
A hagymát megpucoljuk, apró kocákra vágjuk, bő olajon üvegesre pirítjuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a hagymát és fedő alatt addig főzzük, hogy jól megpuhuljon. Amikor ez megvan beletesszük a leveskockákat, a sót ,borsot, felengedjük vízzel, megvárjuk míg felfő és beletesszük a tejszín. Mikor ezzel is felforr, beleszórjuk a reszelt sajtok egy részét. Jól elkeverjük, hogy ne álljon össze benne. Közben míg levesünk forr, elkészíthetjük a kenyér kockákat. Ha kész a leves, pirított kenyérkockákkal és a maradék sajttal tálaljuk.
Hozzávalók:
- 1 kg hagyma
- 3-4 leveskocka
- 2 dl tejszín
- 15 dkg trappista sajt
- 15 dkg füstölt sajt
- só
- bors
- olaj
- kenyér kockák