rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Tejben sült kacsamáj

  • Share on Tumblr

    Tejben sült kacsamájFedővel ellátott öblös sütőedény aljára tesszük a kacsahájat, ráhelyezzük a megtisztított, félbe vett májakat. Ne szeleteljük fel. Annyi sózott tejjel felöntjük, amennyi éppen ellepi. Hűtőbe tesszük, 2-3 órányi áztatás után addig pároljuk normál lángon, állandóan figyelve, amíg a tej el nem fő róla. Ekkor levesszük a fedőt, s a májat saját zsírján sütjük még néhány percig. Rakhatunk mellé tisztított, félbe vágott fokhagymát, amit pirulás előtt kiveszünk. Tálalásnál fűszerezzük, bár anélkül adja ki a sajátos ízét. Paprikával paradicsommal, hűs saláta- vagy kovászos uborkával tálaljuk.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:

    - 6 db kacsamáj
    - 2 dl sózott tej
    - 20 dkg kacsaháj
    - 3 gerezd fokhagyma


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bundás karalábé

    Hozzávalók: 4 karalábé, 1 tojás, 1,5 dl tej, 15 dkg liszt, zsír vagy olaj, só;

  • Hagymaleves

    HagymalevesA hagymákat megpucoljuk, majd felszeleteljük őket. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, rátesszük a feldarabolt hagymákat, ízlés szerint megsózzuk és lassú tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd kicsit tovább pirítjuk még. Először kevés hideg vizet öntünk rá, majd felöntjük a forró levessel és közepes lángon kb negyed órát főzzük. Ha szükséges még ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Pirítós szeletekre olvasztott sajttal tálaljuk. A hagymaleves nem csak nagyon finom, de egészséges is.

  • Sült paradicsom

    Hozzávalók: 8 kemény paradicsom, olaj, só, õrölt bors.

  • Angol teasütemény

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg vaj, 14 dkg cukor, 2 egész tojás, kevés vaníliás cukor.

  • Diós kifli

    Három tojásfehérjét habbá verünk, ha keményedni kezd, apránként közé keverünk 18 deka cukrot, hogy jó kemény és nehéz habot kapjunk. Beleadunk 15-20 deka darált diót és törött fahéjat. A tésztát gyufaszál vastagságúra kinyújtjuk, a széleit körül levágjuk és hosszában 15 -16 centi széles szalagokra felvágjuk.

  • Tejszínes-brokkolis penne

    Hozzávalók: 1 közepes fej brokkoli, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 10 dkg szeletelt mandula, 3 dl tejszín, só, bors, kis darab gyömbér, szerecsendió, penne.

  • Adventre: mézes adventi koszorú

    Hozzávalók: 40 dkg méz, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg vaj, 6 evõkanál tej, 3 tojás, pici rum, 1 kiskanál õrölt fahéj, fél kiskanál gyömbérpor, 1-1 kiskanál szerecsendió és szegfûszeg, 1 cs. sütõpor, 50 dkg liszt, 15 dkg dióbél, 15 dkg szárított gyümölcs. A tálaláshoz: 2,5 dl tejszín, 1 cs. habfix, 2 evõkanál tojáslikõr. Díszítés: 3 evõkanál porcukor, kevés forró víz.

  • Tojások csészében

    Egy tepsibe melegvizet öntünk és beleállítjuk a csészéket.

  • Egyszerû burgonyaragu pörkölttel

    Hozzávalók: 30 dkg marha- vagy sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 3 nagy burgonya, 3 tojássárgája, 2 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 2 dl tejföl, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 15 dkg reszelt sajt, csipetnyi pirospaprika, só.

  • Baracklekváros derelye (Baracklekváros barátfüle)

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, baracklekvár, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • Lekváros derelye

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 30 dkg Liszt, 1 tojás, 15 dkg zsír vagy margarin, 15 dkg zsemlemorzsa, íz­lés szerint só, porcukor, szükség szerint szil­valekvár.

  • Tojásos melegszendvics

    Hozzávalók: 12 vékony szelet kenyér, 1 db tojás, 2 dkg margarin, 1 evõkanál finomliszt, másfél dl tej, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 késhegynyi õrölt szerecsendió, törött fekete bors, ízlés szerint só.

  • Töltött hal (Gefillte fish)

    Hozzávalók: 1 nagyobb csuka, 1 zsemle, 1 tojás, 3 fej hagyma, 2 szál sárgarépa, 3 kanál morzsa, só, cukor, bors, petrezselyem zöldje.

  • Citromos keksz

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 1 egész tojás, 1 csomag sütõpor, 1 citrom reszelt héja, tejföl.

  • Dán húspogácsa

    Hozzávalók: 40 dkg sovány marhahús, 2 dl tej, 1 fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 1 teáskanál pirospaprika ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt, a mártáshoz 3 dl tej.

  • Parasztos báránysültek nyárson

    Hozzávalók: 6 szelet bárányborda, 6 db virsli, 6 db bárányvese, 6 db gomba, 3 kisebb paradicsom, 1 dl olaj, só, bors, 1 citrom;

  • Korhelyleves gombából

    Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta, 5 dkg szárított gomba, 1 ek lisz, 2 ek olaj, 1 kk paprika, 2 gerezd fokhagyma, só.

  • Besamel-(tej)mártás

    Hozzávalók: 14 dkg vaj, 12 dkg liszt, 9 dl tej, 2 dkg só, 0,5 dkg cayennei bors;

  • Póréhagyma leves

    Póréhagyma levesA krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk, a póréhagymát tisztítás után felkarikázzuk, a zellerszárat zöldséghámozóval megszabadítjuk fás külső rétegétől, kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük. Aki szereti, tehet bele több fokhagymát is. A krumplit kevés zöldséglevesben kezdjük főzni, mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a fokhagymát, zellert és a póréhagymát. Felöntjük a maradék levessel. Amíg lassú tűzön készül a leves, apróra vágjuk a bazsalikomot. Kb. 20 perc alatt megpuhul minden fazékban készülő hozzávaló, ekkor hozzáöntjük a tejet.

  • Skót kávé

    Széles falú talpas pohárba teszem a 2 db kockacukrot, ráöntöm a feketekávét, elkeverem. Óvatosan ráöntöm a whiskyt, a tetejére kemény, cukrozott tejszínhabot teszek. Díszítésül kevés õrölt kávéval megszórom. Ezután felkeverni már nem szabad.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...