rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Póréhagyma leves

  • Share on Tumblr

    Póréhagyma levesA krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk, a póréhagymát tisztítás után felkarikázzuk, a zellerszárat zöldséghámozóval megszabadítjuk fás külső rétegétől, kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük. Aki szereti, tehet bele több fokhagymát is. A krumplit kevés zöldséglevesben kezdjük főzni, mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a fokhagymát, zellert és a póréhagymát. Felöntjük a maradék levessel. Amíg lassú tűzön készül a leves, apróra vágjuk a bazsalikomot. Kb. 20 perc alatt megpuhul minden fazékban készülő hozzávaló, ekkor hozzáöntjük a tejet.

    Jól megborsozzuk, még egyszer hagyjuk felforrni. A már kész levesbe szórunk egy kis bazsalikomot, majd botmixerrel pürésítjük.

    Hozzávalók:

    - 1 nagyobb póréhagyma
    - 2 burgonya
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 1 szál zellerszár
    - 1 l zöldségleves
    - 1 csokor bazsalikom
    - 1 dl tej
    - frissen őrölt színes bors


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Szalonnás csirkemell

    Hozzávalók: 6 egész csirkemell, 12 vékony szelet császárszalonna, só, bors, enyhén csípõs pirospaprika, kevéske olívaolaj.

  • Rakott tojás

    10 db tojást megfõzünk, majd megtisztítjuk és félbevágjuk. A tojássárgákat kiszedjük és egy kis tálkában 2 doboz májkrémmel, vagy 15 dkg darált párizsival, valamint annyi tejföllel hogy krémes állagú legyen kikeverjük. Ízesítjük sóval és borssal.

  • Édes, mézes pogácsa

    Hozzávalók: 4 dl fehérítetlen liszt, 1 evõkanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 0,5 dl fõzõmargarin, 1 evõkanál reszelt narancshéj, 1 evõkanál reszelt citromhéj, 1,5 dl puhára fõtt krumpli, hámozva és áttörve (püré), 0,5 dl méz, kb.1 dl tej.

  • Cézár saláta

    Hozzávalók: 40 dkg csont és bõr nélküli fõtt tyúkmell, 1 fej vöröshagyma, 2 kemény tojás, 2 evõkanál olajbogyó, 2 zöldpaprika, 3 evõkanál marinált paradicsompaprika, 2 evõkanál borecet, 4 evõkanál olaj, 1 csokor snidling, só (ízlés szerint), törött fekete bors.

  • Padlizsánsaláta télire

    Két-két kiló padlizsánt, sárga és piros színû zöldpaprikát veszünk hozzá, megmossuk, és tepsiben egymás mellé fektetve megsütjük. A paprikák külsõ, megbarnult hártyáját lehúzzuk, kicsumázzuk, és a meghámozott padlizsánnal együtt megdaráljuk.

  • Gombás tojás - másképpen

    Hozzávalók: 10 db egész tojás, 15 dkg gomba, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött bors, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 1 csapott teáskanál só, 1 púpozott teáskanál tejföl, 1 diónyi vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Vaniliamártás (vaniliaszósz, vanailiaöntet)

    Hozzávalók: 8 dl tej, 8 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 4 dkg liszt, 1 rúd vanilia, 1 EK vaj.

  • Csokoládé: Ízek és desszertek

    A csokoládékóstolás kézikönyve, 40 csokoládés recepttel és ínycsiklandó fotókkal, trükkökkel, ötletekkel, tanácsokkal.

  • Gyömbéres sütemény

    Hozzávalók: negyed kg cukor, 4 tojássárgája, l egész tojás, 1 dkg õrölt gyömbér, negyed kg liszt.

  • Tiramisu ízesítésű torta

    Tiramisu ízesítésű tortaKivajazzuk, kilisztezzük a tortaformát és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A sikeres piskóta tészta receptje: a tojás fehérjét felverem félig és hozzáadom a porcukor 2/3-át, majd tovább verem egészen míg kemény habbá nem válik. Egy másik tálkában elkeverjük a maradék cukrot a tojássárgával, fakanállal hozzákeverjük a fehérjéhez óvatosan, hogy ne törjük meg túlságosan. A szódabikarbónával elkevert réteslisztet beleszórjuk, majd beleforgatjuk a masszába. Beletesszük a tortaformába és elhelyezzük a sütőben. Nagyjából 15-20 perc alatt készül el.

