rss
  • Töltött csirkecombok

  • Share on Tumblr

    Töltött csirkecombokA csirkecombokat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a szárnyas fűszerkeverékkel minden oldalát bedörzsöljük. Pár órára a hűtőbe tesszük, de jobb, ha egy éjszakára, hogy jól átjárja a fűszer a húst. A töltelékhez a csirkemájat tisztítás után késsel elkaparjuk, a zsemléket a tejben beáztatjuk, a fokhagymát szétzúzzuk. Egy tálban összekeverjük a májat, a kifacsart zsemléket, a nyers tojást, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majorannával, petrezselyemmel ízesítjük, ha kell kis zsemlemorzsát adhatunk hozzá. A két főtt tojást, tojásszeletelőn felszeljük, és beleforgatjuk a töltelékbe.

    loading...

    A csirke bőrét óvatosan felemeljük, majd a tölteléket elosztva a bőre alá töltjük. Hústűvel lezárjuk, majd tepsibe rendezzük a húsokat. Kevés zsírt, vagy olajat aláöntve, alufóliával letakarva betesszük a sütőbe, félidőnél leszedjük a fóliát, és szép pirosra sütjük, közben a pecsenyezsírral sűrűn locsolgassuk.

    Hozzávalók:

    - 6 csirkecomb
    - 30 dkg csirkemáj
    - 2 zsemle
    - 1 nyers tojás
    - 2 főtt tojás
    - 1 gerezd fokhagyma
    - szárnyas fűszervarázs
    - só
    - őrölt bors
    - majoránna
    - petrezselyem
    - zsemlemorzsa
    - tej a zsemle áztatásához


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Betyár csirke

    Hozzávalók


    1 db sütni való csirke, 2 db hagyma, 4 db újhagyma, 1 db póréhagyma, 1 db piros húsú paprika, 1 db sárga húsú paprika, 3 evõkanál olaj, 1 pohár fehérbor, 2 dl zöldség lé, narancslé, só, bors

  • Tepsis spagetti

    Tepsis spagettiA tésztát enyhén sós vízben készre főzzük. Amíg fő a tészta, apróra vágjuk a megtisztított hagymát, üvegesre pirítjuk olajban, majd hozzáadjuk a löncshús konzervet melyet sűrűn kevergetünk és kb 5 perc után levesszük a tűzről. A paradicsompürét egy serpenyőben kevés víz hozzáadásával a fűszerekkel felforraljuk, ezt is félre tesszük. A kifőtt tésztát leszűrjük. Előveszünk egy kisebb de magasabb oldalú tepsit az alját vékonyan olajozzuk. A tészta harmadát a tepsi aljába helyezzük majd ráöntjük a paradicsom szósz felét, majd a második harmad tészta és ráöntjük a hagymás löncshúst.

  • Burgonyamártás

    Hozzávalók:

    - 1 burgonya
    - 6 gerezd fokhagyma
    - 4 tojássárgája
    - 3 csésze olaj
    - 2 tk. só
    - 1 púpozott mokkáskanál törött fehérbors

  • Sós gesztenyekrokett

    Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza (nem baj, ha édesített), 1 db egész tojás, 1 erõleveskocka, másfél dl víz, 10 dkg gomba, 2-3 evõkanál finomliszt kevés zsemlemorzsa, mokkáskanálnyi törött bors.

  • Diós sajtos töltött csirke dióbundában

    Hozzávalók: 4 db csirke mell, 100 g krémsajt, 100 g dió, 20 g vaj, 1 db zsemle, gyömbér, só, õrölt bors;

    Panírozáshoz: 100 g liszt, 2 db tojás, 80 g zsemlemorzsa, 80 g dió, olaj a sütéshez;

    Vajas sárgarépához: 400 g sárgarépa, 50 g vaj;

    Ízlés szerint: cukor, só, 1 csomag petrezselyemzöld;

    Burgonyapüréhez: 800 g burgonya, 1 dl tej, 80 g vaj, só;

  • Svájci almás

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 15 dkg sütõmargarin, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 2 kávéskanál sütõpor, 1 evõkanál tej, 5 darab alma.

  • Ananászos rizses sonkasaláta

    Hozzávalók: 240 ml majonéz, 10 dkg füstölt sonka, 10 dkg ananászbefõtt, 20 dkg fõtt rizs, 1-1 db zöld és piroshúsú paprika, 1 db fodros fejessaláta, 1 citrom, 1 kisebb póréhagyma.

