rss
  • Gombás-baconös göngyölt hús

  • Share on Tumblr

    Gombás-baconös göngyölt húsA lilahagymát felaprítjuk, és egy nagy serpenyőben, pici olajon megpirítjuk. Rádobjuk a felszeletelt gombát, és sóval, borssal, kakukkfűvel megszórva, fedő alatt puhára pároljuk. Ezalatt a karajszeleteket szép vékonyra kiklopfoljuk, megkenjük foghagymakrémmel, ráfektetünk fél-fél szelet bacont, és a gombából is teszünk a szeletekre 2-2 evőkanálnyit. Ezután a hússzeleteket kettéhajtjuk, és lazán megtűzzük két fogvájóval. A lisztben megforgatjuk, és abba a serpenyőbe, amiből a gombát kiszedtük, teszünk olajat, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

    Ha ez megvan, aláöntjük a húslevesünket, szórhatunk bele grillfűszerkeveréket vagy más fűszert. Lefedve puhára pároljuk. Ha megpuhult, kivesszük a húsokat, és a maradék - akkor már sűrű - szaftba beledobjuk a megmaradt gombát és szalonnát. Visszapakoljuk a húsokat, és már tálalhatjuk is.

    Hozzávalók:

    - 6 szelet karaj
    - 6 szelet bacon
    - 50 dkg gomba
    - fél fej lilahagyma
    - foghagymakrém
    - 1 tányér liszt
    - só
    - bors
    - kakukkfű
    - olaj
    - 2 dl húsleves


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Adventre: cappuccino-szelet

    Hozzávalók: 6 tojás, 6 evõkanál porcukor, 6 evõkanál liszt, 2 evõkanál kakaó, fél csomag, sütõpor, 1 dl étolaj. Krém: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 2 csomag tejszínízû puding, 6 dl tej. Bevonáshoz csokimáz: 8 dkg kakaópor, 10 dkg margarin.

  • Zabpelyhes málnaleves

    Hozzávalók: málna 500 g, joghurt 400 ml, ásványvíz 400 ml, gyümölcslé 200 ml, zabpehely 30g, ízlés szerint méz, szegfûszeg, fahéj, só.

  • Tonhalas mártás

    Vágjon apró darabokra 300 g tonhalat - akár mélyhûtött is lehet. Szeleteljen apróra 1 hagymát, 6 gombát és vágjon kockára 2 cukkinit.

  • Kókuszos aprósütemény

    Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 1 cs. margarin, 4 tojás sárgája, 7 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 mokkáskanál sütõpor.

  • Túróval töltött csukafilé

    Hozzávalók: 4 db csukafilé, 30 dkg túró, 2 fej fejessaláta, 2 db citrom, 5 dkg vaj, 4 db tojás, 1 csomó kapor, 2 dkg só, 8 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 5 dl olaj.

  • Joghurtos uborkasaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg kígyóuborka, 4 dl joghurt, 1 evõkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, ecet, só, 1 csokor zöldkapor.

  • Szardíniás pirítós

    Jó minõségû szardíniakonzervbõl kivesszük a halakat, kiszedjük a gerincüket, az olaját felforrósítjuk, és megsütjük benne a szardíniát.

  • Spenótlepény

    A spenótot sokan nem szeretik, de így lepényként az íze is kicsit elfogadhatóbb.

  • Genovai zöldségleves

    Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 1 nagyobb cukkini, 2 szál sárgarépa, 25 dkg zöldbab, 3 db paradicsom, 1 dl étolaj, só, bors, 5 gerezd zúzott fokhagyma, 1 mk bazsalikom, 1 kk ételízesítõ, 1 mk petrezselyem, 30 dkg rizstészta, reszelt sajt.

  • Sonkás tojássaláta

    Sonkás tojássalátaA tojásokat keményre főzzük. Vágjuk össze a krumplit, a sonkát, a lila hagymát, a retket és a tojásokat. Óvatosan keverjük össze, szórjuk meg a felaprított kakukkfűvel, a petrezselyem felével, sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg az olajjal. 1-2 órára tegyük hűtőbe. Az öntethez a majonézt keverjük össze a megmaradt fűszerekkel, és jól hűtsük le. Tálaláskor a megmosott, leszárított salátalevelekkel rakjuk körbe a tányért, majd halmozzuk rá a tojássalátát, és locsoljuk meg a majonézes öntettel. Ízlés szerint további hozzávalókkal variálható, bővíthető.

  • Hússal töltött zeller

    Hozzávalók: 20 dkg zeller, 7 dkg gépsonka, vagy sült hús darálva, 1 tojás sárgájának a fele, fél dl csontleves, 1 dl tejfel, 1 kk zellerlevél, 1 kk zsemlyemorzsa, csipet pirospaprika, só ízlés szerint.

  • Parmezános májszeletek

    Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 2 db egész tojás, 1 dl tej, 10 dkg reszelt parmezán sajt, mokkáskanálnyi törött bors, mokkáskanálnyi majoránna, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Gyümölcsös túrótorta sütés nélkül

    Hozzávalók: 75 dkg túró, 3 dl tej, 6 kiskanál étkezési zselatin, 30 dkg cukor, 20 dkg margarin.

  • Áttört kelleves

    Hozzávalók: 30 deka kelkáposzta, étolaj, 3 deka liszt, 30 deka csont, egy kávéskanálnyi paprika, 6 deka vöröshagyma és néhány szem köménymag.

  • Török pásztorsaláta

    Hozzávalók: 1 kis fej hagyma, 1 uborka, 1 paradicsom, 3 fefferoni, 1 ek olivaolaj, 1 ek citromlé, 1/2 ek finomra vágott petrezselyemzöld, 1/2 kk só.

  • Tengeri halpogácsa

    Hozzávalók: 1 doboz paradicsomos halkonzerv, 2 dl fõtt (párolt) rizs, 2 db egész tojás, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, 2-3 evõkanál liszt, fél citrom leve, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés só;

  • Szilvás pite

    Szilvás piteA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, fél órán át hűvös helyen pihentetjük, majd 3/4 és 1/4 arányban kettéosztom. A nagyobbik részt kinyújtjuk, és beleegyengetem egy piteformába. Villával megszurkáljuk. A szilvát félbevágom, kimagozom és a húsával felfelé a tésztára rakosgatom. Ízlés szerint megszórom fahéjjal és porcukorral. A tészta kisebbik részét is kinyújtjuk, lekenjük egy enyhén felvert tojássárgájával, és derelyevágóval csíkokat vágok belőle. A tésztacsíkokat a pite tetejére helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőben kb.25-30 perc alatt készre sütöm.

  • Mexikói rakott rizs

    3 deci rizst jól átmosunk, majd 4,5 deci vízzel leöntve, egy evõkanál Vegetával ízesítve addig párolunk, míg a levét el nem fõtte. Kivajazunk egy mély tûzálló tálat, beleterítjük a rizs egyharmad részét, beborítjuk vékony sajtszeletekkel, erre 2 szép nagy zöldpaprikát ujjnyi csíkokra vágva fektetünk.

  • Fõzött pogácsa sajttal

    Hozzávalók: 200 ml tej, 80 g vaj, 1 kávéskanál só, 150 g finomliszt, 4 db tojás, 80 g Trappista sajt,+ a tetjére tetszés szerint reszelt sajt, vagy magvak.

  • Marha erõleves

    Hozzávalók: 1 kg marhacsont, 25 dkg darált marhahús, 1 tojásfehérje, 1 kiskanálnyi paradicsompüré, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg zeller, bors, só.