  • Sajtos zöldspagetti

    Hozzávalók: fél kiló zöldspagetti, 5 dkg reszelt pecorino, 5 dkg reszelt parmezán, 5 dkg reszelt provolone, 5 dkg vékony szeletekre vágott mozzarella, 2 ek olivaolaj, só, 8-10 dkg vaj.

  • Tejfölös tyúkpecsenye

    Egy nagyobb tyúkot gondosan megtisztítunk, megmosunk, és vegyes zöldséggel, egész hagymával, borssal, sóval ízesített forrásban lévõ vízbe téve kb. 1 órán keresztül (a korától függõen) fõzünk, majd kiszedjük, és hûlni hagyjuk.

  • Gombával töltött paprika

    Hozzávalók: 50 dkg zöldpaprika, 15 dkg gomba, 20 dkg rizs, 15 dkg paradicsompüré, 1 kanál zsír, 1 tojás, 1 fej hagyma, só, 1 kanál cukor, törött bors.

  • Brokkolipuding fõzelék

    Hozzávalók: 60 dkg brokkoli, 4 tojás, 2 dkg liszt, 4 dkg reszelt sajt, 3 dkg mandula, 1 ek. zsemlemorzsa, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál bors, 1/2 mokkáskanál szerecsendió, só.

  • Karamellizált zöldségek

    Hozzávalók:

    - 2 szál sárgarépa
    - 2 nagyobb fej fõzõhagyma
    - 4 kis fej lilahagyma
    - fél piros húsú kaliforniai paprika
    - 1 marék nagyon zsenge cukorborsó héjastól
    - 7-8 dkg cukor
    - 0,5 dl fehérborecet
    - 1,25 dl forró víz
    - csipet só
    - citromlé
    - bors

  • Házi készítésű kürtőskalács

    Házi készítésű kürtőskalácsA lisztbe szitáljuk bele az élesztőt és a cukrot. Vegyítsük össze őket, majd az egész tojásokat, illetve a tojássárgákat is keverjük hozzá. A tejet picit langyosítsuk meg, és azt is adjuk hozzá, végül gyúrjuk össze az egészet. Amikor már elválik az edény falától, öntsük hozzá a megolvasztott margarint, és nagyjából tíz percig dagasszuk. Ezután fedjük le egy tiszta konyharuhával, és egy óra alatt kelesszük a duplájára. Amikor megkelt, lisztezett deszkán a tésztából lecsípve sodorjunk nagyjából két centiméter vastag csíkokat, és az alufóliával bevont, beolajozott nyársakra spirál alakban tekercseljük fel őket.

  • Sonkás-sajtos kifli

    Hozzávalók: 5 darabhoz: 30 dkg mélyhûtött leveles tészta, 10 dkg Gouda sajt, 10 dkg fõtt sonka, 1 tojássárgája, 1 kis fej finoman felaprított vöröshagyma, 1 evõkanálnyi aprított petrezselyem, 1 késhegynyi oregano, 1 késhegynyi fehér bors, 1 tojás sárgája a kenéshez.

  • Görög húsvéti kalács

    Hozzávalók: 80 dkg liszt, 45 dkg vaj, 35 dkg cukor, 1 csomag vaniliás cukor, 4 tojássárgája, 1 dl tej, 1 csomag sütõpor, reszelt narancshéj.

  • Pulykaragu leves

    Pulykaragu levesAz olívaolajat felforrósítjuk, beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, a kicsi kockákra darabolt sárgarépát, fehérrépát, zellergumót, a kockákra vágott pulykacombot, és kevergetve fehéredésig sütjük. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy 4-5 ujjnyival ellepje, majd ha felforrt, sózzuk, borsozzuk, és közepes tűzön majdnem puhára főzzük. Ekkor a tejfölt a liszttel, kevés vízzel elkeverjük, majd kevés forró levet adunk hozzá és kevergetve a leveshez öntjük. Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk, és aprított petrezselyemmel, tárkonnyal, frissen csavart citromlével pikánsra ízesítjük.

  • Sült derelye

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3 tojás, 3 dkg élesztõ, 2 dl tej, 2 evõkanál cukor, csipet só.