  • Áfonyás kacsa

    Hozzávalók: 1 kicsi pecsenyekacsa, 2 evõkanál szárított áfonyabogyó (gyógynövényboltban kapható), 2 db nagy, borízu alma, 2 dl vörösbor, 1 teáskanál majoránna, ízlés szerint só és kevés cukor.

  • Bifteki - Görög húspogácsa

    Hozzávalók: fél kg darált hús, 4 ek olivaolaj, 1 tojás, 1 kis paradicsom, 2 ek kétszersültmorzsa, 1 ek finom búzadara, 2 ek reszelt Kefalotiri, 1 kis fej hagyma.

  • Dinnyés longdrink

    Hozzávalók: 1 szelet görögdinnye (kb. 4-5 evõkanálnyi tiszta gyümölcshús szükséges), 1 db õszibarack, 1 ek aperol (olasz keserû likõr), pár csepp (zöld)citromlé, 0,5 dl limonádé (vagy bátrabbaknak száraz pezsgõ).

  • Spenótos kukoricaleves

    Hozzávalók:

    - 1.5 liter zöldségalaplé
    - 5 dkg kukoricadara
    - 3 evõkanál liszt
    - 3 evõkanál vaj
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 20 dkg bébispenót
    - só, bors

  • Babéros rizsestál

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 50 dkg zöldpaprika, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 6 dl tejföl, 1 citrom leve, 5 dkg füstölt szalonna, 2 evõkanál mustár, 1 mokkáskanál õrölt babérlevél, 4 gerezd fokhagyma, 5 dkg reszelt sajt, só és õrölt fekete bors ízlés szerint.

  • Halpaprikás bográcsban

    Hozzávalók:

    80 dkg pontyfilé, (vagy harcsa, kecsege, törpeharcsa vegyesen), 15 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 1 evõkanál pirospaprika, 15 dkg húsos paprika, 10 dkg paradicsom, 1 evõkanál liszt, 2 dl tejföl, só, 2 dl száraz fehérbor, 60 dkg tisztított burgonya;

  • Almás hagymás töltött liba

    Hozzávalók 6 személyre: 250 g alma, 8 szelet szendvicskenyér, 250 g hagyma, 30 g vaj, 1 csokor petrezselyem, 2 tojás, 125 ml tej, 1/4 tk. majoránna, 1/2 tk. üröm,só, bors, 1 konyhakész liba 2-2,5 kg, 500 ml vörösbor, 2-3 ek. almapüré, 3-4 ek. ételsûrítõ.

  • Karaláb, vagy kelrépa töltve

    A nem túl nagy és még fiatal kelrépát megtisztítjuk, a gyönge zöldjét félre tesszük. Ha meghámoztuk, kanállal kellõen kivájjuk mindegyiket, megmossuk és gyönge sós vízben fõzzük, de nem egész puhára. A kivájt részeket a félre tett zöld levelekkel apróra összevágjuk, s egy lábasban, zsírban puhára pároljuk.

  • Brokkolis-sonkás csirkemell

    Hozzávalók: 40 dkg csirkemell szeletek, 50 dkg brokkoli, 15 dkg sajt, 2-3 dl tejszín, 6-8 szelet gépsonka só, bors és ízlés szerint fûszerek.

  • Vajas krumplipogácsa

    40 deka lisztet 25 deka vajjal, 20 deka áttört, fõtt burgonyával, 1 csomag Váncza-sütõporral deszkán jól összedolgozunk, majd ízlés szerint sót, 1/2 deci tejfelt és 1 egész tojást gyúrunk még hozzá.

  • Fahéjas csemege

    Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 25 dkg cukor, 25 dkg hámozott, õrölt mandula, fél citrom leve, 1 mokkáskanálnyi õrölt fahéj, kevés szódabikarbóna, liszt.

  • Brokkolisaláta

    Hozzávalók: 1 csomag (50 dkg) mirelit brokkoli, 2 nagy fej lilahagyma, 15 dkg párizsi, 25 dkg savanyú káposzta, 3 evõkanál olaj, ecet és cukor, ízlés szerint, fél mokkáskanál törött fekete bors, só.

  • Kefírkocka meggyel

    Hozzávalók: 4 tojásból piskóta, 2 pohár kefir, 1 csomag vanílliás cukor, 15 dkg cukor, 2,5 dkg zselatin, 2 dl tej, 5 dl habbá vert tejszin, reszelt citromhéj, baracklekvár, egy üveg magvazott meggy befõtt.

loading...