    Hozzávalók: pirítani való kenyér, paradicsom, fokhagyma, friss bazsalikom, só, bors, olívaolaj.

  • Kanonok lepény

    ½ kg lisztet 2 evõkanál fagyos margarinnal, 1 csomag sütoporral, 25 deka cukorral, 2 egész tojással, 1 citrom reszelt héjával és annyi tejjel, hogy könnyen dolgozható legyen, jól összegyúrunk.

  • Hamis hortobágyi palacsinta

    Hozzávalók: 1 csomag szója-granulátum, 2 fej hagyma, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 2 db tojás, késhegynyi õrölt bors, 1 evõkanál só, 1 pohár tejföl, késhegynyi pirospaprika, a sütéshez: olaj, 1 kávéskanál vaj, vegeta.

  • Borsós tojás pirított zsemlében

    Hozzávalók: 4 zsemle, 50 dkg cukorborsó, 2 dl tejszín, 8 tojás, 5 dkg vaj, 1 csokor petrezselyem, csipet frissen õrölt fekete bors, só, 4 paradicsom, 1 kígyóuborka, 1 jégsaláta.

  • Forró sajtos gombás stangli

    Hozzávalók: 8-10 sós kifli, 15 dkg gomba, fél pohár tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyem, 1 fej hagyma, 1 kávéskanál olaj, 10 dkg trappista, 1 kávéskanál vaj, késhegynyi pirospaprika, 1 teáskanál só, Vegeta.

  • Sajttorta (sós)

    Hozzávalók:

    a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1/2 tk só, 5 ek víz. Összegyúrjuk és betesszük a hûtõbe. Töltelék: 20 dkg sajt (lehet fele ebbõl füstölt is akár), 2 dl tejföl, 3 tojás, 1 ek. mustár, ízlés szerint só, bors, zöldpetrezselyem