2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Töltött csirkecombok

Töltött csirkecombok
Töltött csirkecombokA csirkecombokat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a szárnyas fűszerkeverékkel minden oldalát bedörzsöljük. Pár órára a hűtőbe tesszük, de jobb, ha egy éjszakára, hogy jól átjárja a fűszer a húst. A töltelékhez a csirkemájat tisztítás után késsel elkaparjuk, a zsemléket a tejben beáztatjuk, a fokhagymát szétzúzzuk. Egy tálban összekeverjük a májat, a kifacsart zsemléket, a nyers tojást, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majorannával, petrezselyemmel ízesítjük, ha kell kis zsemlemorzsát adhatunk hozzá. A két főtt tojást, tojásszeletelőn felszeljük, és beleforgatjuk a töltelékbe.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirke bőrét óvatosan felemeljük, majd a tölteléket elosztva a bőre alá töltjük. Hústűvel lezárjuk, majd tepsibe rendezzük a húsokat. Kevés zsírt, vagy olajat aláöntve, alufóliával letakarva betesszük a sütőbe, félidőnél leszedjük a fóliát, és szép pirosra sütjük, közben a pecsenyezsírral sűrűn locsolgassuk.

Hozzávalók:

- 6 csirkecomb
- 30 dkg csirkemáj
- 2 zsemle
- 1 nyers tojás
- 2 főtt tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- szárnyas fűszervarázs
- só
- őrölt bors
- majoránna
- petrezselyem
- zsemlemorzsa
- tej a zsemle áztatásához
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!