rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Póréhagyma leves

  • Share on Tumblr

    Póréhagyma levesA krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk, a póréhagymát tisztítás után felkarikázzuk, a zellerszárat zöldséghámozóval megszabadítjuk fás külső rétegétől, kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük. Aki szereti, tehet bele több fokhagymát is. A krumplit kevés zöldséglevesben kezdjük főzni, mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a fokhagymát, zellert és a póréhagymát. Felöntjük a maradék levessel. Amíg lassú tűzön készül a leves, apróra vágjuk a bazsalikomot. Kb. 20 perc alatt megpuhul minden fazékban készülő hozzávaló, ekkor hozzáöntjük a tejet.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Jól megborsozzuk, még egyszer hagyjuk felforrni. A már kész levesbe szórunk egy kis bazsalikomot, majd botmixerrel pürésítjük.

    Hozzávalók:

    - 1 nagyobb póréhagyma
    - 2 burgonya
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 1 szál zellerszár
    - 1 l zöldségleves
    - 1 csokor bazsalikom
    - 1 dl tej
    - frissen őrölt színes bors


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sörrel locsolt sült karaj

    Hozzávalók:

    - 1,5-2 kg bõrös karaj
    - 1 db jó fajta dobozos sör
    - 4-5 szelet mangalica szalonna
    - 2-3 dl víz
    - só
    bors

  • Zöldséges spagetti

    Hozzávalók:

    - 6 kisebb répa
    - 1 piros húsú paprika
    - 1 zöld húsú paprika
    - 1 sárga húsú paprika
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 15 dkg borsó
    - 8 evõkanál olíva olaj
    - 1 csomag spagetti
    - parmezán a tálaláshoz

  • Rokfortos saláta

    Hozzávalók: 40 dkg tisztított kelbimbó, 10 dkg rokfort sajt, 3 dl tejföl (vagy tetszés szerint 1 dl tejföl és 2 dl joghurt vagy kefír), só, fehér bors, 1 csokor metélõhagyma.

  • Pezsgõs koktél

    Hozzávalók: 1 cl vodka, 1 cl Peach likõr, száraz pezsgõ, gyümölcsök.

  • Klasszikus franciasaláta

    Hozzávalók: 10 dkg sárgarépakocka, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg fõtt burgonyakocka, 1 ecetes uborka, 5 dkg vaj, 3 dl tartármártás.

  • Húsos makaróni

    Hozzávalók: 25 dkg darált hús, 2-3 evõkanál ketchup, 2 dkg zsír, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 dl paradicsomlé, 1 fél zöldpaprika, 30 dkg száraztészta, só, bors, 15 dkg reszelt sajt (lehetõleg parmezán);

  • Joghurtkrémes pite

    Joghurtkrémes piteA lisztet elkeverjük egy csipet sóval, sütőporral és a feldarabolt Ramával. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd összegyúrjuk. Ha száraznak találjuk, akkor teszünk bele egy kis tejfölt. 30 percre hideg helyre tesszük pihenni. A tészta felét 1 cm vastagra nyújtjuk. A tésztát belesimítjuk a kiolajozott tepsibe. A krémhez összekeverjük a joghurtot, cukrot, tejfölt, lisztet és vaníliás cukrot. Végül belekeverjük a felvert tojásfehérjét. A krémet a tésztára öntjük, a maradék tésztát pedig ráreszeljük a krém tetejére.

  • Zellerleves pirított zsemlekockával

    A megtisztított, felkockázott zellert fõzd puhára 8 dl csontlében, vagy sós vízben. Adj hozzá finomra vágott zellerzöldet és borsot is.

  • Házias kakaspörkölt

    Hozzávalók: 2-3 kg kakas egyben, 2 evõkanál paprika, 1 evõkanál bors, 3 evõkanál vegeta, 2 evõkanál paradicsom püré, 4 gerezd fokhagyma, 3dl fehér bor, 20 dkg szalonna, 2 csipet friss borsmenta.

  • Sonkás tojás

    Hozzávalók: sonka szeletek, tojás, olaj.

  • Rakott medvehagyma

    Hozzávalók: 70 dkg medvehagymalevél, 6 evõkanál zsemlemorzsa, 10 dkg margarin, 20 dkg gomba, 10 dkg sárgarépa, 2 dl tejföl, 5 dkg trappista sajt, 4-5 ek. olívaolaj, só, bors, petrezselyem ízlés szerint.

  • Házi májkrém

    Hozzávalók: 50dkg sertésmáj, 50 dkg vöröshagyma, 2 csom. margarin, só, bors, vegeta, esetleg mustár, kevés oliva olaj, ízlés szerint majoránna, metélõhagyma, fokhagyma.

  • Almaital

    Hozzávalók: 7 kg alma, 6 liter víz, 2 dkg citromsav, 11 teáskanál nátriumbenzoát, 1 kg méz.

  • Sonkás tekercs

    Hozzávalók:
    / kb. 20 db. / 1 csomag mirelit vajastészta; a töltelékhez: 30 dkg darált fõtt sonka, 15 dkg natúr sajtkrém / aki nem szereti a sajtot fel válthatja kb. 10 dkg tepertõkrémmel is / 2 evõkanál friss reszelt torma / ez el is maradhat, de nagyon finom /, õrölt bors, só ízlés szerint;

  • Paraszt reggeli

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g krumpli, 400 g zöldbab, 8 db tojás, 1 csomo snidling, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1-1 db különbözõ színü paprika, 150 g szelet fött sonka, 150 g kockázott bacon szalonna, só, bors, szerecsendió, olaj.

  • Hideg borsóleves zsázsával

    Hozzávalók: 45 dkg fõtt vagy fagyasztott borsó, 8,5 dkg zsázsa, nagy darabokra tépve, 850 ml zöldségalaplé, 1 kis citrom héja és levél, 4 evõkanál natúr joghurt, jégkockák a tálaláshoz.

  • Salátás jérce

    Hozzávalók: 1 egész jércemell (kb 30deka), só, bors, kevés szárított zsálya, 1 evõkanál olaj, 25deka különféle zöldsaláta levele vegyesen (fejes saláta, cukorsaláta, bodros szélû saláta) és 8 fürjtojás.

  • Csirkés rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 20 dkg fõtt tészta
    - 10 dkg csirkemell apróra vágva
    - 1 hagyma
    - 1 doboz kukorica
    - 1 doboz borsó
    - bazsalikom
    - oregánó
    - só
    - bors
    - tejszín
    - sajt

  • Burgundi puncs

    A hozzávalókat elõre hûtse be, majd hûtött üvegtálba öntse össze. Nagyobb darab jeget helyezzen a tálba, keverje össze a hozzávalókat, és nagyon vékony szeletekre vágott naranccsal díszítse.

  • Citromos mignon házilag

    Citromos mignon házilagA piskótalapokat egyesével készítjük el - a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, fehéredésig keverjük. Beleszórjuk az átszitált lisztet, a kakaósnál a kakaóport is beleszitáljuk. Jól elkeverjük géppel ezt is. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos, lassú, de határozott mozdulatokkal belekeverjük a sárgájás részhez. Sütőpapírral fedett tepsibe öntjük, egyenesre simítjuk, és előmelegített sütőbe tesszük, majd készre sütjük. Miután a krém elkészült, és a lapok kihűltek, betöltjük a piskótalapokat a beízesített krémünkkel.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...